title
کد خبر: 30073
00
علل عمده بیماری ها در کشور

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تاکید براینکه جمعیت ایران رو به پیری است، گفت: تا 20 سال آینده، ایران جمعیت مسن تری خواهد داشت و سیمای سلامت کشور تغییر خواهد کرد.

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر رضا ملک زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در نشست سیمای سلامت ایران و جایگاه آن در میان کشورهای خاورمیانه که صبح امروز در کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، گفت: در 40 سال گذشته و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، توفیقات زیادی در جهت کنترل بیماری های عفونی نصیب کشورمان شد.

وی افزود: از 40 سال گذشته میزان امید به زندگی با حساب بدو تولد و تا مرگ با افزایش 32 سال از 51 به 76 سالگی رسیده است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: بیش از 80 درصد از علل بیماری ها، ناتوانی ها و معلولیت ها، بیماری های غیرواگیر هستند، دیابت، سکته‌های قلبی و مغزی، بیماری های کبد، مشکلات عصبی، بیماری های مزمن کلیه و کبد، پرفشاری خون و از حیث ناتوانی ها نیز بیماری های روانی، مفصلی و نظایر آنها، تقریبا مهم ترین بیماری های غیر واگیردار هستند.

وی با بیان اینکه هم اکنون 10 درصد از مردم ایران دیابت داشته و در حال درمان هستند، تصریح کرد: 25 درصد از ایرانیان پره دیابتیک هستند این افراد در 15 سال آینده به دیابت مبتلا خواهند شد و اگر این وضعیت کنترل نشود، تا 15 الی 20 سال آینده جمعیت مسن تر شده و بیش از 30 درصد یا یک سوم جمعیت کشور مبتلا به دیابت می شوند، بنابراین هزینه درمان و مراقبت از این بیماران نیز باید پیش بینی شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه پیشگیری از بروز عوارض دیابت نیاز به عزم ملی دارد و فقط وظیفه وزارت بهداشت نیست، گفت: به طور کلی بیشتر بیماری‌های مزمن با رشد شهرنشینی افزایش یافته است، به گونه ‌ای که درحال حاضر میزان شهرنشینی در ایران از 30درصد به 70درصد افزایش یافته است، اما در کنار آن صنعتی و ماشینی شدن زندگی و عدم تحرک بدنی و فقر و بی عدالتی که در برخی قشرها وجود دارد، رشد این بیماری ها را افزایش داده است.

دکتر ملک زاده گفت: 95 درصد ایرانیان تحرک بدنی کافی ندارند و 30 درصد مردم چاق (بی ام آی بیشتر از 30 دارند ) و 40 درصد آنها اضافه وزن دارند که تحت عنوان بیماری غیرواگیر شناخته می شوند، اما درواقع اینها غیرواگیر هم نیستند، چراکه در شهرها امکان ورزش کردن برای افراد وجود ندارد و یا رژیم تغذیه ای بر مردم تحمیل می شود، مثلا، میزان مصرف نمک در کشور بیش از دو و نیم برابر استانداردهای غذایی است و انتخاب آن با فرد نیست، چراکه به طور طبیعی در نان مقادیر زیادی نمک وجود دارد، بنابراین مسائل اجتماعی نیز بر سلامت مردم نقش دارد.

وی گفت: می توان به جای ساخت این همه اتوبان، مسیر‌‌های مخصوص دوچرخه سواری تعبیه شود، تا افراد به سمت زندگی سالم هدایت شوند و تا حد قابل ملاحظه ‌ای بار بیماری های غیر واگیر کاهش پیدا کند.

دکتر ملک زاده در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به وبدا، درخصوص اقدامات وزارت بهداشت درخصوص کاهش بیماری های غیرواگیر در کشور گفت: وزارت بهداشت طی دو سه سال گذشته، برنامه مفصلی با عنوان ایراپن در این خصوص تهیه کرده و در چند نقطه ایران آن را به طور آزمایشی اجرا کرده است و بعد از اینکه اشکالات برطرف شد، به برنامه ملی تبدیل خواهد شد.

وی افزود: این برنامه تمام ایرانیان را دعوت می کند تا در سن 30 سالگی در برنامه خطرسنجی شرکت کنند و در تست هایی که از افراد گرفته می شود، استعداد فرد به بیماری های مختلف شناسایی می شود. مثلا طی مطالعاتی که وجود داشته است، مشخص شده، 35 درصد افراد مستعد ابتلا به سکته های قلبی و مغزی هستند و لذا با پیش بینی بیماری ها می توان درمان به موقع را آغاز کرد.

دکتر ملک زاده تصریح کرد: یکی از تحقیقات بزرگی که از 10 سال پیش آغاز شده و در نوع خود یکی از بزرگ ترین طرح ها در دنیا محسوب می شود، مطالعات کوهورت گلستان است، در این طرح که با شرکت 8000 نفر است، دارویی در اختیار افراد قرار می گیرد که این دارو شامل ترکیبی از آسپرین و یک داروی وریدی برای چربی و دو قرص ضد فشار خون است. چراکه مهم ترین علت سکته ها، فشارخون و چربی خون و چاقی است.

وی ادامه داد: در این مطالعه دو گروه وجود دارد که به یک گروه سبک زندگی صحیح آموزش داده می شود و به گروه دیگر دارو هم داده می شود و نتیجه این مطالعه تا شش ماه آینده مشخص می شود، اما طبق برآوردهای اولیه مشخص شده است، عوارض قلبی و عروقی به نصف کاهش پیدا کرده است

 


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز