title
کد خبر: 47338
00
بهترین دفترچه راهنما ...

نمی دونم تا حالا به این چیزی که من می خوام به اون اشاره کنم فکر کردید یا نه، بسیاری از وسائل و ابزار در زندگی هستند که سازنده این کالاها یک دفترچه راهنما رو در کنار این وسایل در اختیار خریدار قرار می دهند، تا این که مشتری بتواند به بهترین وجه ممکن از این وسایل استفاده کند.

به گزارش بهداشت نیوز، نمی دونم تا حالا به این چیزی که من می خوام به اون اشاره کنم فکر کردید یا نه،  بسیاری از وسائل و ابزار در زندگی هستند که سازنده این کالاها یک دفترچه راهنما رو در کنار این وسایل  در اختیار خریدار قرار می دهند، تا این که مشتری بتواند به بهترین وجه ممکن از این وسایل استفاده کند.

 تا این جا رو همه ما از اون اطلاع داشتیم  و حرف جدیدی نبود که کسی از اون با خبر نباشه . تا حالا به خودمون توجه کردیم  تا حالا به این توجه کردیم که ما هم کمتر از این وسائل و کالا ها نیستیم، تا حالا به این نکته توجه کردید که سازنده ما کسی که این انسان با این همه عجایبی که در وجودش قرار داره این روح عظیمی که خداوند عزیز در وجود انسان به امانت قرار داده انسانی با این هم عظمت آیا نباید یک دفترچه راهنما داشته باشد.

قرآن کریم بهترین دفترچه راهنما :

بهترین و کامل ترین دفترچه راهنمایی که  برای انسان طراحی شده قرآن کریم می باشد  در این کتاب از بهترین روش های ممکن صحبت شده تا این که به این کالای گران بها صدمه و خسارتی وارد نشود چرا که در صورت بی توجهی به این دفترچه و استفاده بدون توجه به قوانینی که در آن وجود دارد لطمات جبران ناپذیری به این کالای گرانبها  وارد خواهد کرد.

(وَ نَزَّلْنا عَلَیْکَ الْکِتابَ تِبْیاناً لِکُلِّ شَیْ‏ءٍ وَ هُدىً وَ رَحْمَةً وَ بُشْرى‏ لِلْمُسْلِمینَ  )(و ما قرآن را که بیان‏کننده هر چیزى است و هدایت و رحمت و بشارت براى مسلمانان است بر تو نازل کرده‏ایم.) (نحل :89)

امام على علیه‏ السلام :
اِنَّ اللّه‏َ تعالى اَنْزَلَ کِتابا هادیا بَیَّنَ فیهِ الْخَیْرَ وَ الشَّرَّ، فَخُذوا نَهْجَ الْخَیْرِ تَهْتَدوا وَ اَصْدِفوا عَنْ سَمْتِ الشَّرِّ تَقْصِدوا؛
خداى تعالى کتابى راهنما فرستاد و در آن خوب و بد را روشن ساخت. پس راه خوبى را پیش گیرید تا هدایت شوید و از راه بدى دورى جویید تا به مقصد برسید.نهج البلاغه، خطبه 167

نکات قابل توجه موجود در این دفترچه راهنما

در تمام دفترچه های راهنما یک سری نکات  از سوی سازنده آن بیان شده در این  خصوص سازنده انسان  از این نکات در دفترچه راهنما آن غافل نبوده است .

(فَاتَّقُوا اللَّهَ وَ أَطیعُونِ: از خدا بترسید و از من اطاعت کنید (شعراء:108)

(إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَ الْإِحْسانِ وَ إیتاءِ ذِی الْقُرْبى‏ وَ یَنْهى‏ عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَرِ وَ الْبَغْیِ یَعِظُکُمْ لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ خدا به عدل و احسان و بخشش به خویشاوندان فرمان مى‏دهد. و از فحشا و زشتکارى و ستم نهى مى‏کند. شما را پند مى‏دهد، باشد که پذیراى پند شوید. (نحل :90)

نکته اول :رعایت تقوی الهی
یکی از مهمترین دستورالعمل های مهمی که در این دفترچه راهنما وجود دارد توصیه و سفارش اکید و فراون به تقوی الهی و اطاعت از خداوند منان هست . در واقع شاید ترس از خدا و پایبند بودن به دستوراتی که از ناحیه سازنده این کالای ارزشمند صادر شده یکی از مهمترین تذکرات موجود در این کتاب می باشد .
حال یک سوال مطرح می شود که تقوای الهی به چه معنا می باشد ؟ شهید دستغیب (ره) می‌فرماید : تقوی شرعاً به معنای بازداشتن خود است از آنچه زیان آخرتی دارد به اینکه پرهیز کند از مخالفت پروردگار در اوامر و نواهی.

قال رسول الله صلى الله علیه و آله :
(مَن رُزِقَ تُقىً فَقَد رُزِقَ خَیرَ الدُّنیا وَالخِرَةِ؛ هر کس تقوا روزى اش شود، خیر دنیا و آخرت روزى او شده است. (کنزالعمال، ج13، ص 151، ح36472)
 
نکته دوم :اطاعت از خداوند منان (سازنده انسان )

دومین نکته اساسی که در این دفترچه راهنما وجود دارد اطاعت کامل و بدون چون و چرا از سازنده این کلای ارزشمند (انسان )می باشد در واقع ترس خالی از خداوند عزیز بدون اطاعت فایده ای ندارد به همین دلیل در آیه ذکر شده در کنار تقوی الهی ، اطاعت و مطیع بودن هم بیان شده است . اطاعت از دستوراتی که از آن به واجبات یاد می شود و ترک از اعمال زشت و منکر که از آن به محرمات تعبیر می شود.
امام علی (ع):
مَن صَبَرَ عَلَی طاعَةِ اللهِ عَوَّضَهُ اللهِ سُبحانَهُ خَیراً مِمّا صَبَرَ عَلَیهِ.هر که بر طاعت خدا شکیبا باشد، خداوند سبحان بهتر از آنچه صبر کرده به او می دهد.(غررالحکم ح3485 ص184)
 
نکته سوم : رعایت عدل و احسان

از جمله خواسته ای که در این رهنمای ارزشمند موجود است دعوت کردن همه به رعایت عدل و نیکو کاری هست .این که -انسان در تمام مراحل زندگی سر لوحله انجام کار های خود را بر اساس عدل و احسان قرار داد ه -از جمله زیبا ترین جملاتی هست که با رعایت این قانون دنیای پر از زیبایی و طراوت  حاکم خواهد شد.
امام على علیه السلام :
اَلعَدلُ أَفضَلُ مِنَ الشَّجاعَةِ لأَِنَّ النّاسَ لَوِاستَعمَلُوا العَدلَ عُموما فى جَمیعِهِم لاَستَغنَوا عَنِ الشَّجاعَةِ؛
عدالت بهتر از شجاعت است زیرا اگر مردم همگى عدالت را درباره همه بکار گیرند از شجاعت بى نیاز مى شوند.
شرح نهج البلاغه، ج20، ص333، ح816

رسول اکرم صلى الله علیه و آله :
لأَِمیرِ المُؤمِنین علیه السلام أَلا اُخبِرُکُم، بِأَشبَهِکُم بى خُلقا؟ قالَ: بَلى یا رَسولَ اللّه قالَ: أَحسَنُکُم خُلقا، وَأَعظَمُکُم حِلما، وَأَبَرُّکُم بِقَرابَتِهِ وَأشَدُّکُم مِن نَفسِهِ إِنصافا؛
به امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: آیا تو را خبر ندهم که اخلاق کدام یک از شما به من شبیه تر است؟ عرض کردند: آرى، اى رسول خدا. فرمودند: آن کس که از همه شماخوش اخلاق تر و بردبارتر و به خویشاوندانش نیکوکارتر و با انصاف تر باشد.
مکارم الاخلاق، ص 442

نکته چهارم : جلو گیری از ترویج گناه و نا پاکی

از جمله اموری که بر همه لازم و واجب هست این نکته بسیار مهم می باشد که در برابر ظلم و گناه و ناپاکی سکوت نکنند .لازمه این امر این است که اشخاص در مرحله اول جلوی گناه و زشتی گرفتن را در درون خود آغاز کند چرا که اگر کسی از خود شروع نکند یقیناً نمی تواند در این مرحله از دستورات و فرامینی که از ناحیه خداوند منان به آن اشاره شده موفق و پیروز شود .
قال رسول الله صلى ‏الله ‏علیه ‏و ‏آله :
لا یَأمُرُ بِالمَعروفِ وَلا یَنهى عَنِ المُنکَرِ إلاّ مَن کانَ فیهِ ثَلاثُ خِصالٍ : رَفیقٌ بِما یَأمُرُ بِهِ رَفیقٌ فیما یَنهى عَنهُ ، عَدلٌ فیما یَأمُرُ بِهِ عَدلٌ فیما یَنهى عَنهُ، عالِمٌ بِما یَأمُرُ بِهِ عالِمٌ بِما یَنهى عَنهُ؛
امر به معروف و نهى از منکر نکند مگر کسى که سه خصلت در او باشد: در امر و نهى خود مدارا کند، در امر و نهى خود میانه‏روى نماید و به آنچه امر و نهى مى‏کند، دانا باشد .
بحارالأنوار، ج100، ص87، ح64

نکته پایانی :
در پایان این پست باید عرض کنم نکاتی که در خصوص انسان این کالای الهی  باید رعایت شود تنها این چهار نکته نبود هر چند ذکر همین چهار نکته باعث طولانی شدن پست شد که نتیجه آن  شاید خستگی خوانندگان محترم را در پی داشته است ولی عزیزانی که این پست را می خوانند می توانند نکات مهم دیگر را در قسمت نظرات بیان کنند تااین همه ما از این نکات بهره مند شویم.

 

منبع: رهروان ولایت


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز