title
کد خبر: 48997
00
این ۵ ماده غذایی باعث ایجاد آکنه می‌شوند

آکنه شدیدا با تغذیه براساس سبک غذای غربی که سرشار از کالری‌ها، ‌چربی‌ها و کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده است، ارتباط دارد.

به گزارش بهداشت نیوز، 5 گروه از مواد غذایی باعث ایجاد آکنه می شوند:

۱. غلات و قندهای تصفیه‌شده 


مطالعات علمی نشان می‌دهند که افراد مبتلا به آکنه اساسا کربوهیدرات تصفیه‌شده بیشتری نسبت به افراد غیرمبتلا به آکنه مصرف می‌کنند. مواد غذایی سرشار از کربوهیدرات تصفیه‌شده عبارت‌اند از: 
- نان سفید، بیسکویت‌ها، دسرهای تهیه‌شده از آرد سفید و غلات صبحانه تصفیه‌شده. 
- ماکارونی تهیه‌شده از آرد سفید. 
- برنج و نودل سفید. 
- نوشیدنی‌های گازدار و شیرین. 
- انواع محصولات شیرین و ترکیبات شیرین‌کننده. 
یکی از مطالعات در همین زمینه نشان می‌دهد افرادی که به‌طور منظم از قندهای افزودنی استفاده می‌کنند، خطر ابتلا به آکنه را حدودا ۳۰ درصد افزایش می‌دهند. همین خطر در میان افرادی که به‌طور منظم از انواع شیرینی‌ها و کیک‌ها استفاده می‌کنند، ‌به ۲۰ درصد می‌رسد. 


۲. محصولات لبنی 


بسیاری از مطالعات تا کنون، رابطه‌ای را بین مصرف محصولات تهیه‌شده از شیر و شدت آکنه‌ها در نوجوانان پیدا کرده‌اند. دو مورد از همین مطالعات نشان می‌دهند نوجوانانی که به‌طور منظم از شیر یا بستنی استفاده می‌کنند، ۴ برابر بیشتر از دیگر هم‌سالان خودشان به آکنه‌ها مبتلا می‌شوند. با این‌ حال، این مطالعات فقط نوعی رابطه را بین دو عامل نشان می‌دهند و نشان‌گر هیچ نوع رابطه علت و معلولی قطعی‌ای نیستند. 


۳. فست‌فود

 
آکنه شدیدا با تغذیه براساس سبک غذای غربی که سرشار از کالری‌ها، ‌چربی‌ها و کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده است، ارتباط دارد. غذاهای فست‌فودی مانند انواع برگرها، ناگت، هات‌داگ، سیب‌زمینی سرخ‌کرده، میلک‌شیک‌ها و نوشابه‌های شیرین و گازدار،‌ همگی در سبک غذای غربی به میزان زیادی مصرف می‌شوند و خطر ابتلا به آکنه را افزایش می‌دهند. 
یکی از مطالعات در همین زمینه نشان می‌دهد که اگر نوجوانان و جوانان براساس رژیم غذایی پُرچرب تغذیه کنند، خطر ابتلا به آکنه را ۴۳ درصد افزایش می‌دهند و اگر به‌طور منظم غذاهای فست‌فودی بخورند، ‌این خطر را ۱۷ درصد بیشتر می‌کنند. 


۴. مواد غذایی سرشار از امگا-۶ 


محققان می‌گویند آن دسته از رژیم‌های غذایی مانند رژیم غذایی غربی که مقدار زیادی امگا-۶ دارند، با افزایش سطح التهاب و همچنین آکنه در بدن مرتبط هستند. رژیم غذایی غربی حاوی روغن‌های ذرت و سویا است که همگی امگا-۶ دارند، در حالی که مواد غذایی سرشار از امگا-۳ مانند ماهی و گردو اساسا به مقدار کمی در این رژیم غذایی مصرف می‌شوند. 
همین عدم تعادل بین دریافت امگا-۶ و امگا-۳، بدن را شدیدا در وضعیت التهابی قرار می‌دهد و درنتیجه می‌تواند شدت آکنه‌ها را بیشتر کند. این در حالی است که استفاده از مکمل‌های امگا-۳ یا افزایش امگا-۳ دریافتی از طریق رژیم غذایی، سطح التهاب را در بدن کاهش می‌دهد و به کاهش شدت آکنه منجر می‌شود. 


۵. پودر پروتئین وِی 


پودر پروتئین وِی (Whey)، یکی از مکمل‌های محبوب در میان بسیاری از افراد و خصوصا بدن‌سازان است. این پودر، منبع غنی‌ای از دو نوع اسید آمینه به نام‌های لئوسین و گلوتامین است که هر دو در رشد سلول‌های پوستی نقش دارند و به تقسیم سریع‌تر این سلول‌ها کمک می‌کنند. همین روند است که می‌تواند در شکل‌گیری آکنه‌ها نیز نقش ایفا کند. 
اسیدهای آمینه موجود در پودر پروتئین وِی همچنین می‌توانند بدن را به تولید میزان بالاتری از انسولین تحریک کنند که با ابتلا به آکنه‌ها مرتبط است. بسیاری از مطالعات تا کنون، ارتباط بین مصرف پودر پروتئین وِی و ابتلا به آکنه‌ها را در میان ورزشکاران مرد نشان داده‌اند.

 


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز