title
کد خبر: 5919
ف
ابتلا به سرطان با ظروف تفلون
ظروف تفلون هستند که شایعات زیادی در زمینه سرطانی بودن آنان وجود دارد در این مطلب در مورد صحت این قضیه تحقیقاتی انجام داده ایم با ما همراه باشید.
به گزارش بهداشت‌نیوز اکثر ما در کابینت های خانه مان انواع و مدل های مختلف قابلمه و تابه هایی داریم که نمی دانیم کاربرد هر کدام برای چیست. اگر چه شاید در نگاه نخست این موضوع برای بسیاری از مردم چندان مهم جلوه نکند، اما با کمی تحقیق و مطالعه مطالب مربوط به سلامت و بهداشت و…. متوجه خواهیم شد که انتخاب ظرف مناسب برای پخت غذا بسیار مهم است، چرا که طبخ غذا در برخی از ظروف ممکن است صدمات جبران ناپذیری به اعضای خانواده زده و موجب بروز برخی بیماری ها شود.
یکی از متخصصان تغذیه درباره سلامت انواع قابلمه ها و تابه ها می گوید: آنچه که خیلی مهم تر از مارک قابلمه و تابه های آشپزخانه می باشد نوع موادی است که در ساخت آن ها بکار رفته و همچنین میزان ضخامت و اندازه این ظروف است. میزان رسانا بودن هر ظرفی در برابر حرارت با یکدیگر فرق می کند و بستگی به نوع مواد سازنده آنها دارد. بنابراین انتخاب این ظروف بهتر است نسبت به نوع غذا و پخت و پزی که می خواهیم در آنها انجام دهیم، صورت گیرد. ظروفی که برای پخت و پز استفاده می کنیم می توانند طعم و مزه غذا را تغییر دهند و این تغییر مزه بستگی به مقدار ماده ای دارد که از ظروف پخت و پز به داخل مواد غذایی نفود می کند.
«مسعود فیروزکوهی» ادامه می دهد: هر ظرفی که برای پخت و پز استفاده می کنیم مقداری از فلز خود را به داخل مواد غذایی که در آن در حال پختن می باشد وارد می کند و مخصوصاً در درجه حرارتهای بالا این مقدار بیشتر می شود. میزان نفوذ فلز از ظرف پخت و پز به داخل مواد غذایی بستگی به نوع غذا (اسیدی – قلیایی) دارد. تمام مواد اعم از فلز و غیره در اثر حرارت اتمها و مولکولهای خود را از دست می دهند، به ویژه اگر در یک محلول اسیدی و یا قلیایی قرار گیرند این واکنشها سریعتر می شوند.
«فیروزکوهی» به ظروف آلومینیومی اشاره می کند و می گوید: رایج ترین ظروف پخت و پز، قابلمه های آلومینیومی هستند که قدرت انتقال حرارت را بخوبی دارا می باشند. این قابلمه ها به راحتی تمیز و شسته می شوند و گران هم نیستند. اما اشکالاتی هم دارند، یکی از این اشکالات عمده که می توان به آن اشاره کرد تاثیر زیاد ظروف آلومینیومی بر مواد غذایی در حال پختن در آن می باشد، ظروف آلومینومی بیشتر مولکولهای خود را به درون غذایی که در آن در حال پختن می باشد وارد می کند و اگر این غذا مواد اسیدی داشته باشد میزان آلومینیوم که وارد غذا می شود بیشتر است. این ظروف باعث تغییر رنگ غذایی که این مواد (گوجه فرنگی، لیموترش، سرکه و زرده تخم مرغ) در آنها وجود دارد، می شوند. تئوریهایی وجود دارد مبنی بر اینکه وجود آلومینوم در غذا می تواند عامل کمک کننده ای در بروز بیماری آلزایمر باشد و البته این هنوز در حد تئوری است و ثابت نشده است.
وی درباره ظروف مسی نیز می گوید: قابلمه و تابه مسی نیز ظروف خوبی برای پخت و پز هستند. زیرا مس رسانای خیلی خوبی برای حرارت می باشد و در نتیجه مواد غذایی که در یک قابلمه مسی در حال پختن هستند بطور مساوی و یکسان حرارت دیده و می پزند در نتیجه کیفیت غذای پخته شده بهتر است. نیازی نیست هنگامی که از ظروف مسی برای پخت و پز استفاده می کنیم حرارت بسیار زیادی به آن بدهیم. حرارت کم تا متوسط برای پختن مواد غذایی کافی است. بنابراین میزان حرارتی را که به ظروف حین پختن غذا می دهید رعایت کنید، ظروف مسی حرارت خیلی بالا نیاز ندارند. اما از طرفی تماس مستقیم مواد غذایی با مس چندان مطلوب نمی باشد زیرا ممکن است باعث تغییر انسجام مواد غذایی شود از این رو ظروف مسی که لعاب داده می شوند، ظروف بسیار مناسبی برای پخت و پزمی باشند. هر زمان که بر اثر استفاده زیاد و یا شستشو این لعاب از بین برود میتوان مجددا آنرا روکش لعاب داد.
وی تاکید می کند: هرگز ظروف مسی را قبل از اینکه مواد غذایی داخل آن بریزیم بر روی حرارت قرار ندهیم زیرا باعث از بین رفتن پوشش قلع روی آن می شود و به آن صدمه میزند.
این متخصص تغذیه درباره مزایا و معایب ظروف چدنی نیز می گوید: ظروف چدنی رسانای بسیار خوبی بوده و حرارت و گرما را برای مدت طولانی در خود نگه می دارد و از طرفی به علت ماده تشکیل دهنده این ظروف حرارت و گرما در تمام نقاط این ظروف یکسان است و از داغ شدن نقطه ای جلوگیری می کند. ظروف چدنی هم درون فر و هم بر روی اجاق گاز قابل استفاده اند. ظروف چدنی منبع خوبی برای تأمین آهن مورد نیاز بدن می باشند زیرا استفاده از این ظروف باعث زیاد شدن آهن در مواد غذایی که در حال پختن می باشد، است. این ظروف برای مواردی از پخت و پز مانند سرخ کردن و یا تفت دادن مناسبترند. از آنجایی که ظروف چدنی شکننده می باشد. اگر خوب نگهداری نشود احتمال زنگ زدن آن وجود دارد.
فیروزکوهی ادامه می دهد: بسیاری از تولید کنندگان این ظروف، آنها را با یک پوشش لعاب می پوشانند، برای این که مواد به ظروف چدنی نچسبد، باید ابتدا این ظروف چدنی را با روغنهای خنثی مانند روغن سبزیجات (کانولا، تخم آفتابگردان) و یا روغن نارگیل چرب کرده و سپس ظرف را به مدت کمی حرارت داده و سپس از روی حرارت برداشته و اگر روغن اضافی در ظرف بود آنرا با دستمال پاک کنید. بدین ترتیب این ظروف سطح نچسب پیدا می کنند و مواد غذایی به آنها نمی چسبد.
وی در توضیح موارد مصرف ظروف استیل نیز می گوید: ظروف استیل نیز دارای کیفیتهای مختلفی می باشند و این بستگی به نوع فلزی دارد که با همدیگر ترکیب می شوند تا آلیاژ استیل را بوجود آورند. ماده اولیه ظروف استیل فلز آهن است و می تواند با ۸ آلیاژ مختلف ترکیب شود و فلزات اصلی تشکیل دهنده ظروف استیل، نیکل و کروم می باشند.از آنجایی که ظروف استیل رسانای خوبی برای حرارت نیستند لذا بعضی از تولید کنندگان برای رفع این اشکال، قمست بیرونی انتهای این ظروف راکه بر روی حرارت قرار می گیرد، از سایر فلزات که رسانای خوبی هستند مانند مس و آلومینیوم می سازند. بدین ترتیب این ظروف می توانند برای پخت و پز بسیار مناسب شوند. قابلمه استیل برای پختن سبزیجات بسیار مناسبد چون به علت نازک و سبک بودن این ظروف، آب داخل آن سریع بجوش آمده و می توانیم سبزیجات را در آب جوش بریزیم تا بپزد.
یکی از مزایای این ظروف این است که نفوذ فلز سازنده این ظروف به داخل مواد غذایی که در آن در حال پختن است بسیار کم می باشد. بنابراین از امتیازات این ظروف براحتی تمیز شدن آن و کمتر واکنش نشان دادن نسبت به غذاها می باشد این ظروف طعم و مزه غذا را به میزان بسیار کمی تغییر می دهد. از دیگر مزایای این ظروف این است که حرارت بالا برای این ظروف خطرناک نمی باشد چون ماده سازنده آن بسیار قوی و محکم است. این ها مورد خوبی برای سرخ کردن و تفت دادن می باشند. از آنجایی که این ظروف بر خلاف سایر ظروف ضد زنگ می باشند ظروف بسیار بادوامی هستند. البته پختن غذاهایی که حاوی مواد اسیدی هستند در داخل این ظروف سبب می شود که مقدار بسیار کمی از کروم تشکیل دهنده این ظروف به داخل غذا نفوذ کند ولی ظروف استیل به علت خالص بودن فلز تشکیل دهنده آن ظروف مطمئن تری هستند.
وی توصیه می کند: غذاهای بسیار ترش و اسیددار مانند ریواس پخته شده، گوجه فرنگی را در این ظروف نگهداری نکنیم.
فیروز کوهی درباره ظروف تفلون نیز بیان می کند: تمامی ظروف نچسب، از یک ماده شیمیایی به نامpolytetrafluoroethylen ساخته می شوند. این ظروف برای پختن و یا سرخ کردن غذاهایی مانند ماهی و درست کردن نیمرو، مخصوصاً اگر با درجه حرارت متوسطی پخت شوند بسیار مناسب ترند. تمیز کردن این ظروف بسیار راحت می باشد. در ضمن باید مراقب باشیم که هنگام شست و شوی این ظروف سطح نچسب آنها را خراش نیندازیم. هرگز ظروف نچسب قابلمه و یا تابه را در حالیکه خالی است بر روی حرارت بیش از۳۵۰ درجه سانتیگراد قرار ندهید و هرگز ظروف تفلون را در حالیکه داغ هستند آب سرد بر روی آن نریزید. بطور کلی، ظروف تفلون را برای مواردی که می خواهید از درجه حرارت خیلی بالا استفاده کنید، بکار نبرید. موقع استفاده ازاین ظروف حرارت باید ملایم تا متوسط باشد. هنگام استفاده از این ظروف مخصوصاً هنگام سرخ کردن از روغن کمتری استفاده می کنیم که این از مزایای این ظروف می باشد. ماده شیمیایی بکار رفته در ظروف نچسب –PTFE- مشکوک به سرطان زایی می باشد. زیرا در مراحل تولید این ظروف موادی آزاد می شوند که سرطان زا هستند، محققان اگرچه هنوز به نتیجه قطعی و محکم نرسیده اند، اما هشدار می دهند که در استفاده از این ظروف احتیاطات لازمه را رعایت کنیم.
این متخصص تغذیه و کارشناس اداره غذاو دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به ظروف پیرکس نیز اشاره می کند و می گوید: این ظروف برای استفاده داخل فر و یا مایکرویو ظروف مناسبی هستند و نباید آنها را بر روی اجاق گاز و حرارت مستقیم گذاشت. میزان نفوذ مولکولهای مواد سازنده این ظروف به درون غذا بسیار ناچیز می باشد. در نتیجه بر روی طعم و مزه غذا تاثیر گذار نیستند.
وی بیان می کند: آلومینوم، مس، تفلون، استیل و چدن همه اینها می توانند از ظروف پخت و پز در آشپزخانه ما باشند. بسیاری از آشپزهای حرفه ای معتقدند که خریدن یک سری کامل از قابلمه ها و تابه ها فکر چندان خوبی نیست زیرا یک تولید کننده بندرت ظرفی تولید می کند که برای تمامی موارد پخت وپز در آشپزخانه مناسب باشد، بنابراین باید دید که خود شما به چه ظرفی نیاز دارید و برای چه نوع پخت و پزی می خواهید از آن استفاده کنید. بنابراین ظروفی را خریداری کنید که پس از چند سال استفاده، شکل ظاهری خود را از دست ندهند و یا باصطلاح کج و معوج نشوند و همچنین نسوزند و از طرفی رسانای خوبی باشند. خریدن ظروف با کیفیت یعنی استفاده کردن ازاین ظروف برای سالیان سال.
منبع: دکتر سلام
مرتبط ها
ارسال نظر
chapta
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
پر بازدیدترین
  • دیده شدن رامبد جوان و نگار جواهریان در یک فروشگاه + عکس
  • فوتبالیست معروف ایران در قصر مجللش! + عکس
  • درمان گیاهی دیسک کمر را با این ۸ روش ایده آل تجربه کنید
  • تصویری از مونا برزویی در آغوش همسرش در مکانی بسیار زیبا
  • حوله‌های حمام چند وقت یک‌بار باید شسته شوند؟
  • چه میوه هایی برای درمان کم خونی مناسب است؟
  • تیپ و لباس متفاوت «زیبا بروفه» در یک مراسم! +عکس
  • تیپ متفاوت لیلا بلوکات در اروپا + عکس
  • با دقت در حرکات بدن افراد می توان به شخصیت آنها پی برد
  • چگونه منازل را از آلودگی امواج پاک کنیم؟
  • درمان‌هایی که بهتر از دارو درد معده را تسکین می‌دهند
  • پریناز ایزدیار با ظاهری جدید و شیک! + عکس
  • تیپ کاملا متفاوت بهنوش طباطبایی در کنار محمدرضا گلزار + عکس
  • تیپ متفاوت الناز حبیبی در یک مراسم + عکس
  • عکس دو نفره آرام جعفری به همراه دوست بامعرفت آقایش! +عکس
  • رهنمودهای متخصص غدد درون ریز درباره افزایش قد
  • شایع ترین بیماری ها در کمین مردان
  • زهرا امیرابراهیمی پس از ده سال جلوی دوربین رفت + عکس
  • خانم بازیگر به همراه دوستش در کنار ساحل دریا + عکس
  • موارد منع مصرف ژلوفن
  • عکس زیبای مهناز افشار با تیپی متفاوت + عکس
  • شغل عجیب و رویایی این خانم آرزوی بسیاری از مردم است! + عکس
  • دهان شویه ای قوی که می توانید در خانه بسازید
  • 2عادت بدغذایی که بایدآنها را کنار گذاشت
  • همسر بازیکن تیم ملی چین آبرویش را جلوی مردم ایران برد! + عکس
  • تیپ جالب مهدی سلوکی در لباس روحانیت! + عکس
  • مزایای دوش گرفتن با آب سرد
  • همسر مرحوم افشین یداللهی درگذشت + عکس
  • رنگ اتاق خواب اینگونه باید باشد تا با آرامش بیشتری به خواب روید+تصاویر
  • وقتی عادل فردوسی پور در ترافیک گیر می کند! + عکس
  • یک خواب آرام بخش با طعم شیر وعسل+ روش تهیه
  • دانستنی هایی از هپاتیت
  • عاقبت پوشیدن کفش های پاشنه بلند
  • اگر می خواهید از آلزایمر در امان باشید!
  • شکل میوه‌ها و سبزیجات طی چند صد سال گذشته چگونه بود؟+عکس
  • پایان تلخ آخرین معشوقه دیکتاتور + عکس
  • خودکارهای سحرآمیز هندی برای قبولی در امتحانات! + عکس
  • رفع بوی بد دهان
  • شکستن قولنج گردن و خطر سکته مغزی
  • نسل اول لباسشویی‌ های جهان! + عکس
  • جنگل ترسناک مردگان! + عکس
  • اقدام خطرناک تماشاگران در بازی ایران و چین + عکس
  • پاک ترین ساحل ایران + عکس
  • سریع‌ترین اتومبیل پلیس جهان+عکس
  • تصویری از اپتیمای جاسم کرار که در آتش سوخت
  • توصیه هایی برای رفع بی اشتهایی، تهوع و تپش قلب دوران بارداری
  • تصاویر زیبا از آکواریوم لندن
  • درفصل بهار چه کسانی بیشتر مریض می شوند؟
  • مانند والدینتان زندگی نکنید!
  • چرا برخی فرزندان از والدین خود متنفر میشوند؟
  • آخرین اخبار
  • گیاه کاکوتی و خواص فروارن + روش تهیه دمنوش
  • اتفاقات تلخ در بدن بعد از لاک زدن
  • رنگ ضد امواج در کشور تولید شد
  • ماست پروبیوتیک، کلید معضل نفخ
  • 50 اشتباه رایج مردم دنیا و راه حل آنها
  • ارتباط گرفتگی عضلانی با غذا!
  • نمک یددار را از سفره حذف نکنید
  • بیهوشی در جراحی ها می‌تواند به آسیب‌های ذهنی منجر شود
  • ساخت 1700 تخت بیمارستانی در دولت یازدهم در استان گیلان
  • شناسایی عوامل خطرساز نوعی سرطان بدخیم مغز
  • پنج پروژه سلامت محور به دستور رییس جمهور و با حضور وزیر بهداشت در گیلان افتتاح شد
  • با فیبر رژیم غذایی، سنگ صفرایتان را خرد کنید
  • شکمم ورم می کند، چه غذایی بخورم؟
  • بیماران اسکیزوفرنی ماهی بخورند
  • چگونه با کسالت های مسافرت برخورد کنیم/راهکارهای پیشگیری از بیماری در سفر
  • آیا با پیر شدن، مغز کوچک تر می شود؟
  • حجم کار اورژانس در نوروز ۲ برابر می شود/خدمات پرستاری شایسته تقدیر است
  • شنیدن موسیقی با صدایی بالاتر از حد مجازبه سلامت دستگاه شنوایی آسیب می زند.
  • استثمار پرستاران با صلاحیت حرفه ای وزارت بهداشت/ضرورت تغییر آیین نامه
  • آلرژی های فصل بهار و راهکارهای جلوگیری از آن
  • کمبود ویتامین B1 موجب ضعف سیستم حرکتی بدن می‌شود
  • عدم ضرورت صدور پروانه صلاحیت حرفه ای برای پرستاران
  • پیام تبریک سازمان نظام پرستاری به مناسبت حلول ماه رجب و ولادت امام محمد باقر(ع)
  • پرستار کرمانشاهی میز قابل استریل اتاق عمل اختراع کرد
  • پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاری در اختیار پزشکان
  • بازدید دبیرکل جمعیت هلال احمر از پست ها و پایگاه های نوروزی جمعیت در سمنان
  • نجات 62 تن از هموطنان با همت امدادگران استان گیلان
  • اگر می خواهید از آلزایمر در امان باشید!
  • سریع‌ترین اتومبیل پلیس جهان+عکس
  • پاک ترین ساحل ایران + عکس
  • عکس دکتر على شریعتى در کنار اهرام ثلاثه ى مصر/ نیم قرن پیش
  • پیگیری تامین و نصب تجهیزات بیمارستان 320 تختخوابی تخصصی و فوق تخصصی امام حسن (ع) بجنورد
  • عکس: غروب زیبای تالار آپادانا
  • تلاش شبانه روزی امدادگران اردبیلی در خدمت به یک هزار و 449 تن از هموطنان
  • شهروندان اصول تغذیه در سفرهای نوروزی را جدی بگیرند
  • راه‌های کاهش استرس در روز خواستگاری
  • استمرار بازرسی های روزانه و ارائه خدمات دارویی در ایام باقیمانده نوروز
  • ۱۷راه ساده برای شادترزیستن
  • غار بلور در مکزیک + عکس
  • خواص گیاه دارویی کلشک یا علف چشمه
  • تصویری از بیلبوردهای جدید شرکت تویوتا با قابلیت تصفیه هوای آلوده ...
  • کشف بزرگترین جای پای دایناسور + عکس
  • مزایای دوش گرفتن با آب سرد
  • اقدام خطرناک تماشاگران در بازی ایران و چین + عکس
  • تصویری از اپتیمای جاسم کرار که در آتش سوخت
  • ۹ ماده‌ غذایی برای تقویت مغز
  • چه چیز باعث می‌شود کارها را از امروز به فردا بیندازیم؟
  • خرافات و بیماری صرع
  • تصاویر زیبا از آکواریوم لندن
  • عاقبت پوشیدن کفش های پاشنه بلند