کد خبر: 5919
ف
ابتلا به سرطان با ظروف تفلون
ظروف تفلون هستند که شایعات زیادی در زمینه سرطانی بودن آنان وجود دارد در این مطلب در مورد صحت این قضیه تحقیقاتی انجام داده ایم با ما همراه باشید.
به گزارش بهداشت‌نیوز اکثر ما در کابینت های خانه مان انواع و مدل های مختلف قابلمه و تابه هایی داریم که نمی دانیم کاربرد هر کدام برای چیست. اگر چه شاید در نگاه نخست این موضوع برای بسیاری از مردم چندان مهم جلوه نکند، اما با کمی تحقیق و مطالعه مطالب مربوط به سلامت و بهداشت و…. متوجه خواهیم شد که انتخاب ظرف مناسب برای پخت غذا بسیار مهم است، چرا که طبخ غذا در برخی از ظروف ممکن است صدمات جبران ناپذیری به اعضای خانواده زده و موجب بروز برخی بیماری ها شود.
یکی از متخصصان تغذیه درباره سلامت انواع قابلمه ها و تابه ها می گوید: آنچه که خیلی مهم تر از مارک قابلمه و تابه های آشپزخانه می باشد نوع موادی است که در ساخت آن ها بکار رفته و همچنین میزان ضخامت و اندازه این ظروف است. میزان رسانا بودن هر ظرفی در برابر حرارت با یکدیگر فرق می کند و بستگی به نوع مواد سازنده آنها دارد. بنابراین انتخاب این ظروف بهتر است نسبت به نوع غذا و پخت و پزی که می خواهیم در آنها انجام دهیم، صورت گیرد. ظروفی که برای پخت و پز استفاده می کنیم می توانند طعم و مزه غذا را تغییر دهند و این تغییر مزه بستگی به مقدار ماده ای دارد که از ظروف پخت و پز به داخل مواد غذایی نفود می کند.
«مسعود فیروزکوهی» ادامه می دهد: هر ظرفی که برای پخت و پز استفاده می کنیم مقداری از فلز خود را به داخل مواد غذایی که در آن در حال پختن می باشد وارد می کند و مخصوصاً در درجه حرارتهای بالا این مقدار بیشتر می شود. میزان نفوذ فلز از ظرف پخت و پز به داخل مواد غذایی بستگی به نوع غذا (اسیدی – قلیایی) دارد. تمام مواد اعم از فلز و غیره در اثر حرارت اتمها و مولکولهای خود را از دست می دهند، به ویژه اگر در یک محلول اسیدی و یا قلیایی قرار گیرند این واکنشها سریعتر می شوند.
«فیروزکوهی» به ظروف آلومینیومی اشاره می کند و می گوید: رایج ترین ظروف پخت و پز، قابلمه های آلومینیومی هستند که قدرت انتقال حرارت را بخوبی دارا می باشند. این قابلمه ها به راحتی تمیز و شسته می شوند و گران هم نیستند. اما اشکالاتی هم دارند، یکی از این اشکالات عمده که می توان به آن اشاره کرد تاثیر زیاد ظروف آلومینیومی بر مواد غذایی در حال پختن در آن می باشد، ظروف آلومینومی بیشتر مولکولهای خود را به درون غذایی که در آن در حال پختن می باشد وارد می کند و اگر این غذا مواد اسیدی داشته باشد میزان آلومینیوم که وارد غذا می شود بیشتر است. این ظروف باعث تغییر رنگ غذایی که این مواد (گوجه فرنگی، لیموترش، سرکه و زرده تخم مرغ) در آنها وجود دارد، می شوند. تئوریهایی وجود دارد مبنی بر اینکه وجود آلومینوم در غذا می تواند عامل کمک کننده ای در بروز بیماری آلزایمر باشد و البته این هنوز در حد تئوری است و ثابت نشده است.
وی درباره ظروف مسی نیز می گوید: قابلمه و تابه مسی نیز ظروف خوبی برای پخت و پز هستند. زیرا مس رسانای خیلی خوبی برای حرارت می باشد و در نتیجه مواد غذایی که در یک قابلمه مسی در حال پختن هستند بطور مساوی و یکسان حرارت دیده و می پزند در نتیجه کیفیت غذای پخته شده بهتر است. نیازی نیست هنگامی که از ظروف مسی برای پخت و پز استفاده می کنیم حرارت بسیار زیادی به آن بدهیم. حرارت کم تا متوسط برای پختن مواد غذایی کافی است. بنابراین میزان حرارتی را که به ظروف حین پختن غذا می دهید رعایت کنید، ظروف مسی حرارت خیلی بالا نیاز ندارند. اما از طرفی تماس مستقیم مواد غذایی با مس چندان مطلوب نمی باشد زیرا ممکن است باعث تغییر انسجام مواد غذایی شود از این رو ظروف مسی که لعاب داده می شوند، ظروف بسیار مناسبی برای پخت و پزمی باشند. هر زمان که بر اثر استفاده زیاد و یا شستشو این لعاب از بین برود میتوان مجددا آنرا روکش لعاب داد.
وی تاکید می کند: هرگز ظروف مسی را قبل از اینکه مواد غذایی داخل آن بریزیم بر روی حرارت قرار ندهیم زیرا باعث از بین رفتن پوشش قلع روی آن می شود و به آن صدمه میزند.
این متخصص تغذیه درباره مزایا و معایب ظروف چدنی نیز می گوید: ظروف چدنی رسانای بسیار خوبی بوده و حرارت و گرما را برای مدت طولانی در خود نگه می دارد و از طرفی به علت ماده تشکیل دهنده این ظروف حرارت و گرما در تمام نقاط این ظروف یکسان است و از داغ شدن نقطه ای جلوگیری می کند. ظروف چدنی هم درون فر و هم بر روی اجاق گاز قابل استفاده اند. ظروف چدنی منبع خوبی برای تأمین آهن مورد نیاز بدن می باشند زیرا استفاده از این ظروف باعث زیاد شدن آهن در مواد غذایی که در حال پختن می باشد، است. این ظروف برای مواردی از پخت و پز مانند سرخ کردن و یا تفت دادن مناسبترند. از آنجایی که ظروف چدنی شکننده می باشد. اگر خوب نگهداری نشود احتمال زنگ زدن آن وجود دارد.
فیروزکوهی ادامه می دهد: بسیاری از تولید کنندگان این ظروف، آنها را با یک پوشش لعاب می پوشانند، برای این که مواد به ظروف چدنی نچسبد، باید ابتدا این ظروف چدنی را با روغنهای خنثی مانند روغن سبزیجات (کانولا، تخم آفتابگردان) و یا روغن نارگیل چرب کرده و سپس ظرف را به مدت کمی حرارت داده و سپس از روی حرارت برداشته و اگر روغن اضافی در ظرف بود آنرا با دستمال پاک کنید. بدین ترتیب این ظروف سطح نچسب پیدا می کنند و مواد غذایی به آنها نمی چسبد.
وی در توضیح موارد مصرف ظروف استیل نیز می گوید: ظروف استیل نیز دارای کیفیتهای مختلفی می باشند و این بستگی به نوع فلزی دارد که با همدیگر ترکیب می شوند تا آلیاژ استیل را بوجود آورند. ماده اولیه ظروف استیل فلز آهن است و می تواند با ۸ آلیاژ مختلف ترکیب شود و فلزات اصلی تشکیل دهنده ظروف استیل، نیکل و کروم می باشند.از آنجایی که ظروف استیل رسانای خوبی برای حرارت نیستند لذا بعضی از تولید کنندگان برای رفع این اشکال، قمست بیرونی انتهای این ظروف راکه بر روی حرارت قرار می گیرد، از سایر فلزات که رسانای خوبی هستند مانند مس و آلومینیوم می سازند. بدین ترتیب این ظروف می توانند برای پخت و پز بسیار مناسب شوند. قابلمه استیل برای پختن سبزیجات بسیار مناسبد چون به علت نازک و سبک بودن این ظروف، آب داخل آن سریع بجوش آمده و می توانیم سبزیجات را در آب جوش بریزیم تا بپزد.
یکی از مزایای این ظروف این است که نفوذ فلز سازنده این ظروف به داخل مواد غذایی که در آن در حال پختن است بسیار کم می باشد. بنابراین از امتیازات این ظروف براحتی تمیز شدن آن و کمتر واکنش نشان دادن نسبت به غذاها می باشد این ظروف طعم و مزه غذا را به میزان بسیار کمی تغییر می دهد. از دیگر مزایای این ظروف این است که حرارت بالا برای این ظروف خطرناک نمی باشد چون ماده سازنده آن بسیار قوی و محکم است. این ها مورد خوبی برای سرخ کردن و تفت دادن می باشند. از آنجایی که این ظروف بر خلاف سایر ظروف ضد زنگ می باشند ظروف بسیار بادوامی هستند. البته پختن غذاهایی که حاوی مواد اسیدی هستند در داخل این ظروف سبب می شود که مقدار بسیار کمی از کروم تشکیل دهنده این ظروف به داخل غذا نفوذ کند ولی ظروف استیل به علت خالص بودن فلز تشکیل دهنده آن ظروف مطمئن تری هستند.
وی توصیه می کند: غذاهای بسیار ترش و اسیددار مانند ریواس پخته شده، گوجه فرنگی را در این ظروف نگهداری نکنیم.
فیروز کوهی درباره ظروف تفلون نیز بیان می کند: تمامی ظروف نچسب، از یک ماده شیمیایی به نامpolytetrafluoroethylen ساخته می شوند. این ظروف برای پختن و یا سرخ کردن غذاهایی مانند ماهی و درست کردن نیمرو، مخصوصاً اگر با درجه حرارت متوسطی پخت شوند بسیار مناسب ترند. تمیز کردن این ظروف بسیار راحت می باشد. در ضمن باید مراقب باشیم که هنگام شست و شوی این ظروف سطح نچسب آنها را خراش نیندازیم. هرگز ظروف نچسب قابلمه و یا تابه را در حالیکه خالی است بر روی حرارت بیش از۳۵۰ درجه سانتیگراد قرار ندهید و هرگز ظروف تفلون را در حالیکه داغ هستند آب سرد بر روی آن نریزید. بطور کلی، ظروف تفلون را برای مواردی که می خواهید از درجه حرارت خیلی بالا استفاده کنید، بکار نبرید. موقع استفاده ازاین ظروف حرارت باید ملایم تا متوسط باشد. هنگام استفاده از این ظروف مخصوصاً هنگام سرخ کردن از روغن کمتری استفاده می کنیم که این از مزایای این ظروف می باشد. ماده شیمیایی بکار رفته در ظروف نچسب –PTFE- مشکوک به سرطان زایی می باشد. زیرا در مراحل تولید این ظروف موادی آزاد می شوند که سرطان زا هستند، محققان اگرچه هنوز به نتیجه قطعی و محکم نرسیده اند، اما هشدار می دهند که در استفاده از این ظروف احتیاطات لازمه را رعایت کنیم.
این متخصص تغذیه و کارشناس اداره غذاو دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به ظروف پیرکس نیز اشاره می کند و می گوید: این ظروف برای استفاده داخل فر و یا مایکرویو ظروف مناسبی هستند و نباید آنها را بر روی اجاق گاز و حرارت مستقیم گذاشت. میزان نفوذ مولکولهای مواد سازنده این ظروف به درون غذا بسیار ناچیز می باشد. در نتیجه بر روی طعم و مزه غذا تاثیر گذار نیستند.
وی بیان می کند: آلومینوم، مس، تفلون، استیل و چدن همه اینها می توانند از ظروف پخت و پز در آشپزخانه ما باشند. بسیاری از آشپزهای حرفه ای معتقدند که خریدن یک سری کامل از قابلمه ها و تابه ها فکر چندان خوبی نیست زیرا یک تولید کننده بندرت ظرفی تولید می کند که برای تمامی موارد پخت وپز در آشپزخانه مناسب باشد، بنابراین باید دید که خود شما به چه ظرفی نیاز دارید و برای چه نوع پخت و پزی می خواهید از آن استفاده کنید. بنابراین ظروفی را خریداری کنید که پس از چند سال استفاده، شکل ظاهری خود را از دست ندهند و یا باصطلاح کج و معوج نشوند و همچنین نسوزند و از طرفی رسانای خوبی باشند. خریدن ظروف با کیفیت یعنی استفاده کردن ازاین ظروف برای سالیان سال.
منبع: دکتر سلام

مرتبط ها
ارسال نظر
chapta
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
پر بازدیدترین
  • بازیکن تیم ملی ازدواج کرد + عکس
  • ارتباط عجیب مصرف استامینوفن و تولد فرزند پسر
  • نشانه های عملکرد بد کبد
  • قبرستان بقیع قبل از تخریب (+عکس)
  • فوتبالیست تیم ملی متاهل شد + عکس
  • علائم حمله قلبی خاموش
  • پاتوق شبانه جدید تهرانی ها + عکس
  • سوشا مکانی از تیپ جدیدش رونمایی کرد! + عکس
  • اینفوگرافیک/ قاتل خاموش زنان
  • بازیگر ایرانی الاصل هالیوود درکنار مادرش! عکس
  • دختری که 3 بار قلبش را عوض کرده! (+عکس)
  • بهترین گزینه های غذایی برای کاهش کلسترول بد!
  • برفک دهان را اینگونه درمان کنید
  • رشد صورت در سینه این مرد همه را حیرت زده کرد + عکس
  • مراقب این جگرکی ها باشید!
  • مراسم ازدواج لوکاس واسکز بازیکن رئال مادرید+عکس
  • اتومبیل جهانگرد استرالیایی در ایران تصادف کرد! + عکس
  • صحنه‌ای عجیب در خیابان های ایران + عکس
  • مخوف ترین و سریعترین هواپیمای تاریخ+عکس
  • یک نسخه سلامتی در موز /اینفوگرافیک
  • نمایشگاه لباس ها وسایل شخصی پیامبر (ص) در لبنان + عکس
  • فواید سبزیجات قرمز رنگ /اینفوگرافیک
  • با این حرکات کششی خستگی کار را از بین ببرید
  • دانستنی هایی در مورد آناناس + اینفوگرافیک
  • مردان چگونه بر گرگرفتی غلبه کنند؟
  • غذاهایی که نباید به کودکان بدهید + اینفوگرافیک
  • مردی که به قاتل رژلبی معروف شده بود! عکس
  • کودکی های سردار فوتبال ایران+عکس
  • تصاویر ژست های عجیب گلزار برای عکاسان در اکران مادر قلب اتمی
  • انجام این کارها سلامت ریه ها را تضمین می کند + اینفوگرافیک
  • اهمیت بهداشت دست‌ها + اینفوگرافیک
  • جمله ای که به تمام بحث های شما با همسرتان خاتمه می دهد
  • آمار جمعیت افراد سیگاری در ایران و اروپا + اینفوگرافیک
  • اگر این علائم را دارید دچار حمله خاموش قلبی شده اید
  • اینفوگرافیک/ دلایل پیری پوست
  • زنی که در هنگام استرس سنگ می خورد! + عکس
  • ناسا واضح ترین عکس از کره زمین در شب را منتشر کرد + عکس
  • تشنگی با مصرف این نوشیدنی طبیعی به سراغتان نمی آید
  • ازدواج با فردی که ازدواجی ناموفق داشته، کار درستی است؟
  • ارسال روزانه 1100 تن مواد غذایی از ایران به قطر‌ + عکس
  • با این مواد غذایی باک ویتامین D بدنتان را پر کنید
  • با خانمی آشنا شوید که رشد بینی او از ۱۵ سالگی آغاز و هرگز متوقف نشد+عکس
  • مهمان امشب برنامه دورهمی +(عکس)
  • عکس/ تیپ زیبای لیندا کیانی در اکران یک فیلم
  • اینفوگرافیک/شباهت نوشابه با هروئین
  • مصرف ۸ خوراکی را بعد از خوردن غذاهای پرچرب فراموش نکنید!
  • فواید روغن ماهی /اینفوگرافیک
  • تصاویری از احمقانه‌ترین وسایلی که به مزایده گذاشته شد!
  • تعطیلات عید فطر در کشورهای اسلامی چقدر است؟ + عکس
  • واکاوی تنفس و اهمیت آن + اینفوگرافیک
  • آخرین اخبار
  • مصرف این دو سبزی مغز را می کشد
  • 5 نکته ای که باید به آن دقت کنید تا مطمئن شوید سرطان پوست ندارید
  • تب کریمه کنگو به آمل رسید
  • خواص شاهدانه چیست؟ + خواص شاهدانه در طب سنتی
  • وقتی برخی منشی مطب‌ها پا در کفش پزشکان می‌کنند
  • بهترین زمان نگهداری خوراکی‌ها در یخچال و فریزر
  • شامپوهایی که باعث بروز ناهنجاری در نوزادان می‌شوند
  • طرز صحیح ایستادن، راه رفتن و نشستن برای سلامت بدن
  • با خانمی آشنا شوید که رشد بینی او از ۱۵ سالگی آغاز و هرگز متوقف نشد+عکس
  • اگر این علائم را دارید دچار حمله خاموش قلبی شده اید
  • اینفوگرافیک؛ آمار ام اس
  • با خواص شاه بلوط آشنا شوید
  • چطور «کولر آبی» باعث خونریزی بینی می شود؟
  • با این مواد غذایی باک ویتامین D بدنتان را پر کنید
  • چیزهایی که درباره «لیونل مسی» نمی‌دانید! + تصاویر
  • مرز چین با کره شمالی + عکس
  • سوشا مکانی از تیپ جدیدش رونمایی کرد! + عکس
  • تصویر برگزیده AP از تظاهرات روز قدس ایران + عکس
  • میزان زکات فطره رمضان‌ 1396 طبق نظر ‌مراجع ‌تقلید /اینفوگرافیک
  • یک نسخه سلامتی در موز /اینفوگرافیک
  • دلایلی برای مصرف گوجه فرنگی /اینفوگرافیک
  • اعمال عید فطر /اینفوگرافیک
  • وقتی کنار سی و سه پل خوراکی سالم فروخته می شد! + عکس
  • فواید روغن ماهی /اینفوگرافیک
  • اهمیت بهداشت دست‌ها + اینفوگرافیک
  • خط و نشان یک جوان لر برای اسرائیل در روز جهانی قدس/عکس
  • کوررنگی /اینفوگرافیک
  • آنچه همگان باید درباره «تب کریمه کنگو» بدانند /اینفوگرافیک
  • تعطیلات عید فطر در کشورهای اسلامی چقدر است؟ + عکس
  • آمار جمعیت افراد سیگاری در ایران و اروپا + اینفوگرافیک
  • کدام گروه ها، رفیق خونی هستند!؟ + اینفوگرافیک
  • اینفوگرافیک/ قاتل خاموش زنان
  • اینفوگرافیک/ دلایل پیری پوست
  • اینفوگرافیک/ نیمی از مشکلات ناباروری زوجین از مردان است
  • اینفوگرافیک/آسیب های مصرف الکل و راهکارهای پیشگیری
  • اینفوگرافیک/ فواید آب پرتقال
  • اینفوگرافیک/چند درصد از جمعیت کشور هرگز ازدواج نکرده اند؟
  • انجام این کارها سلامت ریه ها را تضمین می کند + اینفوگرافیک
  • علائم حمله قلبی خاموش
  • آلومینیوم پس از آتش سوزی پلاسکو + تصاویر
  • هنرنمایی با درخت خشک شده/عکس
  • مهمان امشب برنامه دورهمی +(عکس)
  • تصویری زیبا از شهر مهاباد + عکس
  • عکس/ آقا و خانم بازیگر در اکران فیلم اکسیدان
  • عکس/ تیپ زیبای لیندا کیانی در اکران یک فیلم
  • ناسا واضح ترین عکس از کره زمین در شب را منتشر کرد + عکس
  • لیلا اوتادی در اکران مالیخولیا
  • قبرستان بقیع قبل از تخریب (+عکس)
  • رشد صورت در سینه این مرد همه را حیرت زده کرد + عکس
  • مراقب این جگرکی ها باشید!