خوردن شکلات، به ویژه شکلات تلخ مزایای فراوانی دارد. شکلات تلخ، سرشار از انواع مختلف آنتی اکسیدان هاست که برای بدن مفید هستند.
به گزارش بهداشت نیوز، خوردن شکلات، به ویژه شکلات تلخ مزایای فراوانی دارد. شکلات تلخ، سرشار از انواع مختلف آنتی اکسیدان هاست که برای بدن مفید هستند.
به طور مثال می توان به منیزیوم، اسید فولیک و مس اشاره کرد. خوردن شکلات سیاه به طور صحیح بسیار بهتر از خوردن انواع سفید و شیری است. خوردن شکلات های تلخ با درصد بالا برای همه افراد مناسب است و مشکلی در آنها ایجاد نمی کند.در این بخش از مجله اینترنتی به شما می گوییم که چرا بدون ترس شکلات خوردن زیاد را ادامه بدهید.
اثرات سودمند کاکائو بر روی مغز :
معتادان به شکلات میتوانند دلیل جدیدی برای ترک نکردن اعتیاد خود بیاورند. پس از مصرف نوشیدنیهای غنیشده با ترکیبات یافت شده در دانههای کاکائو به مدت سه ماه، عملکرد افراد بین ۵۰ تا ۶۹ سال در آزمون حافظه، با افرادی که چندین دهه جوانتر از آنها بودند برابری کرد. مشکل اما این است که اگر میخواهید چنین بهرهای از خوردن شکلات ببرید، باید مقدار شکلات مصرفی شما خیلی زیاد باشد.
به گزارش نیوساینتیست، این تحقیق کوچک، جدیدترین پژوهشی است که ادعا میکند که یکی از مواد شیمیایی یافت شده در کاکائو به نام فلاوانول، اثرات سودمندی بر مغز دارد. فلاوانول ها نوعی از مواد شیمیایی هستند که بهطور طبیعی در دانههای کاکائو، تمشک، چای سبز و انگور قرمز یافت میشوند.
تحقیقات پیشین نشان دادهاند که موشهای تغذیهکننده از رژیم غذایی سرشار از فلاوانول، نشانههای تقویت حافظه و گردش بیشتر خون را در برخی نواحی مشخص مغز از خود بروز دادند. اسکات اسمال، عصبشناس دانشگاه کلمبیا در نیویورک تصمیم گرفت بررسی کند که یک رژیم غذایی مشابه، چه تأثیری بر مغز انسان خواهد گذاشت.
گروه او برای یافتن پاسخ، از ۱۹ داوطلب بین ۵۰ تا ۶۹ سال خواستند که هر روز ۹۰۰ میلیگرم از فلاوانول کاکائو را بهصورت پودر مخلوط در آب یا شیر بنوشند. این دوز بین دو لیوان نوشیدنی در هر روز تقسیم شده بود. ۱۸ داوطلب دیگر باید همان نوشیدنی را مصرف میکردند با این تفاوت که پودر آنها تنها حاوی ۱۰ میلیگرم از ترکیب بود.
پیش و پس از سه ماه، افراد هر دو گروه تحت تصویربرداری ام.آر.آی عملکردی از مغز قرار گرفتند. مقایسه اسکنها نشان داد که پس از مصرف رژیم غذایی، گردش خون در بخش dentate gyrus از هیپوتالاموس افراد دارای دوز بالای فلاوانول به مقدار ۲۰ درصد افزایش یافته بود.
مقدار گردش خون این گروه در این بخش از مغز، در مقایسه با گروه دوم نیز خیلی بیشتر بود. نکته اینجا است که این بخش از مغز، با کاهش قدرت حافظه در اثر بالا رفتن سن ارتباط دارد.
علاوه بر آن، از هر فرد خواسته شد که پیش و پس از سه ماه، یک آزمایش حافظه را تکمیل کند.در هر آزمایش، به شرکتکنندگان ۴۱ شکل مشابه انتزاعی، یکی پس از دیگری نشان داده شد.
پس از آن، ۸۲ عکس دیگر نیز به داوطلبان نشان داده شد و از آنها خواسته شد عکسهایی را که قبل از آن دیده بودند، مشخص کنند. کار قبلی گروه اسمال نشان داد که از دهه سوم زندگی به بعد، زمان واکنش بزرگسالان برای شناسایی تصاویری که قبلاً دیدهاند، با سن افزایش مییابد و به ازای هر دهه عمر، ۲۲۰ میلیثانیه بیشتر میشود.
بهطور متوسط، گروه دارای فلاوانول بالا به هر عکس، ۶۳۰ میلیثانیه سریعتر از گروه دیگر پاسخ داد. این عملکرد در گروه با فلاوانول بالا، معادل گروهی است که سن آنها بهطور متوسط سه دهه کمتر از گروه با فلاوانول پایین است.
ولی اسمال هشدار میدهد که برای حمله به شکلاتهایی مانند کیتکت و مارس خیلی زود است: «درست است که فلاوانول در شکلات وجود دارد، ولی فقط مقدار آن بسیار اندک است. برای تأمین این مقدار از فلاوانول، باید آنقدر شکلات بخورید که عملاً سلامتی شما را از بین میبرد».
منبع: سلامتی
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.