title
کد خبر: 16689
00
طب سنتی برای درمان ویار بارداری چه پیشنهادی دارد؟

ویار یا تهوع صبحگاهی، نتیجه تغییرات هورمونی بدن زنان باردار است. مصرف زنجبیل، مخلوط زیره، نبات و هل از راهکارهای طب سنتی برای درمان ویار است.

به گزارش بهداشت نیوز، تعداد زیادی از زنان در خلال چند هفته اول تا چند ماه اول حاملگی و هنگام صبح زود از حالت تهوع و استفراغ شکایت دارند. در بیشتر اوقات این علایم بعد از سومین هفته پس از توقف عادت ماهیانه شروع میشوند و معمولا در هفتههای 6 تا 8 بارداری کمتر میشوند ولی ممکن است تا سه ماهه اول بارداری نیز ادامه پیدا کند. اصطلاح ویار در لغت به معنای اشتیاق و میل شدید است که گاهی به میل و خواست شدید زن باردار برای خوردن چیزی گفته می‌شود. اما ویار در دانش پزشکی به "بیماری تهوع صبحگاهی" در زنان باردار گفته می‌شود.

تقریبا سه‌چهارم زنان باردار در سه‌ماهه اول بارداری از تهوع رنج می‌برند. این مشکل، شایع‌ترین و ناخوشایندترین علائم مربوط به بارداری است و همه زنان باردار به دنبال راهحلی برای درمان ویار خود و یا حداقل کاهش آن هستند. البته این حالت بر خلاف اسمش، می‌تواند هر زمانی از روز یا شب به فرد دست دهد، اما به طور معمول و در ماه‌های اولیه بارداری بیشتر در ساعات اولیه صبح بروز می‌کند.

علت ویار چیست؟

داشتن حالت تهوع صبحگاهی و استفراغ نتیجه تغییرات بیوشیمیایی و هورمونی رخ داده در بدن است. تغییرات شدید هورمونی در طی بارداری روی طعم و بوی غذاها تاثیر میگزارد. بر همین اساس میتوان گفت ویار حاملگی دو حالت کلی دارد. در حالت اول عده‌ای از خانم‌های باردار تمایل شدیدی به خوردن برخی مواد غذایی پیدا می‌کنند مثل ولع خوردن یخ، مهر و گاهی ته سیگار و یا حتی پودر رختشویی که می‌تواند به علت فقر آهن باشد (با اینکه هیچ کدام از آنها حاوی آهن نیستند) و یا ولع مصرف شکلات می‌تواند به علت کمبود ویتامین B باشد و یا مثلاً ولع خوردن هلو به علت کمبود و نیاز بدن به بتاکاروتن است و البته مشکل جدی برای زنان باردار ایجاد نمی‌کند ولی در حالت دوم خانم‌های باردار با خوردن غذاهای خاص و حتی وجود بوی غذایی خاص یا مواد دیگر در محیط حالت تهوع پیدا می‌کنند.

از دیگر علل ایجادکننده ویار بارداری علاوه بر بالا رفتن سطح هورمون‌های بدن طی بارداری، اختلالات تیروئیدی، دیابت بارداری، اختلالات گوارشی، حاملگی مولار، برخی رژیم‌های شدید غذایی، آسم و آلرژی نیز در ایجاد یا تشدید آن موثرند.

روشهای درمان ویار بارداری با طب سنتی

  • نان برشته خشک

یکی از راههای درمان ویار یا بیماری صبحگاهی زنان باردار، خوردن یک نان برشته خشک یا یک بیسکوییت شور هنگام صبح همراه با چای کم رنگ است. این کار باعث کم شدن دل آشوبه زنان باردار شده و آنها را آرام خواهد کرد.

  • عسل + هل

از دیگر راهکارهای درمان ویار خوردن عسل همراه با مقداری دانه سبز هل است. به این منظور عسل را با چند دانه پوست گرفته هل مخلوط کرده و در طول روز آن را مزمزه کنید.

  • ماش بو داده

ماش بو داده که فقط یک مرتبه و به آرامی خورده شود، تمایل زیاد به استفراغ کردن را برطرف میکند وحالت تهوع را بهبود میدهد.

  • آب پرتقال تازه

آب پرتقال تازه همراه با عسل یا دم کرده پوست پرتقال با عسل نیز برای کمتر شدن حالت تهوع صبحگاهی و درمان ویار مفید است.

  • میوههایی مانند سیب، به، انار، خرما یا سنجد

مصرف سنجد کمی نارس و یا خرمای کمی نارس، خرمالوی خیلی کامل نرسیده، به یا سیب خوب نرسیده و کمی ترش نیز می‌توانند برای کاهش ویار مفید باشند. توصیه می‌شود صبح ناشتا یک تکه کوچک از این میوهها خورده شود.

  • زنجبیل

استفاده از دمکرده زنجبیل یا خوردن پولکی و شکلاتهای زنجبیلی نیز برای کاهش ویار مفید است.

  • پودر گل میخک

2 تا 3 عد گل میخک را پودر کنید و به آن یک لیوان آب داغ اضافه کنید و به مدت 15 تا 20 دقیقه آرام به هم بزنید. بگزارید این مخلوط سرد شود و محلول را جرعه جرعه بخورید.

  • مخلوط زیره + نبات + هل

مخلوط زیره، نبات و هل به نسبت مساوی نیز از دیگر روشهای درمان ویار با طب سنتی است. برای این منظور، این مواد را با یکدیگر آسیاب کرده و بعد از هر وعده غذا یک قاشق چای‌خوری قورت بدهید. همچنین میتوانید زیره را بو دهید و با مرزه مخلوط کنید و بعد از غذا به میزان خیلی کمی از آن بخورید یا اینکه دو قاشق غذاخوری زیره سبز را با سه قاشق غذاخوری شکر مخلوط و آسیاب کنید تا به صورت پودر دربیاید و بعد از هر وعده غذایی، یک قاشق چای‌خوری از این مخلوط را در دهان بگذارید تا کم‌کم و آرام‌آرام حل شود و جلوی حالت تهوع شما را بگیرد.

درمانهای خانگی ذکر شده در بالا تا حدود زیادی میتوانند حالت تهوع شما را بهبود و به درمان ویار دوران بارداری شما کمک کنند، با توجه به اینکه دوران بارداری دوران حساسی بوده و مصرف هر نوع دارویی از داروهای شیمیایی گرفته تا داروهای گیاهی بایستی زیر نظر متخصص باشد، توصیه میشود برای برخی درمانهای با طب سنتی، حتما به متخصص مراجعه کنید.

 

منبع: مجله اینترنتی ستاره
 
 

مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز