title
کد خبر: 58068
00
نکات مهم تغذیه ای در سفرهای نوروزی

خوردن غذاهای سالم و متنوع، از مواردی است که لذت سفر را چند برابر می ‌کند.

به گزارش بهداشت نیوز، لزوم غذا خوردن در بین راه برای سفر‌های طولانی یا وسوسه چشیدن طعم‌های غذاهای تازه در مناطق محلی نشان می دهد که غذا و غذا خوردن، جزء لاینفک سفر است، اما از آنجایی که همین غذای لذت بخش، در صورت آلوده بودن می ‌تواند خطرات زیادی را برای سلامت مسافران به همراه آورد و تبدیل به یکی از خطرات سفر شود، ذکر نکاتی برای استفاده از مواد غذیی  ضروری است تا شاید به این وسیله در گذراندن تعطیلاتی سالم و خوش، به شما کمک شده باشد.

برای دوری از مشکلات احتمالی ناشی از خوردن غذاهای گوناگون توصیه می شود نکات زیر را رعایت کنید:

  • تا حد امکان غذا را شخصا آماده کرده و از مصرف مواد غذایی در رستوران و غذاخوری‌های نامطمئن و یا خرید مواد غذایی از دستفروشان خودداری کنید.
  • ·      غذایی که برای بین راه تهیه می کنید، نباید آبکی باشد. غذاهای آبکی مثل انواع خورش ها ، سریعتر فاسد می شوند چون میکروبها و باکتریها در فضای مایع ، محیط مناسبتری برای رشد  و تکثیر دارند.
  • ·      غذاهای خشک همراه با سبزی های تازه که خوب شسته شده اند غذاهای مناسبی برای سفر می باشند.
  • ·      در طول سفر از مصرف پنیر ، سرشیر و خامه محلی استفاده نکنید. مصرف  محصولات لبنی غیر پاستوریزه خطر ابتلا به بیماری تب مالت را به همراه دارد.
  • مصرف سس مایونز و سایر سس های چرب از نظر تغذیه ای بطور کلی توصیه نمی شوند، مخصوصا در طول سفر از مصرف سس مایونز و یا سس های خامه ای جدا خودداری کنید، شما می توانید با مخلوط ماست ،آبلیمو، کمی نمک و فلفل ودر صورت امکان کمی روغن زیتون یک سس سالم برای سالاد تهیه کنید.
  • غذاهایی را در رستوران سفارش دهید که سس، ادویه و چاشنی زیاد نداشته باشند. گاهی ممکن است در رستورانها به غذاهای کهنه ومانده مقدارزیادی سس و چاشنی اضافه کنند که تغیر رنگ و طعم نامطبوع ناشی از فساد غذا مشخص نشود.
  • ·      دررستوران ، حتما همراه با غذایی که میل می کنید ، از ماست (کم چرب وپاستوریزه ) ، لیمو ترش و یا آبلیمو استفاده کنید. با مصرف این دسته از مواد خوراکی، دستگاه گوارش اسیدی می شود ودرنتیجه، از رشد و تکثیر میکروبها در دستگاه گوارش و در نتیجه مسمومیت غذایی جلوگیری می شود.
  • از خرید و مصرف نوشیدنی های محلی مثل آب زرشک ، آب آلبالو و... و همچنین لواشک ، تمبرهندی و آلوچه، درصورتی که بسته بندی نشده وکد بهداشتی وپروانه ساخت از وزارت بهداشت ندارند ، خودداری کنید. انواع آلودگی های انگلی با خوردن این نوع موادغذایی غیربهداشتی ممکن است به بدن منتقل می شود.
  • برای جلوگیری از کم آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب (ترجیحا آب معدنی) همراه داشته، همچنین به همراه داشتن میوه ها و سبزیهایی مانند هویج، گوجه فرنگی ، خیار، کاهو در طول مسافرت  به تامین آب، املاح و ویتامینهای مورد نیاز بدن کمک می کند. قبل از سفر در خانه آنها را خوب بشویید و در ظرفهای مناسب دربسته، با خودتان ببرید.
  • از مصرف سالاد به ویژه سالادهایی که در آنها کاهو به کار رفته است و غذاهای دریایی در غذاخوری‌های بین راهی خودداری کنید.
  • گوشت قرمز، مرغ، ماهی و تخم مرغ را فقط از مراکز مجازی که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور هستند تهیه فرمایید.
  • آب را فقط از منابع مطمئن تهیه کرده و یا از آبهای بطری شده استفاده کنید.
  • یخ را از مراکز مطمئن تهیه نموده و از مصرف یخ ‌هایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می‌شوند خودداری کنید.
  • از مصرف آب‌های سطحی، چشمه‌ها و دریاچه‌ها خودداری کنید.
  • در هنگام خرید مواد غذایی به تاریخ استفاده و نحوه نگهداری آن که بر روی برچسب بسته بندی غذا نوشته شده دقت کنید.

توصیه می شود بجای استفاده از نوشابه های گازدار از نوشیدنی های طبیعی پاستوریزه و کم نمک همچون دوغ مصرف کنید.


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز