احساس گرسنگی میکنید؟ باید غذا بخورید. اما چرا غذایی که میخورید بعد از مدتی گرسنه ترتان میکند؟
به گزارش بهداشت نیوز، این مشکل بیش از آنچه فکرش را بکنید شایع است. سو دکوتیز متخصص کاهش وزن میگوید: گرسنگی نتیجه ی بسیاری از فعل و انفعالات پیچیده است که در معده، روده، مغز، لوزالمعده، و جریان خون رخ میدهد. مشکل اینجاست که این اتفاق چرخه ای است که به راحتی اتفاق می افتد. در این مقاله لیستی از غذاها را به شما معرفی میکنیم که با خوردن آنها احساس گرسنگی میکنید حتی اگر معده تان پر باشد.
آردی که برای پخت نان سفید استفاده میشود حاصل گندمی است که از پوست خارجی آن جدا شده است. این پوسته دارای فیبر است و باعث کامل شدن دانه ی گندم میشود. خوردن نان سفید باعث بالا رفتن قند خون میشود. در یک تحقیق که توسط محققان اسپانیایی انجام گرفت عادات غذایی و تاثیر آن بر وزن را روی 9000 نفر بررسی کردند، و دریافتند کسانی که در طی یک دوره ی پنج ساله روزانه دو وعده یا بیشتر نان سفید مصرف میکنند در مقایسه با دیگران 40% بیشتر مستعد به اضافه وزن و یا چاقی هستند.
آب میوه با اینکه سالم است اما شامل همه ی قندهای میوه ی مورد علاقه تان بدون فیبر موجود در پوست و یا گوشت آن است. این یعنی یک لیوان آب میوه باعث بالا رفتن سریع قند خون میشود و سپس دوباره افت قند خون را خواهید داشت که باعث احساس گرسنگی مجدد میشود. میتزی دولان نویسنده ی کتاب “The Pinterest Diet” میگوید: اگر میخواهید آب میوه بنوشید از میوه های کامل استفاده کنید و یا در آن از پودرهای پروتئین یا کره ی بادام زمینی استفاده کنید تا تعادل قند خون حفظ شود.
برای اینکه بعد از خوردن یک میان وعده نمکی مانند چیپس دلتان یک چیز شیرین میخواهد دلیلی وجود دارد. چیپس چوب شور و دیگر میان وعده های شبیه اینها حاوی کربوهیدرات های ساده هستند که به سرعت هضم میشوند و سطح انسولین را بالا میبرند و پس از مدتی کوتاه دوباره سطح انسولین افت میکند. از آنجایی که قدرت چشایی با مغز سریع ارتباط برقرار میکند اینکه بعد از خوردن میان وعده ای شور دلتان هوس غذایی شیرین بکند کاملا شایع است. همچنین به لطف یک پدیده ی شناخته شده با عنوان سیری خاص حسی، وقتی یک بسته ی کامل چیپس را خوردید تنها معده ی شور خود را پر کردید و هنوز معده ی شیرین شما خالی است. به همین دلیل است که باز هم میتوانید غذا بخورید. پس اگر چنین عادتی دارید خود را آماده کنید که باید دو معده را پر کنید!
تمام مواد به کار رفته در یک فست فود طوری طراحی شده که میزان کالری یک وعده را حسابی دچار نوسان کند و همچنین باعث بروز مشکلاتی برای فرد شود. برای مثال چربی ترانس باعث سوزش روده میشود، که به طور بالقوه جلوی تولید دوپامین و سروتونین که انتقال دهنده های عصبی اشتها هستند را میگیرد. در همین حال دستگاه گوارش شربت ذرت با فروکتوز بالا را جذب می کند ( معمولا در نان، ادویه و فلفل و دسر یافت ) که باعث بالا رفتن سریع انسلین و همچنین احساس گرسنگی بیشتر میشود. فست فود هایی هم که سرشار از نمک هستند باعث کم آب شدن بدن میشوند. با توجه به نشانه ها ممکن است احساس کمبود آب را با گرسنگی اشتباه بگیرید و به خوردن بیشتر ادامه دهید.
شیرین کننده های مصنوعی چه در نوشابه چه در قهوه (آسپارتام، سوکرالوز، ساخارین، و غیره… ) هر جایی که باشند باعث میشوند سلول های مغز به اشتباه منتظر انرژی حاصل از شیرینی باشند، اما به شدت نا امید میشوند، نتیجه این میشود که در طول روز دائم هوس خوردن غذایی شیرین میکنید تا این احساس بد را از بین ببرید. در طول مدت این پروسه میتواند روی مرکز کنترل اشتهای مغز نیز تاثیر بگذارد. حاصل این تاثیر این است که مغز قند مصنوعی را مانند قند عادی فرض میکند و با خوردن آن انسلین بالا میرود.
منبع: سایت دکتر کرمانی
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.