title
کد خبر: 51742
00
با میوه های مانده و له شده چکار کنیم؟

میوه های له شده ،میوه های مانده و میوه های لک زده خانم های خانه دار را به این فکر انداخته که چاره ایی برای آن ها بیاندیشند.ما در اینجا راهکارهایی برای استفاده از میوه های مانده را ارائه می دهیم.

به گزارش بهداشت نیوز،حتما دیده اید که یک سبد میوه تازه می تواند تنها با وجود یک میوه خراب و فاسد، گندیده و خراب شود. پس بعد از خرید میوه، آنها را به دقت نگاه کنید و در صورتی که دیدید میوه ای لک دارد یا خراب است آن را از بقیه جدا کنید. موقع خرید در انتخاب میوه ها و اینکه قصد دارید چه مدت آنها را نگهدارید دقت کنید. پرتقال و نارنگی و حتی سیب را می توانید حتی تا ۲ هفته در یخچال نگهداری کنید اما توجه کنید که میوه هایی مثل انگور و خیار و کیوی و موز زودتر تازگی خود را از دست داده و خراب و له می شوند.

حتی اگر برایتان امکان دارد می توانید تازه به تازه میوه تهیه کنید. هنگام خرید، ترجیحا میوه هایی را انتخاب کنید که وزنشان نسبت به اندازه شان سنگین تر باشد. سنگینی میوه نشانه خوبی از آبدار بودن آن است و برای فهمیدن تازه و رسیده بودن میوه توصیه می شود آن را بو بکشید. میوه های تازه و رسیده عطر و بوی خوبی دارند اما میوه های مانده این بو را ندارند. به بافت میوه هم توجه کنید؛ مثلا وقتی به یک کیوی دست می زنید و متوجه می شوید که شل و آبکی است، معنایش این است که بیش از حد رسیده است و بهتر است از خیر خریدش بگذرید. در صورتی که مقدار زیادی میوه خریداری کرده اید و مصرف آنها مدت زیادی طول می کشد بهتر است آنها را نشویید و نشسته نگه شان دارید؛ چرا که میوه های نشسته ماندگاری بیشتری دارند.

و اما میوه های مانده

همان طور که گفتیم بهترین راه برای جلوگیری از خراب و فاسد شدن میوه ها آن است که به اندازه مورد نیاز میوه بخریم اما درصورتی که باز هم میوه ها اضافه آمده و تازگی خود را از دست داده اند قبل از اینکه پوسیده وخراب شوند می توانیم با پختن یا خشک کردن آنها هم تنوعی در تغذیه ایجاد کنیم و هم از اسراف جلوگیری کنیم؛ مثلا می توانیم سیب را بعد از پوست کردن بپزیم و پوره یا کمپوت یا مربا درست کنیم. از پوست برخی میوه ها نظیر پرتقال و لیمو هم می توانیم برای معطر کردن مرباها یا حتی برخی از غذاها استفاده کنیم و موزهای له شده را برای درست کردن پوره و شیرموز نگه داریم.

خشک کردن باقی مانده میوه ها هم روش دیگری برای استفاده از میوه های اضافی است اما این کار مهارت بالایی لازم دارد و باید لوازم مورد نیاز برای خشک کردن داشته باشیم. از اضافه انگور هم می توانیم برای درست کردن سرکه استفاده کنیم. برای نگهداریخیار نیز می توان آن را با آب ونمک شست وبعد از خشک کردن درون ظرف فلزی قرار داد و در یخچال گذاشت. انگور را هم درون کیسه نایلونی در جای خنک می توان تا چند روز نگهداری کرد. موز را نیز نباید در محلی که آفتاب و نور مستقیما به آن می تابد، گذاشت. در نور زیاد و گرما بسیاری از میکروارگانیسم ها فعال شده و سبب خرابی این میوه می شوند پس بهتر است چنین میوه هایی را در ظرفی که درب آن محکم بسته می شود، قرار داده و در یخچال بگذاریم.

طرز تهیه میوه خشک

برای تهیه میوه خشک ابتدا یک قابلمه مناسب را با یک لیوان آب پر می کنیم و سپس یک لیوان شکر به آن اضافه می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش بیاید و غلیظ شود . حدود پانزده دقیقه طول می کشد تا شربت آماده شود.

سپس میوه های مورد نظر را به صورت خلالی یا چیپسی برش می زنیم و داخل شربت می زنیم و کمی تکان می دهیم تا شربت اضافی از روی میوه بریزد. توجه داشته باشید که شربت باعث می شود میوه خشک ما زمان آماده شدن سیاه نشود.

یک کاغذ روغنی کف سینی فر می اندازیم تا میوه ها پس از خشک شدن به کف سینی فر نچسبند و میوه ها روی آن می چینیم ، فر را روی کمترین درجه حرارت ممکن روشن می کنیم سپس سینی را داخل فر می گذاریم و تا زمان خشک شدن میوه ها صبر می کنیم.

زمان خشک شدن میوه ها به ضخامت آنها بستگی دارد و حدودا بین یک تا سه ساعت زمان می برد . بعد از خشک شدن میوه ها می توانید آنها را در یخچال یا محیط خشک و خنک منزل دور از نور خورشید نگهداری کنید.

راه های دیگر هم هست که بدون فر میوه ها را خشک کنیم مثلا با دستگاه خشک کن میوه ، هواپز ، مایکروفر ، بخاری یا شوفاژ منزل ! برای چیپس کردن میوه ها توجه داشته باشید که از میوه های دست چین شده و سفت استفاده نمایید.

 

 

منبع:نمناک


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز