title
کد خبر: 45043
00
روش تهیه رب مربا و شربت سیب

رب یک شکل دارویی سنتی است که به طور کلی از آب غلیظ شده میوه ها یا بهتره بگم گیاهان مختلف به دست می آید. منظور از "شکل دارویی" این است که ....

به گزارش بهداشت نیوز؛

رب سیب

رب یک شکل دارویی سنتی است که به طور کلی از آب غلیظ شده میوه ها یا بهتره بگم گیاهان مختلف  به دست می آید. منظور از "شکل دارویی" این است که برای استفاده از خواص مختلف یک ماده دارویی چه طبیعی و چه ماده شیمیایی آن را به صورت های مختلف مثل قرص، شربت و...در مورد داروهای شیمیایی و یا معجون، مربا و رب و...(در مورد داروهای طبیعی) تهیه می کنند. خواص رب میوه ها از آب آن ها بیشتر است چرا که از آب تغلیظ شده میوه تهیه شده است.

رب سیب نیز از آب سیب غلیظ شده تهیه شده و بسیار خواص زیادی دارد. از جمله در تقویت معده و رفع غلبه صفرا بسیار مفید است همچنین باعث افزایش شادی و نشاط روح می شود.

دستور تهیه: سیب رسیده که بهتر است شیرین باشد:  حداقل یک کیلو،  پوست گرفته، آب آن را بگیرید و با حرارت خیلی کم  به قوام آورید. بهتر است از ظرف استیل استفاده کنید.  می توانید به اندازه یک سوم وزن آب سیب  شکر یا خاک قند اضافه نمایید تا زودتر به قوام بیاید ولی بهتر است بدون اضافه کردن شیرینی و با صرف زمان بیشتر رب تهیه شود.

 

شربت سیب ساده:

مقوی معده و مغز، نشاط آور

آب سیب را با حرارت ملایم  به مدت ده دقیقه بجوشانید سپس در گوشه ای بگذارید تا ته نشین شود به اندازه یک سوم مقدار وزن آب سیب قند اضافه کنید و به قوام آورید. پیشنهاد می شود به جای قند از عسل ولی با حرارت بسیار کم برای قوام آوردن استفاده شود.

مربای سیب

خواص سیب پرورده شده در شیرینی از خواص سیب غیرپرورده بیشتر است. این مربا را به عنوان یک صبحانه مفید و نشاط آور به شما پیشنهاد می کنم تا علاوه بر بهره بردن از خواص نشاط آوری آن، در طولانی مدت تاثیر آن را در  تقویت معده و مغز خود حس کنید.

سیب ( به تعداد کافی) پوست کنده و هسته آن را جدا سازید و با مقداری آب و گلاب بپزید. آب و گلاب به حدی باشد که روی سیب ها را بپوشاند. بعد از پخته شدن سیب ها را بیرون آورده روی صافی قرار دهید تا آب جذب شده از آن ها خارج شود. سپس در ظرفی جداگانه آب را با نبات یا قند یا شکر به قوام آورید و سیب های پخته شده را به آن اضافه کنید و پنج دقیقه بجوشانید. توجه نمایید  برای اینکه از مضرات شکر در امان باشید  از خوردن شیرابه مربا پرهیز کنید و حتی قبل از خوردن گوشت میوه آن هارا در یک صافی  با کمی آب بشویید.

 

دکتر راحله زارعشاهی دکترای تخصصی داروسازی طب سنتی

حکیم ایرانی

 


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز