title
کد خبر: 29808
00
 لباس فرم مدارس خرج تراشی یا کمک به کیفیت آموزشی؟

لباس فرم مدارس و رنگین کمانی از طراحی‌ها برای آن چالشی است که در روزهای منتهی به بازگشایی مدارس تب و تاب آن شدت می‌گیرد.

به گزارش «بهداشت نیوز» یکی از اتفاقات جذاب و دوست داشتنی که با آغاز مدارس حال وهوای خاصی به شهر می دهد حضور دانش آموزان با لباس های فرم رنگی برای رفتن به مدارس است لباس هایی که برای دانش آموزان نیز می تواند تداعی کننده بازگشت به دوران تحصیل باشد.

البته این تنوع لباس فرم مدارس همچنین طرح و رنگ تعیین شده برای آن از سوی مدیران مدارس گاه با اختلاف سلیقه والدین یا دانش آموزان مواجه می شود همچنین قیمت و کیفیت لباسی که در فروشگاههای معرفی شده از سوی مدارس عرضه می‌شود از جمله مسایلی است که خانه و مدرسه را به چالش می‌کشاند.

لباس فرم مدارس؛ اجبار یا اختیار؟

چالش تنوع لباس مدارس یکی از دغدغه‌های مهمی است که هرساله شهریورماه اولیای دانش‌آموزان را درگیرمی‌کند و چندسالی است که تعیین لباس فرم برای مدارس با الگوی مشخصی برای هر مدرسه وجود دارد، این امر می‌تواند ابعاد مثبت و منفی را در برگیرد که بستگی به شرایط دانش آموز دارد.

به نظر می‌رسد تغییر الگوی لباس مدرسه نظارت چندانی را از سوی آموزش و پرورش به دنبال ندارد و در تهیه لباس فرم مدیران مدارس به صورت تحمیلی خانواده ها را بر آن داشته تا این لباس‌ها را از فروشگاه و خیاطی طرف قرارداد خریداری کنند.

هرچند هماهنگ بودن لباس دانش‌آموزان تاحدی چاره ای برای حذف فاصله طبقاتی محسوب می شود اما تغییر هر ساله این لباس های فرم برای خانواده هایی که توان مالی بالایی ندارند مشکل ساز خواهد بود علاوه بر این مساله تغییر هر ساله فرم مدارس یک نوع اسراف است چرا که امکان استفاده از لباس فرم مدارس برای مصارف دیگر چندان مناسب نبوده است و قطعا بدون استفاده خواهد ماند و در کنار هزینه هایی بالای نوشت افزار و سایر هزینه های مربوط به مدرسه این تغییر دائمی بار مالی به خانواده ها تحمیل می کند.

احمدعابدینی معاون دبیرکل شورای عالی آموزش وپرورش در مورد ساماندهی وضعیت لباس مدرسه عنوان کرد: هنوز آیین نامه کاملی برای این منظور تهیه نشده و با بررسی ابعاد مختلف این موضوع در حال ارزیابی شرایط از جوانب مختلف و در نهایت ارائه نتیجه قطعی هستیم.

وی افزود :مواردی دیگری همچون تناسب لباس فرم با وضعیت اقلیمی، اختیاری یا اجباری بودن آن، تاثیر بر کیفیت آموزشی و مواردی دیگر از این قبیل مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

 

رنگ لباس ها، جاذبه ای برای دانش آموزان ابتدایی

از دیدگاه متخصصان تنوع رنگ بانشاط و شادابی رابطه مستقیم دارد و موجب می‌شود هیجانات کودکان، نوجوانان و جوانان به طور منطقی بروز کند.

نیسا محمودی روانشناس  با بیان اینکه رنگ لباس ها و تشعشعات آن روی میزان اضطراب تاثیرگذار هستند، عنوان کرد: انتخاب رنگی مناسب برای لباس های مدرسه به ویژه در دانش آموزان ابتدایی از اهمیت بسزای برخوردار است.

وی ادامه داد:همانطور که فضای رنگی برای بچه ها جاذبه بیشتری دارد لباس های رنگی و روشن نیز برای دانش آموزان ابتدایی خوشایند خواهد بود و استفاده از لباس های رنگی به جهت اینکه نیازمند مراقبت بیشتر است به آموزش نظم بیشتر کمک می کند.

این روانشناس اظهار کرد: از نکات مثبتی که لباس فرم مدارس داشته ایجاد یکپارچگی و وحدت رویه در میان دانش آموزان است و از ایجاد فاصله طبقاتی و سوتفاهم ناشی از آن جلوگیری می‌کند.

محمودی گفت: برای دانش آموزان مقاطع تحصیلی بالاتر استفاده از لباس های با رنگ و فرم متناسب با سن دانش آموز ضروری است.

ایده های رنگارنگ دانش آموزان و اولیا را جدی بگیریم

ایده‌های ویژه برای انتخاب پوشش مدارس دانش‌آموزان، تمامی ندارد و هر یک از والدین بر اساس نوع و سلیقه خود، ایده جالبی را مطرح می‌کند بنابراین باید بازنگری لباس فرم دانش‌آموزی، علایق دانش‌آموزان و تمایل آنها به زیبایی و مدل، مورد توجه قرار گیرد.

علی عراقی معاون اداره کل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش‌ در مورد ساماندهی لباس فرم در مدارس‌ اظهار کرد: کار گروه‌ ساماندهی مد و لباس اسلامی و ایرانی در معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد تشکیل شده و دستورالعملی‌ را برای ساماندهی تنظیم کرده است.

وی ادامه داد: در کارگروهی‌ که آموزش و پرورش و بخش‌هایی نظیر آن عضو هستند تأکید بر استفاده دانش‌آموزان از پوشاکی با الگوهای ایرانی و اسلامی و استفاده از پارچه ایرانی با طرح‌ها و مدل‌های جذاب برای دانش‌آموزان مورد توجه قرار گرفته است.

معاون اداره کل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش‌ در مورد روند تهیه لباس‌های فرم دانش‌آموزان که خارج از مدرسه انجام می‌شود، بیان کرد: اکنون مدارس با تولیدی‌های بخش خصوصی یا تولیدی‌های هنرجویان‌ کاردانش‌ فعالیت می‌کنند اما برای ساماندهی این شرایط آموزش و پرورش با همکاری وزارت ارشاد و نهادهای مربوطه‌ در حال تدوین دستورالعملی‌ برای تهیه لباس فرم دانش‌آموزان است و امیدواریم‌ تا مهر ماه این دستورالعمل برای مدارس اجرایی شود.

 وجود لباس فرم مزایا و معایب خاص خود را دارد که نیاز به بررسی دقیق تری داشته تا چالش های آن مانند بار مالی، جذابیت فرم و رنگ، ساماندهی توزیع آن و جمع شدن بازارهای سیاهی که گاهی در فروش لباس مدرسه ایجاد شده، جلوگیری کرده و کمکی به کاهش دغدغه  اولیا و دانش آموزان  بکند که این امر مستلزم توجه جدی تر آموزش و پرورش به عنوان متولی اصلی نظام تعلم وتربیت است.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز