title
کد خبر: 23854
00
کثیف‌ترین وسایلی که همه روزه با آن ها سروکار داریم

اگر از شما بخواهند که کثیف‌ترین وسایلی که همه روزه با آن ها سروکار را نام ببرید شاید اولین گزینه‌ای و اولین پاسخی که به ذهن شما خطور کند دستشویی و وسایل آن باشد اما توالت ها اگر آلوده و کثیف می شوند ما آنها را به طور مرتب تمیز می کنیم.

به گزارش بهداشت نیوز، اگر از شما بخواهند که کثیف‌ترین وسایلی که همه روزه با آن ها سروکار را نام ببرید شاید اولین گزینه‌ای و اولین پاسخی که به ذهن شما خطور کند دستشویی و وسایل آن باشد اما توالت ها اگر آلوده و کثیف می شوند ما آنها را به طور مرتب تمیز می کنیم. اما در عین ناباوری وسایلی مورد نیاز و به نظر تمیزی که ما روزانه از آنها استفاده می کنیم آلوده‌تر و کثیف‌تر از کاسه توالت هستند اما شاید هیچگاه به فکر تمیز کردن آنها هم نیستیم!.

صفحه کلیدها کامپیوترها : صفحه کلیدها به ویژه آنهایی که در اداره ها مورد استفاده قرار می گیرند و فاصله موجود بین کلیدها مکان خوبی برای جمع شدن مواد خرده ریز هستند. بنابر نتایج یک مطالعه که در لندن انجام شده است در صفحه کلیدها ۵ برابر میکروب بیشتر از یک کاسه توالت پیدا شده است. این دلیلی برای توقف کار کردن نیست بلکه دلیلی برای تمیز کردن صفحه کلیدها است!

تلفن همراه هوشمند و تبلت ها : آخرین باری که گوشی هوشمند خود را تمیز کرده اید چه زمانی بوده است؟ مطالعات مختلف نشان داده اند که گوشی های هوشمند می توانند تا ۱۰ برابر بیشتر از یک کاسه توالت با باکتری پوشیده شده باشند که از آن جمله می توان به استافیلوکوکوس اشاره کرد. تنها در انگلیس ۷۵ درصد مردم به این مساله اشاره داشته اند که در توالت نیز از گوشی هوشمند خود استفاده می کنند!
به دلایلی مشابه با گوشی های هوشمند، تبلت ها نیز منزلگاهی مناسب برای مقادیر بسیار زیاد باکتری هستند. نتایج یک مطالعه تا ۶۰۰ واحد استافیلوکوکوس در هر اسفنج پاک کننده را ردیابی کرده در شرایطی که این میزان برای کاسه توالت تنها ۲۰ واحد بوده است و بر همین اساس اختلافی ۳۰ برابر را شاهد هستیم.

مسواک : بنابر نتایج مطالعه ای که توسط دانشگاه نیویورک انجام شد، هنگامی که از سیفون توالت استفاده می کنید ذرات ریز آلوده شده آب می توانند تا فاصله ۶ متر به اطراف پراکنده شوند. در نتیجه اگر مسواک شما بدون محافظ باشد ممکن است با مشکل مواجه شوید!

پریز و کلید برق : هر زمان که یک چراغ را خاموش یا روشن می کنید مقدار زیادی باکتری از نوک انگشت شما – به ویژه اگر سطوح مختلف آلوده به میکروب را پیش از این ناآگاهانه لمس کرده باشید – منتقل می شوند. کلیدهای چراغ در یک خانه می توانند دارای بیش از ۲۰۰ باکتری در هر اینچ مربع باشند و این مقدار برای کلیدهای چراغ در اماکن عمومی حتی بیشتر است.


دستگاه های خودپرداز : تنها پول شما نیست که با باکتری پوشیده شده است بلکه دستگاه های خودپرداز نیز همین گونه هستند. این دستگاه ها تقریبا هرگز تمیز نمی شوند و مطالعات نشان داده اند هر دکمه از آنها به طور میانگین حاوی ۱,۲۰۰ میکروب است. در نتیجه، هنگامی که گذرواژه خود را وارد می کنید تقریبا با ۵,۰۰۰ میکروب برخورد خواهید داشت!

دکمه آسانسور : مطالعات صورت گرفته در عربستان نشان داده اند ۹۷ درصد دکمه های آسانسور مورد بررسی آلوده بوده اند و همچنین پژوهش صورت گرفته توسط دانشگاه تورنتو نشان داده است دکمه های آسانسور می توانند حاوی ۴۰ برابر باکتری بیشتر نسبت به یک کاسه توالت باشند.

ماشین لباسشویی : هربار که لباس های کثیف خود، به ویژه زیرپوش ها، را در ماشین لباسشویی می اندازید می توانید تا ۱۰۰ میلیون باکتری ایکولای را انتقال دهید. ماشین های لباسشویی که درب آنها از جلو باز می شود محیطی مناسب را برای باکتری ها فراهم می کنند زیرا آب در قسمت پایین قرار می گیرد. این میکروب ها می توانند به لباس های بعدی (و آنهایی که فکر می کنید دیگر تمیز شده اند) منتقل شوند.

شیر آب : پیش از آن که دست های خود را بشویید باید شیر آب را باز کنید. پس جای شگفتی نیست که آنها کثیف و آلوده باشند. مطالعات نشان داده اند شیر آب می تواند تا ۲۱ برابر باکتری بیشتر نسبت به یک کاسه توالت داشته باشد. شیرهای آب آشپزخانه حتی شرایط بدتری داشته و می توانند تا ۴۴ برابر باکتری بیشتری داشته باشند.

اسکناس : اسکناس ها می توانند با ۲۰۰ هزار باکتری پوشیده شده باشند. با در نظر گرفتن این نکته که اسکناس پیش از آن که به دست شما برسد در تماس با افراد مختلفی بوده است، این مساله چندان هم جای شگفتی ندارد. کارت اعتباری شما نیز بدون باکتری نیست!

منو رستوران : پیش از آن که به منو رستوران دست بزنید بهتر است دوباره فکر کنید و به جای آن که انگشت خود را به دنبال غذای مور علاقه روی منو بکشید این کار را بدون تماس با آن انجام دهید زیرا منو رستوران می تواند تا ۱۰۰ برابر باکتری بیشتر نسبت به یک کاسه توالت داشته باشد.کثیف‌ترین وسایلی

کیف دستی : در کیف های دستی هرچیزی از گوشی هوشمند تا لوازم آرایش و البته باکتری یافت می شود. نتایج یک پژوهش نشان داده است به طور میانگین کیف دستی سه برابر میکروب بیشتری نسبت به یک کاسه توالت دارد و کیف های دستی که به طور مرتب استفاده می شوند تا ۱۰ برابر میکروب بیشتری دارند. بیشترین میزان میکروب ها در دسته کیف ها قرار دارند.

چرخ خرید فروشگاه : دسته چرخ خرید در مراکز خرید توسط مشتریان مختلف لمس می شود. با در نظر گرفتن این حقیقت که چندان به نظافت چرخ های خرید توجه نمی شود، جای شگفتی باقی نمی ماند که میکروب های بیشتری روی سطح آنها نسبت به یک کاسه توالت پیدا شود.

فرش و موکت : فرش و موکت با ۷۰۰ برابر باکتری بیشتر نسبت به یک کاسه توالت یکی از بخش های پر باکتری خانه است. در حقیقت، ۲۰۰ هزار باکتری می توانند در هر اینچ مربع از یک فرش خانگی معمولی یافت شوند.

فرمان ماشین : پیش از آن که وارد خودرو خود شوید ممکن است با سطوح مختلف حاوی میکروب در تماس باشید و هنگامی که غربیلک فرمان را لمس می کنید تمامی آنها را منتقل می کنید. غربیلک فرمان می تواند تا ۵ برابر باکتری بیشتر نسبت به یک کاسه توالت داشته باشد و این شرایط هنگامی که داخل خودرو عطسه می کنید، بدتر می شود.

تخته آشپزی : پژوهش صورت گرفته توسط دانشگاه آریزونا نشان داده است تخته آشپزی که برای خرد کردن مواد غذایی استفاده می شود، به ویژه آنهایی که برای خرد کردن گوشت خام کاربرد دارند، تقریبا ۲۰۰ برابر باکتری بیشتر نسبت به یک کاسه توالت دارند. شکاف های ریزی که به واسط کشیدن چاقو روی تخته ایجاد می شوند مکان مناسبی برای زندگی و رشد میکروب ها هستند.

اسفنج آشپزخانه : طی یک مطالعه، پژوهشگران در آریزونا، آمریکا، یک هزار اسفنج و دستمال آشپزخانه را مورد آزمایش قرار داده و دریافتند ۱۰ درصد از آنها حاوی سالمونلا بوده اند. همچنین، در هر اینچ مربع از اسفنج ها تا ۴۰۰ برابر باکتری بیشتر نسبت به یک کاسه توالت مشاهده شد. این در شرایطی است که ما به سختی آنها را با یک اسفنج جدید تعویض می کنیم.

حوله : باکتری نیازمند سه عنصر ماده آلی، گرما و رطوبت برای رشد است و حوله ای که با آن دست و صورت خود را خشک کرده اید هر سه عنصر را فراهم می کند. سلول های مرده پوست به حوله می چسبند، حوله پس از هر بار استفاده مرطوب می شود و به طور معمول حوله ها در شرایط گرم و مرطوب حمام و دستشویی قرار دارند. بر همین اساس حوله می تواند به خانه ای ایده آل برای باکتری تبدیل شود. پس شست و شوی مرتب حوله ها – حداقل هفته ای یک بار – را فراموش نکنید.

 

منبع: تدبیر و امید

 

 


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز