title
کد خبر: 24013
00
 ساخت نانو سامانه درمان سرطان کبد

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با توسعه نانو سامانه نیوزومی که می‌تواند به صورت هدفمند دارو به بدن برساند، گام بلندی در درمان سرطان کبد برداشتند.

به گزارش «بهداشت نیوز»

 محمد امانی مجری طرح تحقیقاتی با نام  « ساخت و مشخصه یابی نانو سامانه نیوزومی حامل دارو جهت درمان سرطان کبد» است. هدف او از اجرای این طرح درمان سرطان کبد بوده است.  سرطان‌ کبد یا تومورها بدخیم‌ از بافت کبد منشاء می‌گیرند، اما ممکن است خود کبد در ابتدا سرطانی نشودف بلکه سرطان حاصل از گسترش یا متاستاز سرطان از بافت‌های مجاور به کبد باشد. امانی شایع‌ترین‌ سرطان‌هایی که معمولا به کبد هم گسترش‌ پیدا می‌کنند، را سرطان‌های‌ رکتوم‌، کولون‌، ریه‌، پستان‌، پانکراس‌، مری‌ و پوست‌ (ملانوم‌ بدخیم‌) عنوان می‌کند. همچین او می‌گوید که این سرطان ششمین سرطان متداول در جهان و سومین عامل مرگ بر  اثر سرطان در جهان است. اما با این وجود روش‌های رایج برای درمان این سرطان معمولا موثر نبوده و دارای اثرات جانبی زیادی هستند.

 

مجری این طرح تحقیقاتی  درباره سامانه‌های جدید حمل دارو به مهر می‌گوید: «سیستمهای نوین دارورسانی مجموعه روش هایی هستند که آگاهانه جهت ایجاد تغییرات زمانی یا مکانی در روند آزادسازی دارو در بدن بکار گرفته میشوند. با اعمال چنین روندهایی می توان تا حد زیادی از عوارض دارورسانی سنتی کاست؛ یکی از مرسوم ترین ابزارهای  به کار گرفته شده در سیستم های نوین رهایش دارو ، حامل ها هستند».

 

او در توضیح نیوزوم‌ها آن‌ها را یکی از ویژگی پذیرترین و مقرون به صرفه ترین نانوحاملها می‌داند وی‌گوید: «نیوزوم ها، وزیکول هایی هستند که مواد فعال سازنده سطح آنها غیریونی است از این رو به آنها نیوزوم گفته می شود».

او گفته‌ است پروژه‌ای که او موفق به اجرای آن شده‌ است، می‌تواند در مقیاس صنعتی در کشور برای درمان سرطان مورد استفاده قرار بگیرد. او همچنین از نبود امکان اجرای آزمایشات تکمیل کننده در این پروژه خبر داده است و گفته این مشکل به دلیل عدم حمایت مالی بروز کرده است.  او در باره ویژگی‌های پژوهشش هم گفت: «روش جدید سنتز نانو سامانه نیوزومی یکی از قسمتهایی در این پژوهش بود که نوآوری داشت» او از برنامه‌ریزی برای انجام آزمایشات بالینی خبر داده است.

 

او درباره نمونه‌های دیگر از این سامانه‌ها هم گفته است: «نمونه خارجی این پروژه وجود دارد اما در نمونه ای که ما تولید کردیم بهینه سازی هایی صورت گرفت که در نهایت منجر به تولید محصولی با هزینه کمتر و بازده بیشتر شد. این پروژه با راهنمایی دکتر حمید کشوری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به نتیجه رسیده است».

منبع: سیناپرس


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز