title
کد خبر: 40442
00
۴ عامل پوسیدگی دندان را بشناسید

دبیر اجرایی-علمی دوازدهمین کنگره‌علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران با اشاره به نشانه‌های پوسیدگی دندان، گفت: چهار عامل اصلی ایجاد پوسیدگی دندان میکروب‌ها، مواد‌قندی، زمان و مقاومت شخصی و دندانی است.

به گزارش بهداشت نیوز: دکتر لیلا‌ صدقی در آستانه برگزاری دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران در ارتباط با پوسیدگی‌های دندانی، اظهار کرد: پوسیدگی باعث از بین‌رفتن بافت سخت دندان که شامل عاج و مینا است، می‌شود که بر اثر تولید اسید از باکتری‌های پوسیدگی‌زا ایجاد می‌شود. البته این باکتری‌ها برای شروع فعالیت نیاز به مواد قندی دارد تا بتواند اسید تولید کند.

وی افزود: تنها راه درمان پوسیدگی، درمان قسمت‌های آسیب‌دیده و جایگزین کردن آن با مواد ترمیمی دندانپزشکی است. همچنین چهار عامل اصلی ایجاد پوسیدگی، میکروب‌ها، مواد‌قندی، زمان و مقاومت شخصی و دندانی است که این چهارعامل در کنار هم سبب ایجاد پوسیدگی می‌شود.

دبیر اجرایی- علمی دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران در پاسخ به اینکه چگونه افراد می‌توانند متوجه پوسیدگی دندان‌های خود شوند، گفت: حساسیت‌دندانی هنگام مصرف مواد شیرین و حساسیت به سرما از علائم پوسیدگی دندان است که اگر این حساسیت بیشتر از ۵ دقیقه ماندگار باشد نشانه درگیری عصب نیز است.

صدقی در خصوص افرادی که ادعا می‌کنند با وجود شست‌و‌شوی دندان دچار پوسیدگی می‌شوند، عنوان کرد: باید بدانیم که تخریب مینای دندان در یک لحظه و یک روز اتفاق نمی‌افتد و برای حل شدن مینای‌دندان مدت زمان زیادی لازم است.

وی گفت: پس از خوردن هر وعده‌غذایی و رسیدن مواد قندی به میکروب‌های پوسیدگی‌زا، حدود ۵ دقیقه طول می‌کشد تا اسید تولید شده و در طول ۱۰تا ۲۰ دقیقه به حداکثر میزان خود می‌رسد و تقریبا تا یک ساعت در همان وضعیت می‌ماند تا به حالت عادی برگردد.

دبیر اجرایی- علمی دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران اضافه کرد: بنابراین مسواک زدن صبح و شب نمی‌تواند مانع ایجاد پوسیدگی شود، همچنین مدت زمان مسواک‌زدن هم حائز اهمیت است.

صدقی در مورد اینکه چگونه می‌توانیم از پوسیدگی دندان‌های فرزندانمان پیشگیری کنیم، افزود: مصرف مواد‌قندی مانند انواع دسر و شکلات همراه غذا در کودکان و یا در میان‌وعده، دائما چرخه تولید اسید توسط میکروب‌های پوسیدگی‌زا را فعال کرده و سبب تخریب مینای دندان می‌شود.

وی گفت: استفاده از دهانشویه‌های فلوراید یا وارنیش فلوراید در مطب نیز در این راستا توصیه می‌شود، چرا که این اقدام باعث تقویت مینای دندان در مقابل اسیدها می‌شود و روند پوسیدگی را کُند می‌کند.

دبیر اجرایی- علمی دوازدهمین کنگره‌علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران گفت: فیشورسیلنت (شیارپوش) دندان‌های دائمی اهمیت زیادی دارد و لازم است از دو سالگی کودکانمان را به دندانپزشک برده و از ۶ سالگی اولین دندان‌های دائمی را فیشورسیلنت کنیم.

صدقی در پاسخ به این سوال که آیا مسواک‌زدن به تنهایی برای پیشگیری از پوسیدگی کافی است و یا باید حتما از نخ‌دندان نیز استفاده کنیم، بیان کرد: با مسواک‌زدن تنها سطوح قابل دسترسی دندان تمیز می‌شود و تمیز کردن بین دندان فقط با نخ دندان امکان پذیر است همچنین استفاده از نخ‌دندان به هیچ عنوان سبب باز‌شدن فاصله دندان‌ها نخواهد شد.

گفتنی است؛ دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران ۱۹ تا ۲۲ دی در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود.

 

منبع: طبنا


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز