کد خبر: 40454
ف
تغذیـه مناسب در سه ماه اول بارداری
از دیدگاه متخصصان تغذیه به محض آن که خانم باردار متوجه بارداری خود می‌شود باید به یکسری نکات تغذیه‌ای مهم توجه نماید. این مقاله به تغذیه مناسب سه ماه اول بارداری می‌پردازد.

به گزارش بهداشت نیوز، بیشتر خانم‌ها تا هفته دوم یا سوم بارداری چندان متوجه باردار شدن خود نیستند تا اینکه با انجام تست حاملگی متوجه باردار شدن خود می‌شوند.

از دیدگاه متخصصان تغذیه به محض آن که خانم باردار متوجه بارداری خود می‌شود باید به یکسری نکات تغذیه‌ای مهم توجه نماید.

تغذیه مناسب در ماه اول بارداری

یکی از مواد مغذی که می‌تواند در رشد طبیعی جنین موثر باشد و باعث تکامل مطلوب سیستم‌های عصبی در ماه‌های اول بارداری شود، فولات یا اسید فولیک است.

به همین دلیل متخصصان تغذیه معتقدند که از چندین ماه قبل از باردار شدن، خانم‌ها باید مکمل اسید فولیک (فولات) را مصرف نمایند.

به علاوه این که خانم‌ها در ماه اول بارداری و به محض این که متوجه بارداری خود شدند، باید در رژیم غذایی خود مصرف منابع غذایی فولات را افزایش دهند.

فولات در بسیاری از میوه‌ها و سبزی‌ها مانند مرکبات، سیب زمینی، کلم بروکلی و سبزیجات سبز وجود دارد. به علاوه این که اکثر حبوبات و تخم مرغ هم از منابع غنی فولات هستند.

به همین دلیل توصیه می‌شود که در رژیم غذایی روزانه خانم باردار این مواد غذایی حتما مصرف گردند.

از آنجایی که احساس تهوع و استفراغ و نشانه‌های ویار از ماه اول بارداری ممکن است در برخی از خانم‌ها رایج باشد، مطالعات علمی نشان داده که مصرف مقادیر کافی ویتامینB6  می‌تواند این عارضه را بهبود دهد.

از منابع غذایی غنی ویتامین B6 می‌توان به غلات کامل، ماهی سالمون، کره بادام زمینی، انواع آجیل و خشکبار و موز اشاره کرد.

البته در مورد خانم‌های بارداری که از ماه اول بارداری مبتلا به ویارهای حاملگی شدید می‌باشند، مصرف مکمل ویتامین B6 می‌تواند نقش موثری در سلامت آنها داشته باشد.

میوه‌ها به عنوان مواد غذایی مطلوبی برای ماه اول بارداری می‌توانند مورد مصرف واقع شوند.

به خاطر این که غنی از ویتامین‌ها، آب، آنتی اکسیدان‌ها و فیبر مورد نیاز برای بدن خانم‌های باردار می‌باشند. به همین دلیل توصیه می‌شود که روزانه حداقل 3 نوع میوه استفاده شود.

در صورتی که خانم باردار در ماه اول بارداری مشکل گوارشی نداشته باشد، یکی از توصیه‌های تغذیه ای مفید برای او مصرف شیر و لبنیات می‌باشد.

چون که لبنیات، غنی از پروتئین، ویتامین‌ها، کلسیم، آب، چربی‌های سالم، اسید فولیک و ویتامین D می‌باشد. یک خانم باردار باید ماست، پنیر و یک لیوان شیر را روزانه استفاده نماید.

توصیه می‌شود که از ماه اول بارداری، خانم باردار از منابع غذایی آهن دار به مقدار کفایت استفاده نماید.

منابع گوشتی از جمله منابع غنی از آهن می‌باشند، که با توجه به تحمل بدنی، خانم باردار می‌تواند از ماه اول بارداری این مواد گوشتی را به طور متنوع در رژیم غذایی خود استفاده نماید.

تقریبا خانم‌های باردار همه انواع گوشت‌ها را در ماه اول بارداری می‌توانند استفاده نمایند.

اما در مورد مصرف ماهی به خصوص ماهی دریاهای آزاد و یا انواع ماهی‌هایی که تاکنون استفاده نکرده‌اند باید محتاط باشند، چون که این ماهی‌ها می‌توانند باعث بروز واکنش‌های آلرژیک و مشکلات گوارشی شوند.

از آنجایی که خانم باردار بلافاصله در ماه اول بارداری شروع به گرفتن وزن نمی‌کند، به همین دلیل لازم نیست که زیاد غذا بخورد و یا این که به سمت مصرف مواد غذایی شیرین و کربوهیدراته سوق پیدا نماید.

چون که این مواد غذایی می‌توانند باعث چاقی مضاعف در او شوند.

بنابراین متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که از ماه اول بارداری خانم‌ها می‌توانند از طریق مصرف میوه‌های تازه و یا آب میوه‌های تازه به همراه پنکیک و شیرینی‌های تازه میزان 200 تا 300 کالری مازاد بر نیاز بدنشان را تامین نمایند.

تغذیه مناسب در ماه دوم بارداری

 ماه دوم بارداری از جمله ماه‌هایی است که همه افراد خانواده از باردار شدن یک خانم اطلاع می‌یابند.

مساله مهم در این ماه، شروع شدن ویار به صورت تهوع‌های صبحگاهی می‌باشد که ممکن است در برخی از خانم‌ها در پایان سه ماهه اول بارداری بهبود یابد و در برخی این حالت تا نزدیکی ماه‌های آخر ادامه می‌یابد.

ممکن است خانم باردار به دلیل تهوع‌های صبحگاهی که از ماه دوم بارداری شروع می‌شود، نتواند مواد غذایی را به مقدار کفایت مصرف نماید.

به همین دلیل توجه به دریافت مواد غذایی مکفی در این ماه از اهمیت بالایی برخوردار است.

در ضمن ماه دوم بارداری مقارن با شروع تکامل سیستم‌های عصبی در جنین می‌باشد که در این زمینه دریافت برخی مواد غذایی که منبع غنی از مواد مغذی مانند اسیدفولیک باشند از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود.

متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که خانم باردار در ماه دوم بارداری باید سعی کند میوه‌ها و سبزی‌های تازه بیشتری مصرف نماید. به علاوه این که در مصرف مواد غذایی منجمد باید محتاط بوده و این مواد غذایی را کمتر مصرف کند.

در رژیم غذایی خانم باردار از ماه دوم بارداری مصرف مواد پروتئینی (مانند مواد گوشتی) باید بیشتر باشد تا به این صورت عضلات جنین قوی‌تر شود.

در ضمن مصرف مواد غذایی نشاسته ای به جای مواد قندی باید در ماه دوم بارداری بیشتر باشد تا به این وسیله انرژی مازاد بر نیاز برای رشد و نمو جنین تامین گردد.

تغذیه مناسب در ماه سوم بارداری

برخی مشکلات موجود در مادر باردار مانند تهوع، بی خوابی یا گرسنگی می‌توانند در این ماه همچنان موجود باشند یا این که در برخی از مادران این مشکلات تا حد زیادی مرتفع می‌شوند.

البته با توجه به رشد و تکامل سریع جنین در این ماه و افزایش تدریجی وزن مادر از یک سو و مشکلات خاص دیگری که در این ماه برای مادر به وجود می‌آیند مانند کج خلقی، عدم تمایل به مصرف برخی مواد غذایی، ضروری است که به برخی توصیه‌ها و نکات تغذیه ای توجه بیشتری شود.

ممکن است در این ماه حس خستگی و بی حالی در مادر باردار بروز نماید. به همین دلیل برخی متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که ویتامین B6 برای کاهش این عوارض و بهبود خلق و خو در مادر استفاده شود.

از منابع غنی از ویتامین B6 می‌توان به مرکبات، تخم مرغ و سبزیجات با برگ سبز اشاره کرد. در طی ماه سوم بارداری، ضروری است که انواع میوه‌های رنگی برای تامین آب، فیبر،  ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌های مورد نیاز برای بدن استفاده شود.

افراط در مصرف کربوهیدرات‌های ساده و مواد قندی و شیرین در این ماه برای مادران باردار به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

البته از آنجایی که ممکن است برخی از مادران باردار به خاطر ویار حاملگی به سمت مواد غذایی شیرین سوق پیدا کنند، توصیه می‌شود که سعی نمایند در وعده‌های غذایی اصلی و میان‌وعده‌های خود به سمت مواد غذایی کربوهیدراته کمپلکس با طعم شیرین مانند نان‌های سبوس دار، برنج قهوه ای و سیب زمینی سوق پیدا نمایند.

در ماه سوم بارداری باید به مصرف مواد غذایی مانند مواد گوشتی، چغندر، جوی دوسر، ماهی تن وحبوبات برای تامین آهن و مرکبات، سیب زمینی، کلم بروکلی، تخم مرغ و سبزیجات برای تامین فولات مورد نیاز بدن توجه ویژه ای شود.

به علاوه این که در ماه سوم بارداری باید روزانه مادر باردار دو تا سه لیوان شیر و لبنیات پاستوریزه استفاده نماید.

ادامه دارد...

نویسنده: فرزاد برهمندپور؛ کارشناس ارشد تغذیه و ارتقای سلامت

منبع: زندگی آنلاین


مرتبط ها
ارسال نظر
chapta
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
آخرین اخبار
  • سام درخشانی در کانادا پدر شد! + عکس
  • افتتاح اولین کلینیک پزشکی فرد محور
  • مرگ خاموش در کمین راننده های کامیون
  • برخورد فیزیکی با دستفروشان به هیچ وجه قابل پذیرش نیست
  • آمپی سیلین چیست وچه عوارضی دارد؟
  • عواقب خطرناک تکان دادن نوزاد
  • چگونه در یک هفته پاها‌ را ۱۸۰درجه باز کنیم؟
  • فواید بی‌نظیر دویدن را دست کم نگیرید
  • محصول محققان و دانشمندان ایرانی را خارجی ها می چینند
  • هویج‌های آمریکایی ۹۰ هزار تومانی در نیویورک چند؟ + عکس
  • معاوضه گله گوسفند با خودرو پورشه! + عکس
  • جسد آخرین کوهنورد مفقودی در اشترانکوه پیدا شد + عکس
  • نقش ویتامین B12 در حاملگی چیست؟
  • وقتی «سلبریتی‌ها» دسته‌جمعی «لفت» می‌دهند! + عکس
  • مهمترین نکته ای که نظام سلامت از آن غافل مانده است
  • نام ۲ دختر رونالدو بر روی استوک آقای فوتبالیست! + عکس
  • در خصوص آلرژی و بیماری های تنفسی بیشتر بدانید
  • روستاى مصر در ایران! + عکس
  • از سرمایه گذاری خارجی برای ساخت و تجهیز بیمارستان در ایران استقبال می کنیم
  • روش‌ های مختلف اصلاح عیوب انکساری چشم
  • ازدواج خانم بازیگر با بازیکن استقلال! + عکس
  • روش‌های کشف علت ترس در کودکان
  • ۲ تفاوت جالب زنان و مردان در زندگی مشترک
  • بحران دومین دریاچه شور جهان
  • جالب ترین جوامع در دنیا +عکس
  • کمین بی‌رحمانه شکارچیان برای شکار بزهای رودبار
  • زنانی که با ظهور امام زمان(عج) رجعت می‌کنند
  • کشف بیش از 8 هزار لیتر سوخت قاچاق
  • کالایی که حتی شیطان هم نمی خرد
  • ۷ گزینه غذایی موثر برای خلاص شدن از کسالت صبحگاهی
  • انفجار جایگاه عرضه گاز مایع در شیروان
  • نجات گردشگران گرفتار در غار
  • افزایش و رشد باکتری های خوب روده با مصرف منظم ۶ ماده غذایی
  • مصرف این نوشیدنی عمرتان را طولانی می کند
  • سالم ترین گام ها برای مقابله با ۹ علت پیری زودرس پوست
  • شوشتر دوباره لرزید
  • دستورهای غذایی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان روده
  • هشت عادت که موجب مرض است
  • همایش «حوزه بین‌الملل، حوزه تمدن ساز» برگزار شد
  • بلاهایی که کم آبی بدن برسرتان می آورد
  • بهترین واسطه برای حل اختلافات خانوادگی
  • دمای مناسب برای اتاق نوزاد چقدر است؟
  • نجات زن ۴۵ ساله از عماق چاه
  • شیطان انس چیست؟
  • چطور ازدواج موفقی داشته باشیم؟
  • چرا بعضی‌ها از شکست خوردن دیگران خوشحال می‌شوند؟
  • بررسی علل افزایش افسردگی در ایران
  • مقام والای مادر در قرآن کریم
  • نوآوری ال‌جی در مراقبت از لباس
  • آیا تکرّر ادرار در بارداری طبیعی است؟
  • اشتباهات وحشتناکی که بعد از تمرین های ورزشی انجام می دهید!
  • پس از نوشیدن یک فنجان قهوه چه اتفاقی در بدن می‌افتد؟
  • چرا جراحی های زیبایی در ایران طرفداران زیادی دارد؟
  • رژیم غذایی‌تان را به‌دقت دنبال کنید
  • ورزش همراه با مصرف ویتامین D برای بیماران دیابتی مفید است
  • "وعجّل فرجهم" را چه کسی به صلوات افزود؟
  • خوردن این ماده لبنی در صبحانه ممنوع!
  • درباره فشار قبر چه می دانید ؟
  • آخرین مهلت ثبت انتقال دانشجویان علوم پزشکی
  • آخرین نوسانات قیمت سکه و طلا در 23 آذر
  • راهزن‌های مسلح دستگیر شدند
  • بالاترین حقوق متعلق به چه کسانی است؟
  • 9 حرفی که هرگز افراد باهوش آن را به زبان نمی آورند
  • سارق قمه به دست دستگیر شد
  • تخریب کننده خودروها دستگیر شد
  • مالخر گوشی های مسروقه دستگیر شد
  • با 5 شاهزاده مجرد و دَم بخت آشنا شوید +تصاویر
  • کلاهبرداری 360 میلیاردی دستگیر شد
  • کلاهبردار میلیاردی دستگیر شد
  • قاتل 18ساله دستگیر شد