title
کد خبر: 28755
00
دکتر دیناروند:بحران دارویی در کشور وجود ندارد

رییس سازمان غذا و دارو در نشست صمیمانه با رییس دانشگاه، معاون و روسای ادارات معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: حفظ دستاوردهای طرح تحول با زحمت و چنگ و دندان اتفاق افتاده؛ زیرا متاسفانه اعتباراتی که باید تخصیص داده شود طی یک سال و نیم اخیر دچار مشکل شده و واقعا در این زمینه نگرانی وجود دارد.

به گزارش بهداشت نیوز، رییس سازمان غذا و دارو در نشست صمیمانه با رییس دانشگاه، معاون و روسای ادارات معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان این‌که بحران دارویی در کشور وجود ندارد، گفت: شک ندارم که اولویت مردم در دوره جدید وزارت بهداشت حل بحران دارویی کشور نیست چون بحرانی وجود ندارد.
 دکتر رسول دیناروند در این جلسه با بیان این‌که بحران دارویی در کشور وجود ندارد، گفت: در ابتدای کار دولت یازدهم براساس نظرسنجی که انجام شد ۶۸درصد مردم حل بحران دارویی را اولویت کاری وزیر بهداشت اعلام کرده بودند. الان گرچه در جریان نظرسنجی ها نیستم که اولویت وزیر بهداشت در دور بعدی چیست، اما شک ندارم که اولویت مردم در دوره جدید وزارت بهداشت حل بحران دارویی کشور نیست؛ زیرا بحران دارویی وجود ندارد.


وی افزود: وقتی دولت موفق شد در کارنامه 100 روزه خود بحران دارویی را کنترل کند و آقای رییس جمهور در گزارش بهمن 92 اعلام کردند که این بحران حل شده است، وزارت بهداشت توانست با اعتماد به نفس طرح تحول سلامت را آغاز کند.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اهداف طرح تحول سلامت، اظهار کرد: این طرح اهداف بسیاری داشت که البته چند هدف آن بسیار بزرگ و مهم بود. در حوزه بستری وقتی مردم به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند، نباید برای تامین دارو یا لوازم پزشکی، همراه بیمار به خارج از بیمارستان برای تهیه دارو و لوازم پزشکی اعزام شود. این در حالی است که قبل از اجرای طرح تحول سلامت، تقریبا 40 درصد افراد نسخه به دست به خارج از بیمارستان اعزام می‌شدند تا دارو یا لوازم پزشکی را تهیه کنند. از آن زمان با وجود گرفتاری‌های فراوان، یکی از اولویت‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی این است که در بیمارستان‌ها، داروها و لوازم پزشکی بیماران تامین شود.
دکتردیناروند ادامه داد: اتفاق دیگری که افتاد، کاهش پرداخت از جیب مردم بود؛ به طور میانگین قبل از اجرای طرح تحول سلامت، حدودا 55 درصد هزینه سلامت را مردم از جیب پرداخت می‌کردند و در حال حاضر این میزان به زیر 40 درصد رسیده است. این طرح توانست، پرداختی از جیب مردم را حداقل به هدف قانون برنامه توسعه چهارم و پنجم نزدیک کند که آرزو بود این میزان به 30 درصد برسد. در حوزه بستری دولتی این میزان طی سه تا چهار سال اخیر به زیر 10 درصد رسید و در سرپایی حوزه دارو، پرداخت از جیب برای بیماران خاص و صعب العلاج به 11 درصد رسیده است. قبل از طرح تحول سلامت این میزان برای بیماران خاص و صعب العلاج که هزینه‌های دارویی گران قیمتی دارند و گاهی به خاطر یک نسخه به زیر خط فقر می‌روند، 45 درصد بود.


رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به یکی دیگر از اهداف طرح تحول سلامت، بیان کرد: موضوع دیگر تلاش برای حذف زیرمیزی بود. در دور افتاده‌ترین نقاط کشور و هر جایی که مراجعه می‌کردید، مردم به جز هزینه بیمارستان، هزینه‌ای هم به عنوان زیرمیزی پرداخت می‌کردند. اصلاح تعرفه‌ها برای حذف زیرمیزی اتفاق افتاد و واقعا می‌بینیم که زیرمیزی بطورکامل حذف شده است، هرچند ممکن است بعضی جاها تخلفاتی وجود داشته باشد.


وی در ادامه با اشاره به بیمه 11 میلیون نفر در چهارچوب طرح تحول سلامت، گفت: دستاورد دیگر دولت در چهارچوب طرح تحول سلامت این بود که هر کسی که فاقد پوشش بیمه بود، به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار گرفت. باید توجه کرد که همه این کارها هزینه داشته و دولت تصمیم گرفت این هزینه‌ها را تامین کند تا مردم در حوزه سلامت به آرامش برسند و دولت یازدهم بتواند این کار را به عنوان دستاورد به مردم عرضه کند. در گزارش رییس جمهور در روز تفیذ، یکی از چند دستاوردی که ذکر شد، حوزه سلامت بود. واقعا در نظرسنجی‌هایی که از مردم می‌شود بالاترین رضایت‌مندی به خصوص در مناطق محروم در حوزه سلامت است.


دکتردیناروند ادامه داد: حفظ این دستاوردها با زحمت و چنگ و دندان اتفاق افتاده؛ زیرا متاسفانه اعتباراتی که باید تخصیص داده شود طی یک سال و نیم اخیر دچار مشکل شده و واقعا در این زمینه نگرانی وجود دارد.


معاون وزیر بهداشت در پایان گفت: سازمان غذا و دارو دو ردیف اعتباری برای کمک به بیماران و کاهش هزینه‌های دارویی داریم؛ این اعتبار در چهار سال پیش 2 هزار و 400 میلیارد تومان بود و در سال 96 این اعتبار به 2 هزار و 100 میلیارد تومان رسید. یعنی هیچ افزایشی نداشت و چون هزینه‌های دارویی و لوازم پزشکی را کاهش دادیم و در تجهیزات پزشکی به طور میانگین 35 درصد و در دارو نیز 25 درصد کاهش قیمت اتفاق افتاد، ولی حمایت و پوشش از بیماران را کم نکردیم؛ این در حالی است که تاکنون بخش جزیی از همین 2 هزار و 100 میلیارد تومان تخصیص داده شده است.


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز