title
کد خبر: 8384
00
خوراکی هایی که به کمک درمان افسردگی می آیند

برای پیشگیری از افسردگی راه‌های مختلفی وجود دارد که پیشگیری از افسردگی با خوراکی ها یکی از این راه‌ها است. در این راه برخی بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای وجود دارد که رعایت آن‌ها ساده‌ترین راه فرار از این بیماری روحی شایع و خطرناک قرن اخیر است. با مادر این نوشتار همراه باشید تا راه پیشگیری از افسردگی با خوراکی ها را به شما بگوییم.

به گزارش «بهداشت نیوز» دکتر حسن فرهاد غیبی با بیان اینکه در دنیای پر از استرس کنونی نباید از نقش تغذیه در پیشگیری از افسردگی غافل شد، گفت: سبک زندگی و تیپ تغذیه‌ای فرد باید منطبق بر اصول علمی طرح‌ریزی شود که فرد مستعد استرس و در بلند مدت افسردگی نشود.

وی نقش نور خورشید را در تنظیم متابولیسم بدن جدی خواند و گفت: متاسفانه آلودگی هوا یک علت پنهان بیماری افسردگی است که ساکنان شهرهای صنعتی را تهدید می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: افسردگی ارتباط تنگاتنگی با انتقال‌دهنده‌های عصبی همچون سروتونین دارد. این انتقال دهنده عصبی بسیاری از رفتارهای ما از جمله خلق‌وخو، اشتها، خواب، نشاط و… را در بدن ایجاد می‌کند. دوپامین، دیگر انتقال‌ دهنده‌ای است که در بحث خلق‌وخو دخالت دارد. با وجود علت‌های بالینی افسردگی، ریشه بسیاری از افسردگی‌ها اضطراب است؛ از همین رو برخی رفتارهای اضطرابی از جمله رفتارها یا غذاهایی که به اضطراب منجر می‌شود نیز در این زمینه نقش خواهد داشت.

فرهاد غیبی افزود: بنابراین نمی‌توان نقش تغذیه صحیح را در پیشگیری از بروز یا بهبود افسردگی نادیده گرفت. مواد غذایی متعددی در سنتز انتقال‌دهنده‌های عصبی دخالت دارند و می‌توانند در پیشگیری از افسردگی موثر باشند. یکی از مهم‌ترین این مواد ویتامین D است که به دلیل آلودگی هوا کمبود این ویتامین در افراد گزارش شده است.

وی خاطرنشان کرد: بیشترین میزان ویتامین D بدن از طریق آفتاب تامین می‌شود و مواد غذایی نقش چندانی در تامین این ویتامین ندارند. به همین دلیل هم طبیعی است که در صورت کمبود این ویتامین فرد در معرض افسردگی قرار بگیرد.

وی توصیه کرد که مصرف امگا ۳ و غذاهای دریایی جدی گرفته شود. مواد معدنی با ارزشی که در بدن ماهی وجود دارد بدن را در مقابل بسیاری از بیماری‌ها از جمله افسردگی و اضطراب بیمه می‌کند.

این متخصص تغذیه بر مصرف کربوهیدرات‌های مرکب تاکید کرد و گفت: مصرف قندهای ساده مانند شکر مفید نیست، اما مصرف قندهای پیچیده موجود در خرما و کشمش باعث افزایش سطح هوشیاری فرد می‌شود.

وی همچنین بر مصرف صبحانه تاکید کرد و گفت: انرژی بدن باید در طول روز تامین شود. افرادی که صبحانه نمی‌خورند با افت قند خون و در نتیجه استرس روبه‌رو می‌شوند.

وی همچنین مصرف کافئین را مضر دانست و افزود: چای پررنگ و قهوه موجب بی‌خوابی شده و در نتیجه استرس فرد را افزایش داده و فرد را مستعد بیماری افسردگی می‌کند.

منبع: بازده


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز