بعضی از مواد غذایی مانند ماست پروبیوتیک و تعدادی از گیاهان دارویی مانند آویشن، رزماری و رازیانه در پیشگیری و درمان نفخ شکمی موثرند. با این مواد میتوان هضم راحتتری داشت.
به گزارش بهداشت نیوز، نفخ بر اثر عمل باکتریها بر پروتئین و کربوهیدراتهای هضم شده در روده بزرگ ایجاد میشود.بیش از 250 نوع گاز از بدن در اثر عمل این باکتریها خارج میشود. نیتروژن، اکسیژن، هیدروژن، دی اکسید کربن و متان تا 99 درصد این گازها را تشکیل میدهند.
درمانهای رایج نفخ
در صورت عدم وجود علائم دیگر، رعایت توصیه های تغذیهای و اصلاح شیوه زندگی میتواند موثر باشد.
گیاهان دارویی و نفخ
آویشن، رزماری و رازیانه به عمل هضم کمک میکند و بهتر است همراه با گل کلم، کلم بروکلی و حبوبات که باعث نفخ میشوند استفاده شود.
دارچین دارای اثرات ضد اسپاسم و ضد میکروبی، است و تصور میشود که به کاهش نفخ کمک میکند.
دانه رازیانه و زیره سیاه نیز اثر آرام بخشی بسیار خوبی بر دستگاه گوارش دارند.
چای بابونه به کاهش التهاب مجرای گوارشی و رفع نفخ کمک میکند.
نعنا به صورت دم کرده به برطرف شدن گاز شکم، آرام کردن روده بزرگ کمک میکند.
ماست پروبیوتیک و نفخ
ماست پروبیوتیک به حفظ سطح باکتریهای مفید که برای هضم لازمند کمک میکند.
مواد غذایی که باید در نفخ پرهیز شوند
حبوبات و نفخ
حبوبات حاوی قندهای استاکیوز و رافینوز هستند که توسط باکتریهای روده ایجاد نفخ میکنند، مارچوبه که حاوی اینولین است اثر مشابهی دارد.
کلم ها و نفخ
کلم بروکلی، کلم و ذرت شیرین باعث ایجاد گاز زیادی میشود.
قندهای الکلی و نفخ
سوربیتول و شیرین کنندههای موجود در نوشیدنیهای مختلف به سختی هضم میشوند و باعث ایجاد گاز در بسیاری از افراد میشوند.
سایر اقدامات
ورزش از ایجاد گاز و احتباس آن در بدن جلوگیری میکند.
ماساژ شکم به دفع گاز حبس شده در بدن کمک میکند.
منبع: زندگی آنلاین
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.