
دکتر رئیسی در نشست مشترک وزیر بهداشت با دکتر معصومه ابتکار معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، یکی از اقدامات وزارت بهداشت در حوزه بهداشت برای سلامت زنان و مادران را ارائه خدمات اورژانس مامایی بیان کرد و ...
به گزارش بهداشت نیوز، دکتر رئیسی در نشست مشترک وزیر بهداشت با دکتر معصومه ابتکار معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، یکی از اقدامات وزارت بهداشت در حوزه بهداشت برای سلامت زنان و مادران را ارائه خدمات اورژانس مامایی بیان کرد و گفت: یکی از مباحث اصلی ما ترویج زایمان ایمن در مناطق محروم و دور افتاده با استفاده از تربیت افراد دوره دیده و راه اندازی واحدهای تسهیلات زایمانی است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اجرای طرح اسکان مادران نیازمند ساکن مناطق دور افتاده در کنار بیمارستان را یکی از اقدامات خوب وزارت بهداشت بیان کرد و افزود: توانمند سازی مادران باردار، افزایش آگاهی عمومی در خصوص سلامت مادر و جنین، هماهنگی های بین بخشی و درون بخشی در راستای سلامت مادران و جنین از جمله همکاری با بنیاد علوی و کمیته امداد در توزیع در توزیع مواد غذایی به مادران باردار مبتلا به سوء تغذیه در روستا و حاشیه شهرها، همکاری با فدراسیون های همگانی پزشکی و ورزشی در ترویج تحرک بدنی در مادران باردار از دیگر اقدامات وزارت بهداشت است.
دکتر رئیسی ضمن اشاره به تربیت و آموزش مربیان ارشد کشوری در راستای ارتقا و حفظ سلامت ماردان باردار، افزود: در این زمینه ۳ کارگاه بزرگ شامل کارگاه تقویت مربیان منطقه ای و برنامه ریزی جهت آموزش ارائه کنندگان آموزش، برگزار شده است.
وی در ادامه با اشاره به این که ۵۰ درصد طلاق ها در ۴ سال اول زندگی رخ می دهد، افزود: در این خصوص بیشترین تمرکز مربیان آموزش دیده، روی سبک زندگی و آموزش در این زمینه بوده است.
دکتر رئیسی با بیان این که ۱۰ درصد از زوج های ایرانی دچار ناباروری هستند، افزود: بسیاری از ناباروری ها به شیوه زندگی، افزایش سن افراد و عوامل محیطی بر می گردد و حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در این زمینه آموزش گرفته اند و کتاب هایی با محتوای سن باروری، ارتباط شیوه صحیح زندگی و ناباروری، رابطه ناباروری با بیماری های تخمدان و پلی کیستیک در میان زوج های نابارور توزیع شده که در میان دانش آموزان دبیرستانی هم توزیع می شود.
وی با تاکید بر این که وزارت بهداشت ۸۵ درصد هزینه های مرتبط با خدمات ناباروری را تحت پوشش قرار می دهد، افزود: شناسایی زنان در معرض خطر بارداری پرخطر از دیگر اقدامات وزارت بهداشت است که ۱۰ درصد جمعیت زنان در سنین باروری، در بارداری های پرخطر قرار می گیرند که این افراد شناسایی می شوند و آموزش های لازم را می بینند.
معاون بهداشت با اشاره به راه اندازی اتاق های LDR و افزایش تسهیلات زایمان طبیعی طی ۴ سال گذشته، گفت: این اقدامات در دولت یازدهم باعث شد که میزان سزارین از ۵۶.۷ درصد در کشور به ۵۰ درصد کاهش یابد و امیدواریم این روند کاهشی میزان سزارین نیز در سال های آینده افرایش یابد و به آمار مطلوب برسیم.
دکتر رئیسی با اشاره به برگزاری کلاس های آمادگی زایمان به منظور ترویج زایمان ایمن، افزود: این کلاس ها ۸ جلسه بوده و در سراسر کشور در حال برگزاری برای خانم های باردار است و میزان مشارکت زنان باردار در استان های کوچک نسبت به استان های بزرگ بیشتر بوده و در شهرهای کوچک ۶۰ تا ۷۰ درصد بوده و در کلان شهرها نزدیک به ۴۰ درصد مشارکت دارند.
دکتر رئیسی در ادامه به وجود مدارس مدرج سلامت اشاره کرد و گفت: این مدارس ۸ ماموریت شامل برنامه جامع آموزش سلامت در مدارس برای خدمات بالینی، سلامت محیط مدرسه، بهبود تغذیه مدارس، ایجاد و افزایش تحرک و فعالیت بدنی در مدارس و سلامت روان و مشاوره و مشارکت والدین در برنامه جامع ارتقا سلامت در مدارس دارند که در خصوص تغذیه، افزایش فعالیت بدنی و سلامت محیط مدرسه با آموزش و پرورش تفاهم نامه منعقد شده است.
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.