با شروع ماههای محرم و صفر، بازار تهیه و پخش انواع غذاهای نذری هم در میان مردم مختلف حسابی داغ میشود. نذریهایی که اگر نکات بهداشتی را در مورد آنها رعایت نکنیم، ممکن است هزار و یک مشکل برای افرادی که آنها را میخورند، ایجاد بکنند. در ادامه، به بررسی نکتههای ریز و کاربردی مختلفی درباره تهیه و دریافت یک ظرف نذری سالم میپردازیم.
به گزارش «بهداشت نیوز» با شروع ماههای محرم و صفر، بازار تهیه و پخش انواع غذاهای نذری هم در میان مردم مختلف حسابی داغ میشود. نذریهایی که اگر نکات بهداشتی را در مورد آنها رعایت نکنیم، ممکن است هزار و یک مشکل برای افرادی که آنها را میخورند، ایجاد بکنند. در ادامه، به بررسی نکتههای ریز و کاربردی مختلفی درباره تهیه و دریافت یک ظرف نذری سالم میپردازیم.
برای سرخ کردن پیاز و سیبزمینی غذای نذری از روغنهای مخصوص سرخکردن کمک بگیرید و دور روغنهای جامد را خط بکشید. روغنهای جامد علاوه بر اینکه سلامتی افراد را به خطر میاندازند، میتوانند باعث از دست رفتن طعم و ظاهر غذای نذری شما هم بشوند.
برای اینکه پیاز یا سیبزمینی غذای نذری شما روغن کمتری به خود بکشد، میتوانید آنها را پس از خرد کردن در یک آبکش فلزی بریزید و آبکش را به مدت ۲ دقیقه داخل آب در حال جوش قرار دهید. سپس آبکش را از داخل آب دربیاورید و پس از چکیدن آب پیازها و سیبزمینیها، آنها را در مقدار کمی روغن سرخ بکنید. با این کار، پیازها و سیبزمینیها ظرف کمتر از ۵ دقیقه کاملا سرخ میشوند و اصلا هم روغن به خودشان نمیگیرند.
بهجای درست کردن تهدیگهای چرب و گاهی هم سوخته، یک سینی استیل یا روحی را بهصورت برعکس، کف دیگ خود قرار دهید و برنج آبکش را روی آن بریزد. فاصلهای که بین کف دیگ و بخش داخلی سینی (که گود است) ایجاد میشود، حرارت زیر دیگ را پخش میکند و جلوی تهدیگ شدن برنج را میگیرد.
غذاهای نذری داغ را در ظرفهای پلاستیکی نریزید. بهتر است از افرادی که میخواهند نذری شما را دریافت بکنند، بخواهید تا یک ظرف مناسب از خانه همراه خود بیاورند.
اگر مجبور به استفاده از ظرفهای یکبار مصرف هستید، حتما از انواع گیاهی، یا حداقل، فومی آنها بهجای انواع پلاستیکیشان استفاده بکنید.
حتما پیش از پختن و کشیدن غذاهای نذری، دستهای خود را بشویید و موهایتان را هم با یک روسری یا کلاه کشدار، کاملا بپوشانید.
برای پخش کردن شربت، شیر یا چای نذری از لیوانهای کاغذی بهجای لیوانهای پلاستیکی کمک بگیرید.
اگر غذای نذری شما را در ظرفهای پلاستیکی برایتان آوردند، بلافاصله آن را از ظرف پلاستیکی خارج و در یک قابلمه مناسب برای گرم کردن بریزید.
غذاهای نذری را بیش از ۴۸ ساعت، داخل یخچال نگهداری نکنید. غذاهای نذری را بلافاصله پس از دریافت و در صورت مصرف نکردن، داخل یخچال بگذارید. غذاهای نذری یخ کرده را پیش از خوردن، حتما تا دمای بالای ۸۰ درجه سانتیگراد گرم بکنید تا میکروارگانیسمهای احتمالی موجود در آنها از بین برود.
غذاهای نذری را بیش از یک مرتبه، گرم نکنید.
معمولا غذاهای نذری، غذاهای چربی هستند و بنابراین، باید برای پیشگیری از اکسیده شدن روغن داخل آنها از فریز کردنشان خودداری بکنید.
اگر فکر میکنید که نمیتوانید غذاهای نذری را تا روز آینده مصرف بکنید، از دریافت آنها خودداری کنید یا غذاها را به موسسهها و مراکز نگهداری از افراد بیبضاعت بفرستید.
اگر نذر شیر دارید، حتما آن را تا پیش از پخش در میان مردم، داخل یخچال نگهداری بکنید.
از افزودن نمک و روغن بیش از اندازه به غذاهای نذری، خودداری بکنید.
هنگام پخش غذاهای نذری، به فکر بچهها و سالمندانی که در مراکز بهزیستی نگهداری میشوند هم باشید.
از پختن نذریهایی مانند کباب کوبیده که ریسک فساد بالایی دارند، پرهیز بکنید.
از افزودن شکر بیش از اندازه به نذریهایی مانند شلهزرد یا حلوا، خودداری کنید. اگر در مراحل نهایی پخت برنج، کمی آب و روغن به آن اضافه بکنید، دیگر مجبور به افزودن روغن فراوان به برنج دمکشیده نخواهید بود.
در روزهای عاشورا و تاسوعا که نذریهای بیشتری در کوچه و خیابان پخش میشود، یک لیوان شیشهای یا فلزی در کیف خود بگذارید تا مجبور به دریافت نوشیدنیهای داغ نذری در لیوانهای پلاستیکی نشوید.
اگر قرار است که از بستگان یا همسایههای خود غذای نذری دریافت بکنید، حتما به آنها یک ظرف شیشهای یا فلزی دردار بدهید تا آنها غذای داغ شما را در ظروف پلاستیکی نریزند.
منبع: سلامتیسم
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.