title
کد خبر: 32856
00
انوع آکنه وجوش و روش های درمان آنها

به وجود آمدن آکنه و جوش در سطح پوست مانند هر عارضه دیگری می تواند دلایل و اشکال مختلف داشته باشد بنابراین درمان آن نیز به طرق مختلف صورت می گیرد.

به گزارش بهداشت نیوز، به وجود آمدن آکنه و جوش در سطح پوست مانند هر عارضه دیگری می تواند دلایل و اشکال مختلف داشته باشد بنابراین درمان آن نیز به طرق مختلف صورت می گیرد.

انواع آکنه و جوش 

 

آکنه ولگاریس

آکنه ولگاریس نام پزشکی برای آکنه رایج است یعنی وجود جوش های سر سیاه و جوش های سرسفید، و انواع دیگر جوش بر روی پوست. رایج ترین قسمت هایی که چنین آکنه هایی در آنها ظهور میکنند پوست صورت، سینه، شانه ها و پشت هستند. اگرچه آکنه خفیف ممکن است با درمان های بدون نسخه بهبود یابد، اما فرمهای شدید تر باید توسط متخصص پوست درمان شوند.

 

 

کومدون

کومدون یا ضایعه آکنه پایه، فولیکول مو است که با روغن پوست و سلول های مرده پوست پوشیده شده است. کومدون ها می توانند به شکل برآمدگی هایی به نام جوش های سر سیاه و جوش های سرسفید درآیند. محصولاتی که میتوانند موجب بروز کومدون ها شوند، “comedogenic” نامیده می شود. لوازم آرایشی با برچسب “noncomedogenic” کمتر احتمال دارد که منافذ را از بین ببرند و به بروز آکنه کمک کنند.

 

 

جوش های سر سیاه

جوش های سر سیاه کومدون هایی هستند که در سطح پوست باز هستند. آنها از چربی و سلول های پوست مرده پر می شوند. این چربی و سلول های پوست موجب رنگ سیاه این کومدون نیستند. رنگ سیاه این نوع آکنه ناشی از بازتاب نامنظم نور از فولیکول های مسدود شده مو است. جوش های سرسیاه اغلب با داروهای بدون نسخه درمان می شوند.

 

 

جوش های سرسفید

کومدون هایی که در سطح پوست بسته می مانند، جوش های سرسفید نامیده می شود. این نوع آکنه زمانی اتفاق می افتد که چربی و سلول های پوست از باز شدن فولیکول مسدود شده مو جلوگیری می کنند. بسیاری از داروهای بدون نسخه که جوش های سرسیاه را درمان می کنند برای جوش های سرسفید نیز کارایی دارند.

 

 

پاپول یا جوش های برجسته

پاپول ها کمدون هایی هستند که موجب تورم، برآمدگی های قرمز یا صورتی کوچک روی پوست می شوند. این نوع جوش ممکن است به لمس حساس باشد. کندن یا فشردن این نوع آکنه می تواند سبب تشدید تورم شود و ممکن است منجر به زخم شود. تعداد زیادی از پاپول ها میتواند نشان دهنده آکنه متوسط تا شدید باشد.

 

 

پاسچول (pustule)

پاسچول نوع دیگری از جوش های متورم است. آنها شبیه جوش های سرسفید با یک حلقه قرمز در اطراف برآمدگی هستند. این برآمدگی به طور معمول با چرک سفید یا زرد پر می شود. از کندن یا فشار دادن این نوع جوش خودداری کنید. کندن این جوش ها می تواند باعث ایجاد زخم یا لکه های تیره روی پوست شود.

 

 

ندول

ندول ها برآمدگی های متورم و بزرگی هستند، که وقتی آنها را لمس میکنید سفت هستند. آنها در عمق پوست ایجاد می شوند و اغلب دردناک هستند. ندول ها باید توسط متخصص پوست درمان شوند. درمان های بدون نسخه ممکن است به اندازه کافی برای از بین بردن آنها کافی نباشند، اما داروهای تجویزی می توانند موثر باشند.

 

 

کیست

کیست ها ضایعات بزرگ و ضخیمی هستند که شبیه به جوش هستند. مانند ندول ها، کیست ها می توانند دردناک باشند و باید توسط متخصص پوست درمان شوند. افرادی که دچار ندول و کیست می شوند، معمولا به شکل های شدیدتری از آکنه مبتلا هستند.

 

 

آکنه خفیف

زمانی که شما کمتر از ۲۰ جوش سرسیاه یا سرسفید، کمتر از ۱۵ برآمدگی متورم و یا در کل کمتر از ۳۰ ضایعه پوستی داشته باشید، آکنه شما در دسته بندی آکنه خفیف قرار میگیرد. آکنه خفیف معمولا با داروهای موضعی بدون نسخه درمان می شود. ممکن است تا هشت هفته طول بکشد تا بهبودی قابل ملاحظه ای مشاهده شود.

 

 

آکنه متوسط

اگر شما ۲۰ تا ۱۰۰ جوش سرسیاه یا سرسفید، ۱۵ تا ۵۰ برآمدگی متورم یا به طور کلی ۳۰ تا ۱۲۵ ضایعه پوستی داشته باشید، آکنه شما متوسط در نظر گرفته میشود. متخصصین پوست معمولا داروهای تجویزی را برای آکنه متوسط تا شدید توصیه می کنند. ممکن است چند هفته طول بکشد تا متوجه بهبودی شوید و ممکن است قبل از اینکه بهتر شوید، آکنه وضعیت بدتری پیدا کند.

 

 

آکنه نادولاکیستیک شدید

افراد مبتلا به آکنه نادولاکیستیک شدید دارای چندین کیست و نودل هستند. این آکنه ممکن است عمیق باشد و رنگ قرمز یا بنفش داشته باشد. در این آکنه اغلب زخم هایی به جای می مانند. درمان سریع توسط متخصص پوست می تواند جای زخم را به حداقل برساند. در برخی موارد، پزشک ممکن است کورتیکواستروئیدها را مستقیما به نودل ها و کیست ها تزریق کند تا اندازه و تورم دردناک آنها را کاهش دهد.

 

 

آکنه کونگولوباتا ( Conglobata)

آکنه کونگولوباتا یکی از شدید ترین انواع آکنه است. این نوع آکنه شامل تعداد زیادی نودل متورم است که زیر پوست به نودل های دیگر متصل شده اند. این نوع آکنه می تواند بر گردن، قفسه سینه، بازوها و باسن ها تاثیر بگذارد و اغلب زخم هایی را به جای میگذارد. این نوع آکنه در مردان شایع تر است و گاهی اوقات با مصرف استروئید یا تستوسترون ایجاد می شود. در این نوع آکنه درمان به موقع توسط متخصص پوست ضروری است.

 

 

آکنه مکانیکا (Mechanica)

آکنه مکانیکا از طریق گرما، اصطکاک و فشار روی پوست ایجاد می شود، که اغلب نتیجه پوشیدن وسایل ورزشی مانند کلاه ایمنی یا کلاه بیس بال می باشد. این نوع آکنه گاهی اوقات “آکنه ناشی از ورزش” نیز نامیده می شود زیرا اغلب در ورزشکاران اتفاق می افتد. اقدامات پیشگیرانه شامل پوشیدن مواد جاذب زیر تجهیزات ورزشی و دوش گرفتن بلافاصله بعد از فعالیت ورزشی هستند.

 

 

درمان موضعی

درمان موضعی درمانی برای آکنه است که به طور مستقیم روی پوست استعمال میشود، مانند ژل ها و کرم ها. محصولات موضعی بدون نسخه اغلب به آکنه خفیف کمک می کنند. آنها ممکن است شامل مواد تشکیل دهنده ای مانند بنزوئیل پراکسید، رزورسینول، اسید سالیسیلیک یا گوگرد باشند. فرآورده های دارویی تجویزی مانند کرم های ضد میکروبی و رتینوئید می توانند آکنه خفیف تا متوسط را درمان کنند. این داروها می توانند به تنهایی و یا در ترکیب با مواد تشکیل دهنده دیگر تجویز شوند.

درمان سیستمیک (یا درون بدنی)

درمان سیستمیک به داروهای آکنه اشاره دارد که به صورت خوراکی مصرف می شوند. آنتی بیوتیک هایی مانند تتراسایکلین، مینوسیکلین، داکسی سایکلین یا اریترومایسین ممکن است با هدف قرار دادن باکتری و کاهش تورم، آکنه متوسط تا شدید را درمان کنند. سایر درمان های سیستماتیک شامل داروهای ضد بارداری خوراکی هستند که می توانند در برخی از زنان آکنه را کاهش دهد، اسپیرونولاکتون، قرص ضد هورمون ضد آندروژن و ایزوترتینوئین (ویتامین A نسخه ای با دوز بالا). ایزوترتینوئین تنها در برخی از موارد شدید، موارد کیستیک آکنه یا در مواردی که درمان های دیگر اثر نمیگذارند، استفاده می شود. دوره درمان ایزوترتینوئین مستلزم مراجعه به متخصص پوست می باشد.

 

منبع: راستینه

 


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز