title
کد خبر: 45020
00
این مکمل های گیاهی را هیچگاه امتحان نکنید !

جینسنگ، آلوئه ورا و سایر گیاهانی که به عنوان مکمل گیاهی در اینجا ذکر خواهند شد ممکن است بی ضرر به نظر برسند، اما اگر تحت شرایط خاص مصرف شوند، می توانند عوارض جانبی جدی در پی داشته باشند.

به گزارش بهداشت نیوز، جینسنگ، آلوئه ورا و سایر گیاهانی که به عنوان مکمل گیاهی در اینجا ذکر خواهند شد ممکن است بی ضرر به نظر برسند، اما اگر تحت شرایط خاص مصرف شوند، می توانند عوارض جانبی جدی در پی داشته باشند.

ایمنی و مکمل های غذایی

به نظر می رسد این محصولات باید بی ضرر باشند. با این همه، شما همیشه در هنگام پخت و پز از گیاهان استفاده میکنید. اما برخی از آنها ممکن است بی خطر نباشند، به خصوص اگر شما شرایط خاص پزشکی داشته باشید  یا برخی داروهای خاص مصرف کنید. قبل از مصرف هر نوع مکمل با پزشک خود مشورت کنید.

مخمر سنت جان 

 

این مکمل محبوب اغلب برای مشکلات افسردگی، اضطراب، و خواب مصرف میشود. اما می تواند موجب عوارض جانبی مانند سردرد، تهوع، سرگیجه و خشکی دهان شود. ممکن است به احتمال زیاد شما را دچار آفتاب سوختگی کند. همچنین در صورتی که برخی داروهای خاص مصرف میکنید – از داروهای قلب گرفته تا داروهای ضد افسردگی، و حتی قرص های ضد بارداری- میتواند مشکلاتی را به وجود آورد. و می تواند تاثیر شیمی درمانی را کمتر کند.

کاوا

تصور میشود این مکمل به اضطراب و بی خوابی کمک میکند. اما ممکن است آسیب کبدی، مثل هپاتیت ایجاد کند. بنابراین در صورتی که دچار مشکلات کبدی یا کلیوی هستید، از این مکمل گیاهی استفاده نکنید. کاوا در صورت مصرف الکل یا مواد مخدر دیگر که موجب خواب آلودگی  میشوند، میتواند خطرناک باشد.

جینکو یا درخت چهل سکه

مردم اغلب این مکمل را برای بهبود حافظه خود مصرف میکنند. برخی بر این باورند که ژینکو بیلوبا نیز به گردش خون، عملکرد ذهنی، و بیماری ارتفاع، در میان دیگر مشکلات سلامتی، کمک میکند. اما می تواند خون شما را رقیق کند و باعث خونریزی شود. مخصوصا در صورتی که داروهای رقیق کننده خون مصرف میکنید، مصرف این مکمل مخاطره آمیز است.

آرنیکا (تنباکوی کوهی)

برخی بر این باورند که مالیدن روغن این گیاه بر روی پوست به تسکین درد ناشی از کبودی، همچنین ناشی از تورم و درد کمک  میکند. دیگران این مکمل را برای کمک به یبوست مصرف میکنند. اما خوردن این گیاه می تواند موجب فشار خون بالا شود و باعث ضربان قلب سریع و تنگی نفس شود. حتی می تواند به کبد شما آسیب وارد کند، و یا موجب کما و مرگ شود.

زنجبیل

مردم این گیاه را برای راحت شدن از تهوع ناشی از جراحی، شیمی درمانی، یا بیماری حرکت مصرف میکنند. گاهی اوقات برای درمان آرتریت و یا سایر دردهای مفاصل استفاده می شود. اما زنجبیل می تواند موجب مشکلاتی در لخته شدن خون، ریتم قلب، سطوح فشار خون و قند خون شود. در صورتی که سنگ صفرا دارید و یا از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنید، نباید این مکمل را مصرف کنید.

 

ختم ذهبی

این درمان، که دارای سابقه ای طولانی در میان بومیان آمریکایی است، برای یبوست و سرماخوردگی، عفونت چشم، و حتی سرطان مورد استفاده قرار میگیرد. اما ختم ذهبی می تواند بر ریتم قلب شما تاثیر بگذارد و فشار خون را بالا یا پایین ببرد. در صورتی که مشکلات قلبی دارید، از مصرف این گیاه پرهیز کنید.

 

آلوئه ورا

 

مالیدن این گیاه به سوختگی یا زخم میتواند آن را التیام بخشد یا به داشتن احساس بهتر کمک کند. اما برخی افراد آن را به صورتی خوراکی مصرف میکنند که می تواند موجب ریتم غیر طبیعی قلب شود. همچنین ممکن است در صورتی که دیابت داشته باشید سطح قند خون شما را کاهش دهد.

 

 

افدرا

 

این گیاه که به عنوان ma huang نیز شناخته شده است، هزاران سال است که در چین و هند برای درمان سرفه، سردرد و علائم سرماخوردگی مورد استفاده قرار میگیرد. اخیرا، این گیاه برای کمک به کاهش وزن و دریافت انرژی استفاده میشود. اما مطالعات نشان داده اند که ممکن است احتمال مشکلات قلبی و سکته مغزی را افزایش دهد، و باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون شود. پزشکان همچنین نسبت به تداخلات این گیاه با بسیاری از داروهای قلبی که احتمال مرگ را ایجاد میکنند هشدار میدهند. سازمان غذا و دارو افدرا را به عنوان یک مکمل غذایی ممنوع کرده است، اما هنوز هم می توان آن را در برخی از چای های گیاهی پیدا کرد.

 

 

درخت جنسینگ

 

بعضی افراد این  گیاه را به این خاطر مصرف میکنند که امیدوارند این گیاه بتواند پیری آنها را کُند کند. برخی دیگر آن را برای دیابت، افزایش ایمنی، و یا برای کمک به رابطه جنسی مصرف میکنند. اما ممکن است مصرف این گیاه به افت قند خون منتهی شود، بنابراین می تواند مشکلاتی را برای افراد مبتلا به دیابت ایجاد کند. در صورتی که فشار خون بالا دارید و یا رقیق کننده های خون مصرف میکنید، نباید از این دارو استفاده کنید.

 

 

کوهوش سیاه

این مکمل اغلب برای علائم یائسگی مانند گرگرفتگی و تعریق شبانه استفاده می شود. برخی زنان نیز برای کمک به علائم سندرم قاعدگی از آن استفاده میکنند. اما مصرف این گیاه ممکن است فشار خون را پایین بیاورد، به خصوص اگر به مقدار زیاد مصرف شود. مصرف این گیاه برای افراد مبتلا به مشکلات کبدی محدود شده است، چرا که این احتمال وجود دارد که بتواند موجب التهاب یا سستی شود.

سیر

برخی از افراد بر این باورند که سیر به فشار خون بالا کمک می کند و می تواند علائم سرماخوردگی را درمان کند. مطالعات نشان می دهد سیر می تواند کلسترول شما را نیز کمی پایین تر بیاورد. مصرف سیر برای اکثر مردم بی خطر است، اما سیر می تواند خون شما را رقیق کند، بنابراین در صورتی که از داروهای رقیق کننده خون برای مشکلات قلبی استفاده میکنید، سیر میتواند خطر خونریزی را افزایش دهد.

ریشه شیرین بیان

 

برخی از افراد از این گیاه برای درمان سرفه، زخم معده، برونشیت، عفونت، و گلو درد استفاده میکنند. اما این گیاه می تواند فشار خون شما را بالا ببرد و موجب مشکلاتی در ریتم قلب شود، بنابراین در صورتی که مشکلات قلبی دارید از مصرف آن پرهیز کنید. همچنین می تواند مشکلاتی را برای افراد مبتلا به بیماری کلیه در پی داشته باشد.

 

 

گزنه

تصور  میشود این گیاه به آلرژی و آرتروز، سنگ کلیه و مثانه، و عفونت دستگاه ادراری کمک میکند. برخی افراد برای مبارزه با شوره آن را روی پوست سر خود قرار میدهند. اما گزنه می تواند آب بدن شما را کم کند، بنابراین در صورتی که به دلیل مشکلات قلبی یا کلیوی به آب و مایعات نیاز دارید و یا اگر از دیورتیک ها استفاده میکنید، نباید این مکمل گیاهی را مصرف کنید.

بابونه گاوی

این مکمل اغلب برای جلوگیری از میگرن استفاده میشود. برخی افراد نیز آن را برای ورم مفاصل و آلرژی مصرف میکنند. اما این گیاه هم پتاسیم و هم فسفر دارد و افرادی که دچار بیماری کلیه هستند باید مراقب این مواد معدنی باشند. بابونه گاوی همچنین ممکن است مشکلی در لخته شدن خون ایجاد کند، بنابراین ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی و یا اختلالات خونی دردسرساز شود.

 

منبع: راستینه


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز