title
کد خبر: 13470
00
محققان هشدار می‌دهند؛
تاثیر اختلال خواب بر مهارت‌های فکری و رفتاری کودکان

کودکانی که به طور مزمن دچار اختلال خواب موسوم به آپنه خواب هستند دارای نقایصی در سلول های مغزی شان هستند.

به گزارش بهداشت نیوز، محققان دانشگاه شیکاگو هشدار می‌دهند سلول‌های مغزی کودکان دچار اختلال خواب دارای نقایصی مرتبط با مهارت‌های روانی، خلق و خو و رفتار هستند.

آپنه خواب یک اختلال شایع خواب است که بر ۵ درصد کودکان تأثیر می‌گذارد. یافته‌ها نشان می‌دهد کودکان ۷ تا ۱۱ سال مبتلا به آپنه متوسط یا شدید خواب با کاهش قابل توجه ماده خاکستری مغزشان مواجه هستند. سلول‌های ماده خاکستری مغز در فعالیت‌های نظیر حرکت، حافظه، احساسات، سخن گفتن، ادراک، تصمیم‌گیری و خودکنترلی دخیل هستند.

محققان همچنین دریافتند ارتباط قوی ای بین آپنه خواب و نابودی نورون‌ها یا به تاخیرافتادن رشد نورونی در مغز درحال رشد وجود دارد.

لیلا خیراندیش، مدیر دانشگاه شیکاگو، در این باره می‌گوید: «تصاویر تغییرات ماده خاکستری مغز قابل توجه است. همچنین شواهد آشکاری در مورد آسیب یا نابودی گسترده نورونی وجود دارد.»

در این مطالعه، تیم تحقیق الگوی خواب ۱۶ کودک مبتلا به آپنه خواب را بررسی کردند. از هریک از کودکان تست نورونی-شناختی بعمل آمد و با استفاده از MRI از سرشان اسکن گرفته شد.

محققان به کاهش حجم ماده خاکستری در چندین نقطه از مغز کودکان مبتلا به آپنه خواب پی بردند. محققان به والدین توصیه می‌کنند که در صورت ابتلای فرزندشان به اختلال خواب، به فکر درمان آن باشند.

منبع: مهر


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز