title
کد خبر: 32317
00
عوامل مهم ابتلا به اختلالات عضلانی اسکلتی

معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو در افتتاحیه "همایش ملی استیو ارتریت از تحقیق تا بالین” که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد ضمن هشدار نسبت به سالمندی جمعیت و تغییر سبک زندگی به عنوان عوامل مهم ابتلا به اختلالات عضلانی- اسکلتی گفت: سالانه یکهزار میلیارد تومان صرف هزینه داروی این بیماران می شود.

به گزارش بهداشت نیوز، معاون  وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو  در افتتاحیه همایش ملی استیو ارتریت  از تحقیق تا بالین  که در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بر گزار شد گفت:  بیماری استئوآرتریت از جمله بیماریهای غیر واگیرداریست که بعنوان شایع ترین اختلال مفصلی دنیا شناخته می شود. این بیماری غیر واگیر دار به طور عمده سنین میانسالی و پس از آن را درگیر می کند که متاسفانه بدلیل دو عامل سالمندی جمعیت و تغییر سبک زندگی بویژه در جوانان رو به افزایش نهاده و تهدید تلقی می شود.

دکتر  غلامرضا اصغری  با اشاره به اینکه  این بیماری در بانوان بصورت آرتروز زانو و مهره های گردنی و در آقایان آرتروز ران و مهره های کمری شایع می باشد افزود: سن شیوع ابتلا به آرتروز در بانوان بالای 55 و در آقایان کمتر از 55 سالگی است.

وی همچنین با اشاره به  تعداد حدود 190 میلیون نفر مبتلا به استئوآرتریت در سراسر جهان، افراد مبتلا به این بیماری را در ایران حدود 10درصد از جمعیت بالغ کشور عنوان و اضافه کرد: 80درصد  این افراد درجاتی از محدودیت حرکت دارند که خود نشان دهنده کاهش کیفیت زندگی بیماران و مرگ و میر بالای بیماری است  ضمن آنکه پیش بینی های انجام شده موید این است که تا سال 2050 جمعیت سالمندان کشور به 26 میلیون نفر یعنی 25 درصد از جمعیت کشور خواهد رسید.

 

این مقام مسئول در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این را هم گفت که 99.6درصد از چهار گروه داروی مورد استفاده در این بیماری که شامل ضد درد های خوراکی، درمانهای موضعی، ضد التهاب های غیر استروئیدی، ضدالتهاب های استروئیدی تزریقی می شود، داخل کشور تولید می شود و فقط تامین0.4 درصد آن وارداتی است.

دکتر اصغری  با تاکید بر اینکه  داشتن نگاه ویژه به این قشر آسیب پذیر و کنترل بموقع بیماری های شایع این گروه سنی از اولویت های نظام سلامت کشور اضافه کرد:  افزایش  بیماری استئوآرتریت18 درصد از سهم بازار عددی و 8 درصد از سهم بازار ریالی داروهای کشور بالغ بر یکهزار میلیارد تومان می باشد که این میزان مربوط به چهار دسته دارویی مذکور بوده و خود نشان دهنده تجویز و مصرف بالای این داروها است.

رئیس سازمان غذا و دارو همچنین با توجه به اینکه امید به زندگی در ایران در مردان حدود 71 و در زنان حدود 74 سال است، اهمیت ارتقای کیفیت زندگی در این سنین و افزایش بهره وری را کمک بسیاری به صرفه جویی در هزینه های سلامت  دانست و خاطر نشان کرد:  شــیوع آرتــروز حداقل در یکی از مفاصــل در ایران حدود 61/16 درصد است که خود آمار بالای مبتلایان به این بیماری را نشان می دهد و از آنجا که اغلب مبتلایان به آرتروز به ویژه آرتروز زانو در سنین بالای 65 سال هستند، هزینه های مستقیم و غیر مستقیم بالایی به نظام سلامت کشور تحمیل می شود.

وی در ادامه عنوان داشت: بین 10 تا 20درصد مراجعات به سطح اول خدمات پزشکی در دنیا بدلیل بیماری های عضلانی- اسکلتی است. از آنجا که بالغ بر 30 درصد مراجعات سرپایی و 70 درصد مراجعات بستری در بیمارستانها در ایران مربوط به افراد بالای 65 سال است، تشخیص به موقع بیماری و تغییر در سبک زندگی و الگوهای رفتاری در عدم پیشرفت بیماری و حتی درمان بسیار مهم است.

دکتر اصغری در پایان  ضمن  قدردانی از تلاش دست اندرکاران برگزاری این همایش بویژه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان  قدردانی کرد و یادآور شد: بطور کلی بار بیماری های عضلانی- اسکلتی در طی سالهای گذشته با توجه به مسن شدن جمعیت و سایر ریسک فاکتورهای موجود افزایش چشم گیری داشته و  هزینه های مستقیم و غیر مستقیم درمانی بالایی را  متوجه نظام سلامت کرده است.


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز