title
کد خبر: 24835
00
 خواص قهوه در بهبود افسردگی و افزایش سطح هوشیاری

مهمترین خواص قهوه (Coffee) شامل بهبود افسردگی و خستگی، افزایش سطح هوشیاری و فعالیت مغزی، کاهش حملات آسم و افزایش متابولیسم بدن است.

به گزارش «بهداشت نیوز»

قهوه از نوشیدنی هایی است که از گذشته طرفداران خاص خود را داشته و امروزه نیز از جایگاه ویژهای بین علاقهمندانش برخوردار است. خواص قهوه وابسته به مواد و ترکیبات موثر موجود در آن بوده، به طوریکه براساس تحقیقات مشخص شده است هر یک فنجان قهوه معمولی حدود 100 میلیگرم کافئین دارد. برخی از مهمترین خواص قهوه و اثرات مصرف آن شامل خاصیت شادی بخش، آماده و فعال کردن ذهن، محرک قلب و مغز، دارای خاصیت قابض، افزایش ترشحات صفرا و معده، ضد درد و مدر است. در طب سنتی از خواص قهوه غلیظ جهت درمان مسمومیت با مواد مخدر و کمک به ترک اعتیاد و از دانه قهوه نارس در درمان تب، اسهال و میگرن استفاده می شده است. برای آشنایی بیشتر با خواص قهوه و فواید مصرف آن تا انتها با ما همراه باشید.

گیاه شناسی قهوه

گیاه قهوه را در نواحی گرمسیر می کارند. قهوه در ابتدا به شکل بوته یا درختچه کوتاه و نیرومندی است که در شرایط مساعد اقلیمی گاها ارتفاع آن تا 3 تا 3/5 متر نیز میرسد. این گیاه دارای میوههای بنفش یا قرمز رنگی است که داخل هر کدام از این میوه ها دو عدد دانه قهوه وجود دارد. البته لازم به ذکر است بدانید این دانه قهوه بایستی مراحل زیای را طی کند تا برای مصرف آماده گردد. گیاه قهوه پس از گذشت سه تا پنج سال از زمان کاشت، شروع به دادن میوه میکند. درختان قهوه عمدتا داراری عمری طولانی بوده و تقریبا میتوان گفت عمر این درختان در مناطق جنگلی تا 50 تا 60 سال ادامه دارد. شکوفه های گیاه قهوه از نظر رنگ و بو بسیار شبیه به شکوفه های یاسمن هستند. به طور کلی تقریبا 9 ماه طول میکشد تا میوه قهوه کاملا رسیده و قابل برداشت گردد.

 

 

خواص قهوه (طبیعت و خواص درمانی)

مزاج قهوه سرد و خشک است و هرچه قهوه کهنه تر شود، طبع آن سردتر و خشکتر میگردد. مهمترین خواص درمانی قهوه از جمله بهبود افسردگی و خستگی، افزایش سطح هوشیاری و فعالیت مغزی، کاهش حملات آسم و افزایش متابولیسم بدن است. سایر فواید و موارد مصرف قهوه عبارتند از:

  • مصرف قهوه ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.

  • برخی تحقیقات نشان داده، مصرف قهوه میزان سرطان را کاهش میدهد و برخی تحقیقات دیگر بیانگر تشدید بروز سرطان در صورت مصرف زیاد قهوه است. با این حال ثابت شده است، قهوه خطر ابتلا به سرطان کبد را حدود 40 درصد کاهش می دهد.

  • نوشیدن قهوه در حد اعتدال از قلب در برابر نارسایی های قلبی محافظت می کند.

  • خواص قهوه از جنبه های مختلف موجب بهبود عملکرد مغز می شود. این جنبه ها شامل بهبود و افزایش عملکرد حافظه، بهبود خلق و خوی، هوشیاری، افزایش سطح انرژی و همچنین عملکرد کلی شناختی هستند.

  • یکی دیگر از خواص قهوه کمک به جوان سازی پوست، افزایش نرمی و لطافت پوست است.

 

ارزش غذایی قهوه

قهوه دارای مقادیر قابل توجهی از عناصر معدنی نظیر پتاسیم، منیزیم و فولات است. همچنین ترکیبات شیمیایی کافئین، تانن‌ها، تریگونین، اسیدهای چرب و ... از دیگر مواد موثر موجود در دانه های قهوه است. قسمت مورد استفاده این گیاه دانههای آن میباشد که هم دارای ارزش غذایی و هم کاربردهای درمانی است.

جدول ارزش غذایی و خواص قهوه

 مواد و محتویات

مقدار در 100 گرم 

 انرژی

1 کیلوکالری 

 چربی

0/02 گرم 

 پروتئین

0/12 گرم 

 کربوهیدرات

 قند

 فیبر

 سدیم

2 میلی گرم 

 پتاسیم

49 میلی گرم 

 کلسیم

2 میلی گرم 

 فسفر

3 میلی گرم 

 آهن

0/01 میلی گرم 

 مس

0/02 میلی گرم 

 منیزیم

3 میلی گرم 

 منگنز

0/02 میلی گرم 

 فولات

2 میکروگرم 

 ویتامین ب6

0/001 میلی گرم 

 نیاسین

0/19 میلی گرم 

 ویتامین ا

 ویتامین کا

0/1 میکروگرم 

 

مضرات قهوه (توصیه های پزشکی و موارد احتیاطی منع مصرف)

  1. مصرف زیاد قهوه می تواند موجب افزایش نسبی ضربان قلب و فشار خون شود، به ویژه این مورد در افرادی که عادت به خوردن قهوه ندارند بیشتر مشاهده میشود، بنابراین بیماران قلبی یا افراد مبتلا به فشار خون بایستی در خوردن قهوه احتیاط کرده و از خوردن قهوه غلیظ اجتناب کنند.

  2. توصیه میشود چنانچه مشکل کم خوابی دارید و یا دچار اختلالات خواب بوده به سختی به خواب می روید از 2 تا 6 ساعت مانده به زمان خوابتان از نوشیدن قهوه خودداری نمایید.

  3. مادران شیرده بهتر است از مصرف قهوه اجتناب کنند، چراکه خواص قهوه و مواد موجود در آن وارد شیر مادر شده و به نوزاد منتقل شده باعث بیخوابی و اثرات ناخواسته بر روی شیرخوار میگردد.

  4. قهوه از نوشیدنیهایی بوده که تا حدودی اعتیاد آور است، به طوریکه قطع ناگهانی قهوه میتواند موجب سر درد، بیخوابی و اضطراب در افراد گردد.

  5. به طور کلی به افراد مبتلا به بیماریهای تشنج، صرع، بیماران قلبی، زنان باردار و شیرده، افراد دارای پرکاری تیروئید، افراد با حالات اضطرابی شدید، مبتلایان به زخم و رفلاکس معده، بیماران کلیوی و افراد دارای چربی خون توصیه میشود از زیاده روی در مصرف قهوه اجتناب کنند.

گردآوری: مجله اینترنتی ستاره


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز