title
کد خبر: 54235
00
مهمترین علت مرگ و میر در دنیا

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به آمار مرگ و میر ناشی از بیماری های غیرواگیر گفت: یکی از علت های اصلی این موضوع شیوع نامناسب زندگی و غذای ناسالم است.

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر علیرضا رئیسی در همایش بهبود تغذیه در جامعه کارکنان، اظهارداشت: تعداد زیادی از افراد در جامعه ما را کارکنان و کارمندان تشکیل می دهند اگر وضعیت تغذیه درستی نداشته باشند بازده پایینی خواهند داشت.

وی افزود: نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری ها بسیار موثر است به طوری که تغذیه تا ۸۰ درصد از بیماری های قلبی و عروقی، ۹۰ درصد از دیابت نوع دو و ۳۰ الی ۴۰ درصد از سرطان ها پیشگیری می کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: بیماری های غیرواگیر مهمترین علت مرگ و میر در دنیا هستند. حدود ۴۴ درصد از مرگ و میرها در جهان ناشی از بیماری های غیرواگیر است و این آمار به حدود ۴۸ درصد در کشورهای کمتر توسعه یافته می رسد.

رئیسی ادامه داد: ۱۹ عامل مرگ در دنیا شناخته شده است که از جمله آنها می توان به فشار خون، مصرف دخانیات، چاقی و ... اشاره کرد. ۱۰ عامل از این تعداد مربوط به تغذیه است یعنی بیش از ۵۰ درصد از عوامل مرگ و میرها ریشه در تغذیه دارد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در ایران در سال ۱۳۸۰ حدود ۵۸ درصد از مرگ ها مربوط به بیماری های غیر واگیر بود و این آمار در سال ۹۰ به حدود ۷۴ درصد رسیده است. همچنین مرگ و میر ناشی از بیماری های واگیر در سال ۸۰ حدود ۲۶ درصد بود که با افزایش سطح آگاهی و بهداشت در دهه ۹۰ به ۱۱ درصد رسیده است.

وی تصریح کرد: در ایران  ۷۶ درصد مرگ ها به دلیل بیماری های غیرواگیر است. ۱۰ عامل اصلی مرگ در ایران وجود دارد که مورد اول آن الگوی نامناسب و غذای ناسالم است. ۵۸ درصد مردم ایران اضافه وزن دارند که این آمار در زنان حدود ۶۲ درصد و در مردان حدود ۵۷ درصد است. البته چاقی شکمی در مردان بالاتر است که از عوامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی است.

رئیسی ادامه داد: توسعه سازمان بهداشت جهانی مصرف روزانه کمتر از ۵ گرم نمک است که در ایران این میزان حدود ۹.۱ است که قند خون ایرانیان بالای ۲۵ سال ۹.۵ درصد است و همچنین کلسترول خون بالا در این افراد حدود ۴۸ درصد است یعنی به ازای هر دو نفر یک نفر چربی خون دارد و در تهران نیز این عدد به ۵۷ درصد می رسد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار کرد: در افراد بالای ۲۵ سال از هر ۴ نفر یک نفر به فشار خون مبتلا است و این آمار در افراد بالای ۵۰ سال بیش از ۵۰ درصد است.

رئیسی گفت: تعداد روزهای غیبت از کار به دلیل بیماری در کارکنان چاق، دو برابر کارکنانی است که وزن مطلوب دارند و همچنین کمبود آهن بازده کاری کارکنان را تا ۳۰ درصد کاهش می دهد. تجارب جهانی چند توصیه به ما دارد که از جمله آنها می توان به افزایش مصرف سبزی و میوه، کاهش مصرف روغن و اسید چرب، افزایش تحرک بدنی و کنترل وزن بدن اشاره کرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: یک ملاکی وجود دارد که هر چه نان سفیدتر باشد مضرتر است و هر چه نان به سمت تیرگی برود یعنی سبوس بیشتری دارد که مفید خواهد بود.


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز