title
کد خبر: 46643
00
 درمان خانگی سوختگی‌ ها

در طول روز هنگام آشپزی و تهیه وعده‌های غذایی یا ریختن چای ممکن است دچار سوختگی شوید. با این نسخه های خانگی می توانید در شرایط بحران با مدیریت بهتری عمل کنید.

به گزارش بهداشت نیوز: شعله اجاق گاز، حرارت زیاد قابلمه،  پریدن روغن از درون ماهیتابه، قرار گرفتن در معرض تابش خورشید و ریختن آب جوش روی بدن از جمله سوختگی‌های سطحی اما دردناکی است که ممکن است همه ما تجربه آن را در طول زندگی بارها داشته باشیم.

این نوع سوختگی‌ها درصورتی که از نوع سوختگی‌های باز نباشند، خوشبختانه خیلی سطحی بوده و به راحتی در منزل قابل درمانند بنابراین اگر سطح سوختگی باز نشده و امکان عفونت برای آن وجود ندارد می‌توان با چند راهکار ساده به تسریع روند درمانی آن کمک کرد.
 

 محلول سرکه و تسکین سوزش

 اگر دچار سوختگی شدید و این سوختگی باز نیست، می‌توانید ازمخلوط سرکه و آب برای شست و شو و خنک کردن محل سوختگی استفاده کنید. برای تهیه این محلول باید به میزان مساوی سرکه و آب را با هم مخلوط کرده و سطح سوختگی را به آرامی با آن بشویید. با این کار نه تنها محل سوختگی را خنک کرده و به کاهش سوزش آن کمک می‌کنید بلکه موجب کاهش درد در ناحیه مورد نظر نیز می‌شوید.
 

برای شست‌وشوی محل زخم کافی است محلول را به آرامی روی محل سوختگی بریزید یا آن را به کمک دستمال پارچه‌ای تمیز به روی موضعی که دچار سوختگی شده قرار دهید. دقت داشته باشید از مالیدن پارچه و حرکت دادن آن به روی سوختگی خودداری کنید و تنها پارچه آغشته به محلول را روی سوختگی قرار دهید.

 یخ درمانی کنید

 اولین حرکتی که همواره پس از سوختگی‌های سطحی نظیر برخورد پوست دست با ماهیتابه یا ریختن آب جوش به روی بدن باید انجام داد ریختن آب سرد یا استفاده از تکه‌های یخ برای سرد کردن موضع سوختگی است.

 بهترین راه حل برای خنک کردن موضع سوختگی آن است که فورا آن را زیر جریان آب سرد قرار دهید یا درون ظرف آب سرد فرو کنید اما مراقب باشید که در سوختگی‌هایی که زخم باز دارند اول زخم را با پارچه‌ای استریل بپوشانید و پس از آن با کیسه یخ آن را کمپرس کنید.

 در تابستان هلودرمانی کنید

 برگ، میوه و هسته درخت هلو از جمله کاربردی‌ترین محصولات طبیعت است که برای درمان بیماری‌های مختلفی از قبیل روماتیسم، تسکین تب، دفع سنگ کلیه، کاهش وزن و پاکسازی بدن از سموم و موادزائد بسیار موثر است، اما برگ این میوه تابستانی خاصیت درمانی دیگری نیز دارد و آن تسکین و درمان سوختگی‌های سطحی بر پوست است که به واسطه شعله اجاق گاز، آب جوش یا تماس با اشیای گرم به‌وجود آمده است. درمانگران ترکیب برگ درخت هلو و گیاه جعفری با روغن زیتون را برای بهبود آثار سوختگی و از بین رفتن اسکار به جای مانده در موضع سوختگی بسیار مؤثر می‌دانند.

درمان محل سوختگی با آلوورا

 براساس شواهد موجود، بسیاری از درمانگران مکاتب درمانی در جهان از دوران‌های بسیار قدیم از گیاه آلوورا و ژل آن برای درمان سوختگی‌ها، خراش‌ها و برخی از جراحت‌ها استفاده می‌کردند. این درمانگران استفاده از ژل این گیاه را برای از بین بردن زخم و اسکار باقی مانده از سوختگی نیز موثر می‌دانند. به این ترتیب برای کاهش سوزش و درمان بهتر محل سوختگی می‌توانید با شکستن برگ آلوورا و استفاده از ژل میان آن به درمان خود کمک کنید. این ژل را می‌توانید از داروخانه‌ها نیز تهیه کنید.

با عسل ضدعفونی کنید

 امروزه بسیاری از مراکز درمانی و بیمارستان‌های مختص سوانح سوختگی از عسل به‌عنوان یکی از بهترین داروهای طبیعی برای ترمیم بافت‌های آسیب دیده و سوخته و همین‌طور برای درمان عفونت‌های بافت درگیر استفاده می‌کنند. این طلای طبیعی به علت داشتن خواص ضد‌قارچ و آنتی باکتریال و رطوبت رسانی به موضع سوختگی کمک می‌کند. برای استفاده از فواید این دارو کافی است مقداری عسل طبیعی را روی دستمالی تمیز یا باند استریل قرار داده و آن را روی پوست سوخته و آسیب دیده قرار دهید.

از التهاب پیشگیری کنید

 براساس متون طب سنتی، بسیاری از درمانگران این شیوه درمانی از گیاه گل همیشه بهار به‌صورت موضعی برای درمان التهاب‌ها، زخم‌ها، تاول‌ها و خشکی پوست استفاده می‌کردند. این گیاه امروزه به‌صورت کرم، پماد و محلول توسط کارخانه‌های داروسازی تولید شده و در حال حاضر قابل تهیه در داروخانه‌هاست. این داروی گیاهی نیز به دلیل داشتن خاصیت آنتی باکتریال می‌تواند در درمان سوختگی‌های سطحی بسیار کمک‌کننده باشد.

درد آفتاب سوختگی را رفع کنید

 روغن یا عصاره به‌دست آمده از گیاه اسطوخودوس یا لاوندر خواص درمانی متعددی دارد. این دارو که به‌صورت موضعی برای درمان انواع سردردها و تسکین کوفتگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد از جمله داروهایی است که در تسکین آفتاب سوختگی‌ها و درمان پوست سوخته شده بسیار موثر است. درصورتی که در فصل تابستان به‌دلیل حرارت بیش از حد خورشید دچار آفتاب سوختگی شدید، بهترین راه حل برای درمان آن استفاده از روغن اسطوخودوس و ماساژ آن روی پوست بدن است. استفاده از این روغن هر روز به‌مدت یک هفته به درمان آفتاب سوختگی کمک می‌کند.


 چگونه بافت سوخته را ترمیم کنید؟

 براساس متون طب سنتی شست و شوی محل سوختگی با عصاره به‌دست آمده از جوشانده گیاه نارون کوهی تاثیر زیادی در بهبود بافت‌های آسیب دیده و ترمیم آن‌ها خواهد داشت.

کمپرس کردن این عصاره روی سوختگی یا شست‌وشوی موضع با کمک این عصاره کمک می‌کند تا جریان گردش خون در عضو مربوطه افزایش یابد. این کار کمک می‌کند تا خونرسانی بهتری به موضع آسیب دیده انجام شود و به این ترتیب سلول‌های آسیب‌دیده با دریافت موادمغذی و تغذیه مناسب بهتر و سریع‌تر می‌توانند مراحل درمان و ترمیم را پشت‌سر بگذارند.

ویتامین C بنوشید

 درمانگران طب سنتی و بسیاری از متخصصان طب مکمل در سراسر جهان مصرف خوراکی و موضعی ویتامین C را در بهبود حال بیماران مبتلا به ضایعات و سوانح پوستی بسیار موثر می‌دانند. این درمانگران معتقدند، برای درمان و تسکین آثار سوختگی که باز نباشد می‌توان با اسپری کردن آب میوه‌هایی حاوی ویتامین C به درمان محل سوختگی کمک کرد. علاوه بر این آن‌ها نوشیدن روزانه یک تا 2 لیوان ویتامین C که در میوه‌هایی مانند نارنگی، پرتقال، لیمو، گریپ فروت موجود است را برای درمان این بیماری‌ها موثر می‌دانند.

درمان سوختگی اشعه ایکس درمان دارد؟

 برخی از افرادی که به واسطه کارشان با اشعه ایکس سروکار دارند ممکن است به‌طور اتفاقی با سوختگی ناشی از تماس مستقیم با این اشعه دچار شوند. باید توجه داشت درصورتی که سوختگی ناشی از اشعه شدید باشد و زخم باز در بدن بیمار ایجاد کند باید فورا بیمار را به متخصص مربوطه رساند، اما درصورتی که سوختگی سطحی باشد و بخش اندکی از بدن را درگیر کرده باشد می‌توان آن را با کمک گیاه دارویی صبر زرد درمان کرد. برای درمان، کافی است موضع سوخته شده را با عصاره گیاه صبر زرد شست‌وشو داد یا با دستمالی استریل و تمیز که آغشته به این عصاره باشد موضع سوختگی را کمپرس کرد. فراموش نکنید که برای دریافت نتیجه قطعی باید استفاده از این عصاره را به‌مدت یک هفته تکرار کرده تا از نتایج درمانی آن بهره‌مند شوید.

 

 

منبع: سیب سبز


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز