title
کد خبر: 30278
00
به این دلایل ذبح دام در معابر عمومی و منازل ممنوع است !

مدیر پیشگیری ومبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با توجه به نزدیک شدن به عید سعید قربان، ضمن تاکید بر اینکه ذبح دام خارج از سیستم نظارتی دامپزشکی در منازل و معابر عمومی ممنوع است

به گزارش بهداشت نیوز، مدیر پیشگیری ومبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با توجه به نزدیک شدن به عید سعید قربان، ضمن تاکید بر اینکه ذبح دام خارج از سیستم نظارتی دامپزشکی در منازل و معابر عمومی ممنوع است، اظهار داشت: ذبح غیر بهداشتی موجب افزایش ریسک ابتلا به بیماریهای مشترک میان انسان و دام شده و خطرات جانی جبران ناپذیری را به دنبال دارد.

به گزارش وب دا، دکتر محمد جعفر صادقی با بیان اینکه خون و ترشحات دام آلوده، زمینه ابتلا به بیماریهای خطرناک از جمله تب کریمه کنگو،  سیاه زخم و کیست هیداتیک را افزایش می دهد خاطر نشان کرد:‌ شهروندان به منظور تامین سلامت خود و خانواده از ذبح غیر بهداشتی دام در معابر عمومی و واحدهای مسکونی خودداری کرده و برای انجام فریضه قربانی کردن به کشتارگاهها  مراجعه کنند.

وی تاکید کرد: با هماهنگی اداره کل دامپزشکی استان، کشتارگاه های فعال اقدام به تامین دام های بهداشتی نموده و در صورت نیاز به صورت رایگان، عمل ذبح دام را انجام و پس از نگهداری ۲۴ ساعته در واحد پیش سرد، گوشت قربانی را تحویل می دهند.

مدیر گروه پیشگیری از بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  با اشاره به اینکه گوشت دام تازه ذبح شده قابلیت استفاده ندارد و باید به مدت ۲۴ ساعت در فضای پیش سرد نگهداری شود خاطر نشان کرد: در حال حاضر در تمامی کشتارگاه های فعال  امکان نگهداری گوشت دام پس از ذبح فراهم شده است.

دکتر صادقی با تاکید بر اینکه بر اساس قانون مجازات اسلامی، ذبح دام در معابر عمومی جرم محسوب می شود اظهار داشت: بر این اساس تیم های نظارتی مشتمل بر کارشناسان معاونت بهداشت، اداره دامپزشکی و دادستانی در قالب گروه های سیار در سطح استان تشکیل شده است و در صورت مشاهده هر گونه تخلف با افراد برخورد قانونی خواهد شد.

دکتر صادقی با اشاره به برخی از روش های غلط و غیر بهداشتی اظهار داشت: در برخی مواقع دیده شده است که قصابان و یا افرادی که نسبت به ذبح اقدام می کنند چاقو را با دهان خود نگه می دارند که این امر انتقال بیماری های مشترک میان انسان و دام را افزایش می دهد.

وی از بانوان خواست از تماس مستقیم دست با دام تازه قربانی شده اجتناب کنند و حتما از دستکش استفاده کرده و مراقب بریدن دست خود نیز باشند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه، برگزاری جلسات هماهنگی با سایر دست اندرکاران حوزه سلامت ‏- انجام بازدیدهای گروهی، اجرای برنامه های آموزشی  در سطح شهرستان ها را از اقدامات معاونت بهداشت دانشگاه در این ایام برشمرد.


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز