title
کد خبر: 48276
00
این بیماری در مردان شایع تر است

به التهاب ناگهانی آپاندیس، آپاندیسیت گفته می‌شود که در سال از هر ۵۰۰ نفر، یک نفر دچار آپاندیسیت می‌شود. این بیماری پیشگیری ندارد و در صورت بروز آپاندیسیت و تأخیر در تشخیص و جراحی به دلیل احتمال پارگی آپاندیس می‌تواند مرگبار باشد.

به گزارش بهداشت نیوز ، این بیماری اغلب در بین افراد ۱۰ تا ۲۵ سال دیده می‌شود ولی حتی در شیر خواران و افراد مسن نیز گزارش شده‌است ابتلا مردان تقریبا دو برابر زنان است.

آپاندیسیت حاد، یک بیماری عفونی با علل مختلف بوده و روند شایع آن، تهاجم باکتری به دیوارهٔ آپاندیس است. انسداد داخل لوله‌ای، تجمع مواد مدفوعی،‌ هایپرپلازی لنفوئید، خوردن اجسام خارجی، پارازیت‌ها و تومورها راه‌های مختلف ایجاد آپاندیسیت است.

 

انسداد داخل لومن به دلیل پرولیفراسیون باکتری‌ها و افزایش ترشح موکوس، منجر به افزایش فشار داخل لوله‌ای شده و به دنبال افزایش فشار، احتقان لنفاوی و وریدی و ادم ایجاد می‌گردد. سپس اختلال پرفیوژن رگ‌ها سبب ایسکمی ‌جدار آپاندیس و در نهایت نکروز آن می‌شود.

 

فولیکول‌های لنفاوی زیر مخاطی نیز می‌توانند انسداد لومن آپاندیس را ایجاد کنند که به تعداد اندکی در بدو تولد وجود دارند و در طول کودکی به تدریج افزایش می‌یابند و در دورهٔ نوجوانی به حداکثر می‌رسند و پس از ۳۰ سالگی کاهش می‌یابند. فکالیت و آپاندیسیت هر دو در کشورهای توسعه یافته بیشتر دیده می‌شود.

 

آپاندیسیت چگونه درمان می‌شود؟

 

اگر پزشک به آپاندیسیت شک کند ممکن است بدون انجام تست‌های دیگر؛ جراحی را توصیه کند. جراحی سریع خطر پاره شدن آپاندیس را کاهش می‌دهد. به جراحی‌ای که برای درمان آپاندیسیت انجام می‌شود آپاندکتومی‌گفته می‌شود. این جراحی به دو روش لاپاراسکوپی و لاپاراتومی‌انجام می‌شود که روش اول جدیدتر است. خطر عمل جراحی‌ای که برای برداشتن آپاندیس انجام می‌شود نسبتا کم است و بیمار کمتر از یک هفته در بیمارستان می‌ماند و می‌توان انتظار داشت که طی سه هفته به حالت قبلی و طبیعی برگردد.


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز