کد خبر: 52026
ف
دلیل شکرک زدن عسل
شکرک زدن عسل فرایندی است که طی آن قند موجود در عسل به صورت جامد در می‌آید. عسل یک محلول قندی بیش از حد اشباع است که قند آن نمی‌تواند به صورت محلول باقی بماند. بنابراین پس از مدتی شکرک می‌زند. در این مقاله با همه آنچه باید درباره شکرک زدن عسل بدانید از دیدگاه متخصصان تغذیه آشنا خواهید شد.
به گزارش بهداشت نیوز، عسل یکی از مواد غذایی با خواص بی نظیر است که از آن در درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله درمان سریع گلودرد استفاده می‌شود. این ماده غذایی، حاوی درصد بالایی از مواد قندی است که در واقع باید به صورت جامد وجود داشته باشد و به محض اینکه شرایط مطلوبی فراهم شود، یک تغییر فیزیکی در آن ایجاد شده و شکرک زدن پدیدار می‌گردد. در دنیا عسلی وجود ندارد که دیر یا زود شکرک نزند. همه عسل‌های طبیعی شکرک می زنند ولی مدت زمان لازم برای شکرک زدن متفاوت است. شکرک زدن عسل بستگی به عواملی چون ترکیبات، بسته بندی، و شرایط انبارداری آن دارد و نشانه نامرغوب بودن آن نیست. برخی از عسل ها چند روز پس از استخراج یا در قاب کندو، و اکثرا پس از مدتی نگهداری در انبار، فروشگاه یا منزل شکرک می‌زنند که این پدیده ممکن است از نظر مصرف کنندگان مبین ناخالصی و غیر طبیعی بودن آن باشد ولی حقیقت امر این است که خاصیت تبلور عسل، دلیل عدم مرغوبیت آن نیست. در این مقاله برای آشنایی با عوامل موثر در شکرک زدن عسل، روش ذوب کردن شکرک عسل، و روش های تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی با ما همراه باشید.
 
 
عوامل موثر در شکرک زدن عسل چیست؟
  • عسل در دمای کمتر از 5 درجه و بالاتر از 25 درجه سانتیگراد معمولا شکرک نمی‌زند، اما مناسب ترین دما برای شکرک زدن آن 14 درجه سانتیگراد است.
  • ذرات جامد موجود در عسل (دانه های گرده) موجب تسریع در شکرک زدن عسل می‌شود. نوع و میزان گرده به نوع شهدی که زنبور عسل از آن تغذیه کرده، بستگی دارد.
  • میزان قند گلوکز موجود در عسل در شکرک زدن آن موثر است. عسل گیاهانی مانند آفتابگردان، پنبه، یونجه و شبدر به دلیل بالا بودن میزان گلوکز آن به سرعت شکرک می‌زند ولی عسل اقاقیا به علت داشتن گلوکز کمتر، تا 4 سال شکرک نمی‌زند.
  • وجود آنزیم دیاستاز یا آمیلاز در عسل طبیعی که به عقیده دانشمندان توسط زنبور عسل تولید می‌شود یکی دیگر از عواملی است که باعث شکرک زدن عسل می‌شود. بنابراین می توان نتیجه گرفت که اگر عسل پس از مدتی شکرک زد، عسل طبیعی است.
  • کهنه بودن قاب کندوها یکی دیگر از عواملی است که (به علت وجود مواد خارجی در آنها نسبت به قاب های نو و جدید) باعث تسریع در شکرک زدن خواهد شد.
  • نوع گیاهان عسل زا در شکرک زدن و تبلور عسل موثر است. عسل برخی از گیاهان سریعتر و برخی دیرتر شکرک می‌زند و یا اصلا شکرک نمی‌زند.
     
 


تهیه عسل کرمی برای جلوگیری از شکرک زدن

یکی از روش‌های جلوگیری از تشکیل بلورهای درشت (شکرک زدن) در عسل، تهیه عسل کرمی است که برای عسل‌های غنی از گلوکز مانند عسل شبدر، درخت لدروود و آفتابگردان که به سرعت سفت می‌شوند مناسب است. برای این منظور:
  1. ابتدا عسل را پاستوریزه می کنند تا از تخمیر آن جلوگیری شود.
  2. یک قسمت عسل ریز متبلور از همان نوع عسل را به 9 قسمت عسل روان اضافه کرده و به این طریق هسته‌های مورد نیاز برای تبلور عسل را فراهم می‌نمایند.
  3. سپس عسل را خنک می‌کنند، این کار باعث تشکیل بلورهای بسیار ریز و یک عسل کرم مانند یکنواخت می‌شود که به آن فوندانت عسل هم گفته می‌شود. 
 

چگونه شکرک عسل را ذوب کنیم؟

  1. ظرف محتوی عسل را که باید ظرف شیشه‌ای باشد، در آب داغ 65 الی 70 درجه قرار دهید تا عسل به تدریج ذوب شود.
  2. زمانی که قسمت بیشتر عسل ذوب شد آن را از آب داغ خارج کنید و فرصت دهید تا بقیه عسل با حرارت باقی مانده در ظرف ذوب شود.

نکات مهم

  • دادن حرارت بیش از حد مجاز به عسل باعث از بین رفتن خواص و کیفیت عسل خواهد شد.
  • اضافه کردن مواد شیمیایی به عسل برای جلوگیری از شکرک زدن آن باعث از بین رفتن کیفیت عسل می شود.
  • گرم کردن عسل در مایکروویو به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.
 

فاکتور تشخیص عسل تقلبی

اگر مقدار ساکاروز موجود در عسل، بالای 8 درصد باشد نشان دهنده افزودن شکر ساده، شکر چغندر قند یا شهد ذرت با اسید هیدرولیز شده به عسل است و یکی از فاکتورهای تشخیص عسل تقلبی است که به دو صورت انجام می شود:  
  • تغذیه زنبور عسل با شربت شکر در فصل شهد گل‌ها، تقلب در عسل محسوب می‌شود که باعث افزایش ساکاروز موجود در عسل می‌گردد. البته تغذیه زنبور عسل با شربت شکر در فصل پاییز جهت ذخیره غذایی زنبورها و در اوایل فصل بهار جهت کمک به رشد کلنی، امری طبیعی است که در عسل تاثیری ندارد.
  • ساخت عسل تقلبی توسط افراد، با مخلوط کردن شکر، آب و اسانس و عرضه آن به عنوان عسل طبیعی.
     


چگونه عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخص دهیم؟ 

  • عسل تقلبی در دهان مانند آب نبات سفت شده و دیر حل می‌شود ولی عسل طبیعی سریعا توسط مخاط دهان جذب شده و حل می‌شود.
  • رنگ عسل طبیعی کهربایی تیره مانند عقیق است. (البته رنگ عسل بسته به شهدی که زنبور از آن برای تهیه عسل استفاده کرده متغیر می‌باشد.)
  • کلوئیدی بودن عسل طبیعی باعث شده هر چقدر هم رنگ آن روشن باشد تصاویر از پشت شیشه آن ناواضح و نامشخص به نظر آید در حالی که عسل تقلبی تهیه شده از گلوکز تجاری مانند شیشه رنگی است و از پشت آن اشیاء به راحتی دیده می‌شوند.  
  • عسل تقلبی هیچگاه شکرک نزده و شفاف باقی می‌ماند اما پس از مدتی مانند نبات به صورت یکپارچه سفت می شود. شکرک زدن عسل نشانه طبیعی بودن آن است و به حفظ کیفیت و عطر و طعم عسل کمک می کند.
  • عسل طبیعی سفت بوده و کش می‌آید یعنی اگر یک قاشق از آن را بردارید و در ظرفی بریزید قطراتی که از آن سرازیر می‌شود ممتد است و قطع نمی‌شود.
  • اگر عسل طبیعی را در آب سرد بریزید حالت چسبندگی خود را حفظ کرده و به سرعت حل نمی‌شود.
  • اگر روی عسل طبیعی آب جوش بریزید، ترک‌های ریزی روی آن مشاهده می‌شود (درست مانند یک شیشه ترک خورده).
  • عسل طبیعی اگر 24 ساعت در یخچال بماند شکرک نمی‌زند.

 

منبع: مجله ستاره

 


مرتبط ها
ارسال نظر
chapta
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
پر بازدیدترین
  • لطفاً عکس اجساد را منتشر نکنید (عکس)
  • برای کوچک کردن شکم در عرض یک هفته، ۷ گام ساده را فراموش نکنید
  • صبحانه ضد پیری
  • مصرف این میوه ها در فصل زمستان ممنوع
  • ورزشی فوق العاده برای کاهش درد زانو
  • چطور گازهای روده‌ای را کم کنیم؟
  • سکته قلبی در کمین این مردان
  • راه هایی برای افزایش قد در بزرگسالی
  • ۵ اشتباه بزرگ سلامتی را بعد از ۳۰ سالگی مرتکب نشوید
  • با این نسخه خانگی با کم کاری تیروئید مقابله کنید
  • اینفوگرافیک / 7 ماده غذایی را هیچگاه دو بار گرم نکنید
  • فواید شگفت انگیز تخم بلدرچین که از آنها بی خبرید
  • آسیب های پنهان وای فای بر بدن
  • این خوراکی خوشمزه را بخورید تا پوست تان پیر نشود
  • بقایای لاشه هواپیمای سقوط کرده از نزدیک + عکس
  • علائم هشداردهنده ابتلا به انواع سرطانها را نادیده نگیرید
  • افرادی که نباید آدامس بخورند
  • تکاوران ارتش در کنار لاشه هواپیمای سقوط کرده + عکس
  • کمبود آهن بدنتان را با قرص آهن طبیعی جبران کنید
  • ۷ حقیقتی شگفت انگیز که باید در مورد صبحانه بدانید
  • فواید شگفت انگیز خرمای سیاه
  • با این آبمیوه به مبارزه با خشکی پوست بروید
  • آرد این مغز را بخورید و معجزه سلامتی را در بدنتان ببینید
  • مصرف زیاد این گیاه باعث فلجی می شود
  • با ورزش مغز آشنا شوید/تقویت حافظه
  • وزیر بهداشت؛ ۴۰ سال قبل در دشت شقایق! + عکس
  • امام جماعت بسکتبالیست! + عکس
  • آب سیاه را با تغذیه مناسب به زانو درآورید
  • ۱۰ نکته‌ی هوازی برای کاهش وزن سریع‌تر
  • پیش از ازدواج مزاج خود را ارزیابی کنید
  • پوستتان با شما حرف می زند
  • اضطراب بیماران دیابتی را با طلای سرخ برطرف کنید
  • درمان این بیماری پوستی شایع با عصاره وانیل
  • بلایی که کم تحرکی برسرتان می آورد
  • میخچه راه درمان ساده و ارزانی دارد
  • طرز ساخت جرم‌گیرهای طبیعی برای خانه تکانی
  • ۱۴ عادت غذایی ساده که به شما کمک می کند تناسب اندام داشته باشید
  • بهترین و بدترین گزینه های غذایی قبل از خواب شبانه را بشناسید
  • خونسردی راننده اتوبوسی که مأموران را زیر گرفت
  • آخرین خبر از حادثه سقوط هواپیما
  • چربی هایی که نباید مصرف آنها را فراموش کنید
  • ۸ مخاطره جدی پزشکی که مردان نباید نادیده بگیرند
  • وضعیت ابتلا به سرطان، در ایران و جهان | اینفوگرافیک
  • دانستنی هایی که سلامتی تان را بیمه می کند
  • این غذاهای غیر لبنی کلسیم دارند
  • درمان جوش های روی پیشانی
  • روشی جدید برای درمان لخته های بزرگ مغزی
  • این خرافات درباره گوارش را باور نکنید
  • نخوردن وعده های غذایی، با بدن چکار می کند؟
  • 8 حقیقتی که باید درباره استخوان هایتان بدانید
  • آخرین اخبار
  • 2 داروی تولید داخل در اصفهان رونمایی می شود
  • حذف یارانه خانوارهای پردرآمد
  • روش‌های طبیعی مبارزه با بی‌خوابی در سالمندان
  • به کودکان قرص سرماخوردگی ندهید
  • مراقب قندهای پنهان باشید
  • زبان کوچک دو شاخه چیست
  • تحویل اولین گروه از پیکر جانباختگان به پزشکی قانونی
  • با ورزش مغز آشنا شوید/تقویت حافظه
  • درآمد بالای توریست درمانی حاصل از پیوندقلب
  • شب بیداری کودکان را زود پیر می کند
  • چگونه پوستمان را جوان تر از سن مان نگه داریم
  • رازهای ماندگاری رنگ مو
  • کارتن های خاطر انگیز دردسرساز
  • تکاوران ارتش در کنار لاشه هواپیمای سقوط کرده + عکس
  • بقایای لاشه هواپیمای سقوط کرده از نزدیک + عکس
  • کدام بهترین است، فرزند اول، وسط یا آخر
  • مهم‌ترین علت مرگ مردان چیست
  • ۱۵ درصد مردان نابارور به پزشک مراجعه می کنند
  • طبیعت به درمان کودکان مبتلا به اتیسم کمک می کند
  • چربی هایی که نباید مصرف آنها را فراموش کنید
  • میزان پروتئین ۱۲ ماده غذایی چندین برابر تخم مرغ است
  • کدام بهتر است، رژیم چربی یا کربوهیدرات؟
  • بیمه ها هزینه های قلب مصنوعی را پوشش نمی دهند
  • آنچه باید درباره «دویدن در زمستان» بدانید
  • ۴ خوراکی که یک متخصص تغذیه همیشه در یخچال خود نگه می‌دارد!
  • زنان مبتلا به ایدز چگونه زندگی می‌کنند
  • سهم درمان کارگران برای درمان آنها استفاده می شود
  • کتاب ارزش‌گذاری نسبی با توجه به مشکلات درمان تدوین شد
  • چه میزان از حق درمان کارگران در سال ۹۷ هزینه درمان می شود؟
  • آغاز نمایشگاه بین المللی تخصصی طب سنتی در شهر آفتاب
  • نکاتی در مورد ایمنی زودپز
  • بازدید دکتر جان بابایی از مراکز درمانی و بیمارستان ها + تصاویر
  • جزئیات مرگ مردی که خودش را خانم جا می‌زد
  • واردات کارپول‌های بی‌حسی دندانپزشکی
  • دلار به کانال ۴۵۰۰ تومان برگشت
  • آخرین آمار از کشف قربانیان سانحه تهران ـ یاسوج
  • تداوم کاهش قیمت طلای جهانی
  • جزئیات حادثه قطار باری
  • الزام تامین اجتماعی به واریز سهم درمان از حق بیمه به خزانه
  • روستاییان ۶۰ ساله با ۱۰ سال حق بیمه بازنشسته می شوند
  • در سفرها همه چیز خوار نباشید
  • وزیر بهداشت؛ ۴۰ سال قبل در دشت شقایق! + عکس
  • بازدید دکتر جان بابایی از بیمارستان شهید ستاری قرچک ورامین+ عکس
  • حق بیمه مشمولان تامین اجتماعی
  • اولین برنامه بلندمدت و آینده نگارانه حوزه آموزش علوم پزشکی
  • امن‌ترین وسیله برای سفر چیست؟ | اینفوگرافیک
  • خانه‌های روستایی بیمه می‌شوند
  • چند توصیه به خانم های خانه دار
  • عقد قرارداد ۲۰ شرکت تجهیزات پزشکی با ژاپنی‌ها تا سه ماه آینده
  • پوشش «میترا حجار» با تیشرتی متفاوت در مترو! + عکس
  • فراخوان بهزیستی برای ناشران
  • تجلیل از مدیرعامل بیمه حکمت
  • آنتی بیوتیک های گیاهی بدون نسخه
  • امام جماعت بسکتبالیست! + عکس
  • فعالیت 68 شرکت دانش بنیان در حوزه پزشکی وسلول های بنیادی
  • پیش فروش بیش از ۹۶ هزار سکه
  • 8 حقیقتی که باید درباره استخوان هایتان بدانید
  • این خوراکی خوشمزه را بخورید تا پوست تان پیر نشود
  • علت اصلی شیوع آسم در پایتخت
  • آرامش به بازار ارز برگشت
  • فواید شگفت انگیز تخم بلدرچین که از آنها بی خبرید
  • ۵ رازی که باید درباره مکمل‌های پوست، مو و ناخن بدانید
  • قیمت دلار بانکی
  • ایمن‌ترین هواپیماهای تجاری جهان را بشناسید
  • تشیع پیکر شهدای نیروی انتظامی
  • روش درمانی مکمل برای کودکان اوتیسمی
  • آخرین خبر از حادثه سقوط هواپیما
  • آشتی ورزش و مزاج
  • جزئیات نجات سفیر هند توسط راننده تاکسی تهرانی
  • همه هزینه‌های ناباروری تحت پوشش بیمه قرار خواهند گرفت