title
کد خبر: 9361
00
رزماری از منظر طب سنتی: کاهنده عوامل سرطان‌زای گوشت‌ها

سرخ کردن یا کباب کردن گوشت‌ها در حرارت زیاد، باعث به‌وجود آمدن آمین هتروسیکلیک‌ها (HCAs) می‌شود که به‌عنوان عناصر سرطان‌زا در چندین نوع از سرطان‌ها شناسایی شده‌اند.

به گزارش بهداشت نیوز، سرخ کردن یا کباب کردن گوشت‌ها در حرارت زیاد، باعث به‌وجود آمدن آمین هتروسیکلیک‌ها (HCAs) می‌شود که به‌عنوان عناصر سرطان‌زا در چندین نوع از سرطان‌ها شناسایی شده‌اند. با این‌حال، محققان دانشگاه کانزاس در مطالعات اخیرشان به این نتیجه رسیده‌اند که اگر قبل از شروع پخت‌وپز، عصاره رزماری به گوشت اضافه شود، میزان آمین هتروسیکلیک‌ها به‌طور قابل توجهی در گوشت‌ها کاهش می‌یابد.دکتر اسکات اسمیت، مسئول این مطالعه، می‌گوید: «رزماری حاوی دو نوع آنتی‌اکسیدان قوی به نام‌های کارنوزول و اسید رزمارینیک است که آمین هتروسیکلیک‌ها را نابود می‌کنند».

رزماری حتی می‌تواند رشد تومورهای سرطانی را هم متوقف کند. درواقع، مطالعات متعدد روی نمونه‌های حیوانی نشان می‌دهند که عصاره رزماری اجازه نمی‌دهد که عناصر سرطان‌زا به DNA متصل شوند و درنتیجه از اولین مرحله در شکل‌گیری تومورهای سرطانی جلوگیری می‌کند. به‌گفته محققان، مطالعات انسانی باید با دقت بیشتری انجام شوند، اما رزماری واقعا دارای ظرفیت‌های ضدسرطانی زیادی است.

برای این‌که میزان آمین هتروسیکلیک‌ها را در مواد غذایی پایین بیاورید، بهتر است که مواد غذایی مختلف را پیش از استفاده در مخلوط رزماری قرار بدهید. استفاده از آویشن، ‌پونه کوهی،‌ ریحان، سیر، پیاز و جعفری هم در کنار رزماری توصیه می‌شود.

منبع: سلامتیسم


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز