title
کد خبر: 12237
00
فواید و عوارض روشن کننده های پوست

روشن‌کردن پوست، دل‌مشغولی خیلی‌هاست و متاسفانه کم نیستند افرادی که به انواع روش‌ها از طبیعی تا شیمیایی متوسل می‌شوند تا پوستشان را روشن‌تر کنند، اما عوارض این روشن کننده های پوست چیست؟

عوامل زیادی ممکن است در طول زندگی خانم‌ها باعث ایجاد لک روی پوست آن‌ها شوند؛ مانند قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید، بارداری، افزایش سن و… . یکی از راه های مقابله با این مشکل استفاده از کرم های ضد لک و روشن کننده های پوست است. در این مقاله به معرفی ویژگی های روشن کننده های پوست می پردازیم.

کرمهای روشن کننده وضد لک بسیار متنوع هستند وشامل ترکیبات متنوعی می باشند که از مهمترین ترکیبات موثر آن ها می توان آلفاهیدروکسی اسیدها (AHA) ،هیدروکینون ، ویتامین C، ترتینوئین ، اسیدکوجیک ، آربوتین و….. را نام برد .بعضی از کرمهای روشن کننده دیگر از ترکیبات گیاهی در آنها استفاده شده است.

رنگ پوست

رنگ پوست ژنتیکی است. در اروپا رنگ پوست افراد معمولا روشن، در خاورمیانه متوسط و در آفریقا تیره است. هر چه آفتاب در منطقه‌ای بیشتر باشد، ملانوسیت‌ها فعالیت بیشتری دارند و در نتیجه رنگ پوست مردم آن ناحیه تیره است.

کاربرد روشن کننده های پوست

باید توجه داشت که کرم های روشن کننده باعث روشن شدن یک یا دو درجه ای پوست نمی شوند. اما گاهی رنگ‌سازی در قسمت‌هایی از پوست که در معرض نور آفتاب است، مثل پیشانی، گونه و چانه به دلایلی مثل اختلال‌های هورمونی، مصرف قرص‌های ضدبارداری یا برخی آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای اعصاب افزایش می‌یابد. در این شرایط حتی ممکن است پوست در اثر مواجهه کم و کوتاه‌مدت با آفتاب در قسمت‌های برجسته دچار تیرگی موضعی شود و لک بیاورد. برخی داروها و کرم‌های موضعی افزایش رنگ‌سازی را کاهش می‌دهند و باعث برگشت پوست به رنگ طبیعی می‌شوند.

عوارض روشن کننده های پوست

روشن‌کننده های  پوست که به شکل ژل یا لوسیون به فروش می‌رسند، حاوی ترکیب‌هایی هستند که مکانیسم عملکردی طبیعی پوست را بر هم می‌زنند. با ضعیف و نازک شدن پوست، این سد دفاعی بدن قدرتش را از دست می‌دهد و در برابر نور خورشید، سرما و عفونت‌ها آسیب‌پذیر می‌شود. در افرادی که از این محصولات استفاده می‌کنند، احتمال ابتلا به آکنه و لک افزایش می‌یابد.

کرم های سفید کننده دارای یک ماده شیمیایی به نام هیدروکینون هستند. این ماده شیمیایی از تولید رنگدانه ملانین در پوست انسان جلوگیری می کند و در نتیجه، رنگ پوست به سپیدی می گراید. ولی تاثیرات منفی بسیاری دارد. این ماده، پوست را تحریک کرده و قشر خارجی آن را به شدت نازک می کند. به همین دلیل استفاده بلندمدت از این گونه کرم ها، منجر به ایجاد چین و چروک، التهاب، عفونت، زخم و خارش می شود.

بیشتر این محصولات جزو انواع کورتون‌ها هستند و اگر سرخود مصرف شوند می‌توانند باعث پرفشاری خون، نارسایی کلیه، دیابت، بی نظمی عادت ماهانه خانم ها و مشکلات مفصلی و استخوانی شوند.

نحوه مصرف روشن کننده های پوست

مصرف نادرست روشن کننده های پوست می تواند سبب تحریک پوست شده وحتی اگر پوست با مصرف نادرست التهاب زیادکند خود می تواند سبب ایجاد لک شود .بنابراین باید ضدلک ها وروشن کننده ها را در ابتدا به مقادیر کم مصرف کرد و از تماس آنها با دور چشم پرهیز نمود. مصرف کرمهای روشن کننده در قسمت های حساس بدن مثل دورچشم ، کشاله ران ، زیر بغل می تواند سبب تحریک وآسیب پوست شود بنابراین برای این نواحی از ترکیبات ملایم ومخصوص استفاده می شود.

انتخاب بهترین روشن کننده های پوست

سعی کنید کرم ضد لکی را انتخاب کنید که حاوی مواد روشن‌کننده طبیعی باشد تا کمترین عوارض ممکن را برای پوست ایجاد کند. در ضمن، بهتر است از کرم‌های ضد لکی استفاده کنی که حاوی ویتامین‌ها و مواد مغذی مورد نیاز پوست باشند تا مواد لازم برای ساخت و ساز سلول‌های جدید تأمین شود. اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶ نیز از مواد ضروری هستند که حتماً باید در کرم ضد لک انتخابی شما وجود داشته باشند؛ چون این مواد در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد از پوست محافظت می‌کنند و پیرپوستی را به تعویق می‌اندازند.

یکی دیگر از موادی که باید در ترکیبات کرم ضد لک وجود داشته باشد، پروتئین هیدرولیز شده است تا رطوبت پوست به طور مؤثری حفظ شود. از مصرف کرم‌های حاوی ماده هیدروکینون (Hydroquinone) خودداری کنید؛ چون استفاده از این ماده در دراز مدت موجب تحریک و قرمزی پوست می‌شود.

منبع: نبض ما


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز