title
کد خبر: 25700
00
چرا خیلی خسته ام؟

با آشنایی با دلایل خستگی می توانید ساده تر از آنچه فکر می کنید مشکل را برطرف کنید.

به گزارش بهداشت نیوز، زمانی که در مورد خستگی باید به پزشک مراجعه کنید و کارهایی که باید اول از همه انجام دهید.آیا همیشه احساس خستگی می‌کنید؟ خیلی از آدم‌ها اینطورند. این علامت اوقات فشردۀ ما است.برگرداندن انرژی می‌تواند ساده‌تر از چیزی باشد که فکر می‌کنید. ابتدا ببینید که آیا می‌توانید این احساس خستگی را به این 3 دلیل اصلی مربوط بدانید:

 

3 دلیل اصلی

رایج‌ترین دلیل‌ها برای احساس خستگی به عادات روزانه مربوط است.
1- چیزی که می‌خورید. مصرف کافئین و شکر می‌تواند اثر عکس داشته باشد و شما را بیشتر خسته کند زیرا سطح قند خون شما به میزان زیادی در نوسان خواهد بود. به جای آن، رژیم سالم و متعادلی داشته باشید که لبریز از میوه، سبزیجات و پروتئین کم‌چرب باشد. دکتر فرد رالستون، رئیس قبلی دانشکدۀ پزشکی امریکا، می‌گوید: «بیشتر افراد حس می‌کنند که اگر یک رژیم سالم داشته باشند کمتر احساس خستگی می‌کنند. تغذیۀ سالم به این معنی است که شما وزن کمتری خواهید داشت. چاقی یکی از دلایل اصلی خستگی است.»


2- میزان خواب. خوابتان می‌آید. درست است؟ بسیاری از افراد به اندازۀ کافی نمی‌خوابند. اگر شما یکی از آنها هستید، از مصرف کافئین و الکل در ساعاتی که می‌خواهید به خواب بروید پرهیز کنید، قبل از خواب تلویزیون را خاموش کنید و اتاق خواب خود را ساکت و آرام نگه دارید.


3- مقدار ورزشی که انجام می‌دهید. ورزش یکی از نکات بزرگ است. تجویز خیلی خوب برای خستگی فرض داشتن ورزش شدید و منظم است. حداقل سه ساعت قبل از خواب ورزش کنید تا بدن شما فرصت خنک شدن داشته باشد.


اگر فکر می‌کنید که ورزش شما را بیشتر خسته می‌کند در اشتباه هستید. ورزش انرژی بیشتری به بدن شما می‌رساند. تقریباً همۀ مطالعاتی که به دنبال پاسخ این سؤال بوده‌اند به یک نتیجه رسیده‌اند: افراد کم‌تحرک وقتی شروع به ورزش می‌کنند، نسبت به کسانی که باز هم بی‌تحرک هستند، کمتر احساس خستگی می‌کنند. این یکی از حقایق شگفت‌انگیز است: بیشتر تحرک داشته باشید تا انرژی بیشتری به دست آورید.
حداقل 4 روز در هفته 40 دقیقه ورزش کنید تا قبراق باشید.


این کار را انجام دهید و از همین حالا یک ماه امتحان کنید تا متوجه بهبود در حالات خود شوید. اگر سه تا شش ماه ادامه دهید احساس بهتری خواهید داشت.اگر نسخۀ ورزش خود را به مدت یک ماه دنبال کنید و خواب کافی داشته باشید و هنوز احساس رخوت و خستگی می‌کنید به دنبال دلایل دیگر باشید.
 

آیا دلیل چیز دیگری است؟

رایج‌ترین دلیل برای احساس خستگی زیاد و همیشگی همین‌هایی بود که نام بردیم. تا زمانی که این تدابیر را امتحان نکرده‌اید و واقعاً فرصتی به آنها نداده‌اید فکر نکنید یک بیماری یا مشکل جسمی دارید.اگر هنوز هم احساس خستگی می‌کنید، باید با پزشک مشورت کنید. خستگی مزمن ممکن است به بیماری‌های متفاوتی مربوط شود. مانند:


4- کم‌خونی: «این یکی از دلایل رایج خستگی است و با آزمایش خون به راحتی تشخیص داده می‌شود. این مشکل در زنان بیشتر است؛ مخصوصاً آنهایی که قاعدگی سنگین دارند.» اگر کمبود آهن مزمن دارید، می‌توانید با رژیم غذایی غنی از آهن، گوشت قرمز و سبزیجات برگ سبز تیره یا مکمل کم‌خونی را تسکین دهید.


5- نقص در مواد مغذی اصلی، مانند پتاسیم. این هم با آزمایش خون مشخص می‌شود.


6- مشکل تیروئید. «تیروئید پرکار یا تیروئید کم‎‌کار هر دو می‌توانند موجب خستگی شوند.» آزمایش خون برای تعیین سطع هورمون محرک تیروئید می‌تواند در کمک به ارزیابی عملکرد تیروئید شما مفید باشد.


7- دیابت. افرادی که دیابت آنها کنترل‌نشده است فقط از این شکایت دارند که حالشان خوب نیست. «اگر حس تنبلی دارید و دید شما مات است یا زیاد ادرار می‌کنید، باید آزمایش خون دهید.»


8- افسردگی. اگر احساس خستگی شما همراه با ناراحتی و از دست دادن اشتها است و نمی‌توانید از چیزهایی که قبلاً از آنها لذت می‌برده‌اید خشنود  و راضی شوید، ممکن است افسردگی داشته باشید. با آن مدارا نکنید. پزشک می‌تواند شما را به مسیر قبلی برگرداند تا احساس بهتری داشته باشید.


9- مشکلات خواب. اگر هیچ وقت، بعد از استراحت، احساس آرامش نمی‌کنید و هیچ چیز وضعیت را تغییر نمی‌دهد، شاید بهتر باشد به آزمایشگاه خواب مراجعه کنید؛ مخصوصاً اگر خرُخُر می‌کنید. خروپف کردن می‌تواند بخشی از آپنۀ انسدادی خواب باشد. در این حالت، تنفس افراد چندین بار در طول شب، در مدت زمان کوتاهی، متوقف می‌شود. این هم درمان دارد.


10- بیماری قلبی تشخیص‌داده‌نشده. خستگی می‌تواند علامت مشکل قلبی باشد؛ مخصوصاً در زنان. «اگر با ورزشی که سابقاً انجام می‌دادید مشکل پیدا کرده‌اید یا با ورزش کردن بدتر می‌شوید، می‌تواند پرچم قرمزی برای مشکل قلبی باشد. اگر شک دارید، به پزشک مراجعه کنید.»


اما باز هم با همان تدابیر اساسی شروع کنید: خواب، رژیم غذایی و میزان فعالیت شما. گاهی اوقات راهکارهای ساده تنها چیزهای مورد نیاز است.

 

منبع: آریا سلامت

 


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز