title
کد خبر: 51685
00
مکانیزیمی جدید برای دارو رسانی مستمر

محققان دانشگاه نورث وسترن مکانیزمی را طراحی کردند که امکان دارورسانی مستمر با استفاده از نانومواد خودسامان (self-assembled) را فراهم می‌کند.

به گزارش بهداشت نیوز، محققان دانشگاه نورث وسترن مکانیزمی را طراحی کردند که امکان دارورسانی مستمر با استفاده از نانومواد خودسامان (self-assembled) را فراهم می‌کند.در حال حاضر سیستم‌های متداول دارو رسانی با استفاده از نانو مواد، از پلیمرهایی بهره می‌گیرند که پس از اتمام فرآیند دارورسانی، همچنان در بدن باقی می‌مانند.


اما محققان نوعی نانوماده رشته‌ای ساختند که پس از تزریق به بدن بیمار به سرعت ساختاری شبیه به ژل ایجاد می‌کنند و به مدت چندین ماه به‌طور مستمر ذرات حاوی دارو را در بدن آزاد می‌کنند. در این مکانیزم ساختار ژل به نانوذرات حامل دارو تبدیل می‌شود و پس از تحویل تمام دارو در بدن، هیچ ماده‌ اضافی در بدن باقی نمی‌ماند.


محققان برای بررسی صحت عملکرد این مکانیز از مدل‌های حیوانی استفاده کردند و توانستند داروهای موردنظر را در یک بازه یک ماهه به صورت کاملا کنترل شده به بافت‌های موردنظر برسانند. اکنون محققان در تلاشند تا این سیستم را بر اساس بیماری‌های مختلف تغییر دهند و مناسب‌ترین مکانیزم را برای دارورسانی در هر بیماری ایجاد کنند.


این شیوه جدید برای شیمی‌درمانی، هورمون‌درمانی و تحویل داروهای ترمیم کننده زخم‌ها کاربرد دارد.


گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

 

منبع: ایرنا

 


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز