title
کد خبر: 21964
00
نکاتی که افراد سالمند در مسافرت باید رعایت کنند

افراد مسن لازم است که به مسافرت بروند اما باید با احتیاط به سفر بروند و ممکن است سفر رفتن آنها کمی سخت باشد، اما با این وجود سفر می تواند روحیه سالمند را عوض کند و او را مدتی از خمودگی و تنهایی نجات دهد .

به گزارش بهداشت نیوز، اگر سالمند هستید یا سالمندی در منزل دارید لازم است به این توصیه ها توجه  کنید و بعد از آن برای مسافرت بهاری آماده شوید.داشتن همراه ، کنترل و در دسترس گذارند داروها، داشتن تحرک، اعلام وضعیت به همراهان،اجتناب از مصرف سبزیجاتدر مسافرت و همچنین مصرف آب سالم مطمئن از ضروریات سفر سالمندان است.

– لازم است سالمندان همراه داشته باشند:
سالمندان باید یک همراه دلسوز در طی سفر داشته باشند تا مراقب آنها باشد.

– دارو های سالمندان را کنترل نمایید:
حتما قبل از سفر، داروهای خود را داخل ساک خود قرار دهند. تقریبا باید یک و نیم برابر مصرف عادی خود، در طی سفر دارو به همراه خود داشته باشند تا در صورت بروز مشکل، با کمبود دارو مواجه نشوند.

– داروها در دسترس قرار دهید:
اگر سالمندان قصد سفر با هواپیما را دارند باید توجه داشته باشند که داروهای خود را در ساک دستی که به داخل هواپیما می برند قرار دهند و در ساکی که به قسمت بار هواپیما می رود، قرار ندهند.

– داشتن تحرک در طول سفر هوایی برای افراد سالمند ضروری است:
در طول سفر هوایی پاهای خود را مدام تکان دهند و هنگامی که مهماندار اعلام می کند می توانید کمربندهای خود را باز کنید، چند دقیقه قدم بزنند. این کار از بروز مشکلات عروقی در پا (لخته شدن خون در پاها) جلوگیری می کند. برای جلوگیری از این مشکل می توانند قبل از سفر جوراب های مخصوص واریس تا بالای زانو بپوشند تا کمتر دچار مشکلات و ناراحتی های پا شوند.

– همراهان را در جریان بیماری و وضعیت آنان قرار دهید:
افرادی که بیماری خاصی دارند، اولا باید در مورد بیماری خود با اطرافیان و همسفران خود صحبت کنند تا در صورت بروز مشکل، آنها به کمک او بیایند. ثانیا همیشه داروهای خود را همراه خود بیاورند و سر وقت مصرف کنند تا مشکلی برایشان رخ ندهد.

– حتما از مصرف سالاد و سبزیجات در طول سفر اجتناب کنند:
به همه افراد توصیه می شود تا در طول سفر از مصرف سالاد و سبزیجات رستوران ها جدا اجتناب کنند. این توصیه برای مادران باردار بسیار جدی تر می باشد.

– مصرف آب سالم و مطمئن:
اگر به مناطقی سفر می کنید که از کیفیت آب های آشامیدنی آن مطمئن نیستید، حتما قبل از مصرف آب را بجوشایند و بعد مصرف کنید.

توصیه هایی به خود افراد مسن:

– سری به پزشکتان بزنید :

اگر دچار بیماری خاصی هستید، قبل از مسافرت به پزشکتان سر بزنید و او را در جریان مسافرت خود قرار دهید. در این جلسه، پزشک یک معاینه ی کلی از شما به عمل خواهد آورد و شرایط کلی بدن را کنترل خواهد کرد. اگر احتیاج به تزریق واکسن داشته باشید، واکسن لازم را برایتان تجویز می کند.

– یک جعبه ی کمک های اولیه همراه داشته باشید :

شما دیگر پا به سن گذاشته اید، پس بهتر است قبل از سفر یک جعبه ی کمک های اولیه برای خودتان تدارک ببینید. در این جعبه می توانید داروهای مورد نیاز خود را قرار دهید:

قرص سردرد، ضد اسیدهای معده، محلول های ضد عفونی کننده، پنبه، بانداژ، دستکش استریل، ِکِرم های ضد آفتاب و انواع قرص ها و اسپری های حشره کش.

البته باید داروهایی که به دلیل بیماری های احتمالی خودتان هر روز مصرف می کنید را نیز حتماَ همراه ببرید.

– داروهایتان را فراموش نکنید :

شاید در طول مسافرت به شما آن قدر خوش بگذرد که فراموش کنید داروهایتان را مصرف کنید، ولی این اصلاً بهانه ی خوبی نیست و ممکن است همین فراموش کاری، تمام مسافرت شما را خراب کند.

بنابراین می توانید از یکی از همراهانتان بخواهید مصرف داروهایتان را به شما یادآوری کند وساعت زنگ دار یا ساعت موبایل تان را طوری تنظیم کنید که در ساعات مصرف دارو زنگ بزند و مصرف داروها را به شما یادآوری کند.

در ضمن مقدار کافی از داروهای روزانه تان را همراه ببرید. شاید اگر داروهایتان در طول مسافرت تمام شود، نتوانید نسخه ی دارو را به آسانی تجدید کنید.

– آب معدنی بنوشید :

در طول سفر زیاد فعالیت نکنید، به ویژه اگر به مناطق جنوبی کشورمان یا کشورهایی سفر می کنید که آب و هوای گرم دارند. این نکته ای است که سالمندانی که به حج می روند باید دقیقاً مدنظر داشته باشند.

همیشه بهتر است در این سفرها بطری های آب  معدنی همراه داشته باشید. استفاده از آب شیرهای شهری که به آن سفر می کنید، ممکن است چندان سالم نباشد. بنابراین شیشه ی آب خودتان را همراه ببرید و حتماً درِ این شیشه های آب را محکم کنید.

فراموش نکنید از آب همین شیشه ها برای شست و شوی دهانتان پس از مسواک زدن و شست و شوی دندان مصنوعی تان  استفاده کنید و از آب شیر استفاده نکنید.

مراقب یخ های آماده ای که در نوشیدنی ها می اندازند نیز باشید. این یخ ها می توانند حاوی میکروب باشند.

– در استفاده ازغذاهای آماده محتاط باشید :

مراقب غذاهای آماده  باشید. ساندویچ ها، سالادها و میوه ها ممکن است آلوده باشند و چون دستگاه گوارش  شما در این سنین بسیار حساس است، شما را دچار مشکل کنند.

– حتماً یک کفش مناسب  بپوشید: ممکن است لازم باشد همراه افراد دیگر در یک تور مسافرتی در یک منطقه ی دیدنی، ساعات زیادی را پیاده روی  کنید.

– یک کلاه بر سر بگذارید که از تابش آفتاب در امان بمانید و از ِکِرم های ضد آفتاب  استفاده کنید.

– در فواصل زمانی مناسب صبر کنید. کمی بنشینید و استراحت کنید، ولی پیش از آن راهنمای تور را در جریان بگذارید که حواسشان به شما باشد تا جا نمانید.

– پاهایتان را بکشید و گاهی آنها را دراز کنید : برای جلوگیری از لخته شدن خون  در رگ های پایتان، هنگامی که روی صندلی قطار، هواپیما یا اتوبوس نشسته اید پاهایتان را بکشید و گاهی آنها را دراز کنید.

– سفرهای طولانی کمی راه بروید : در طول مسافرت درون قطار یا اتوبوس یا هواپیما و در سفرهای طولانی کمی راه بروید. البته به شرط اینکه مسیر صاف بوده و امکان زمین خوردن شما حین تکان های وسیله ی نقلیه وجود نداشته باشد.

– نوشیدن آب کافی را فراموش نکنید.

 

منبع: پزشکان بدون مرز

 


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز