title
کد خبر: 38200
00
علاج کلیه هایی که بیمار شدند

یک متخصص داخلی و فوق تخصص بیماری‌های کلیه گفت: دیالیز یکی از روش‌های درمانی جایگزین برای نارسایی کلیه است.

به گزارش بهداشت نیوز، حسن ارگانی ، متخصص داخلی و فوق تخصص بیماری های کلیه و فشار خون در گفت و گو با برنامه «یک نکته یک متخصص» شبکه رادیویی سلامت با بیان اینکه دیالیز یکی از روش های درمانی جایگزین برای نارسایی کلیه است،گفت: برای اینکه بدانیم دیالیز چه کار می کند باید بگوییم که ما در کلیه همیشه یک پالایش گلومرولی داریم، یعنی مواد خونی ما از طریق گلومرول ها روزانه حدود 180 لیتر پالایش می شوند.

این فوق تخصص بیماری های کلیه و فشار خون در ادامه بیان کرد: اگر کلیه ها دچار کاهش کارکرد بشوند، پالایش خونی ما دچار اشکال می شود و در نتیجه دیالیز می تواند این وظیفه پالایش خونی را به عهده بگیرد به طوری که یک فرد هر هفته سه جلسه و هر جلسه حدود 4 ساعت باید دیالیز و در طی آن مواد سمی از بدنش خارج شود.

 

وی افزود: اما باید توجه داشته باشیم که دیالیز به تنهایی کارکرد کلیه را تامین نمی کند، زیرا کلیه غیر از پالایش مواد سمی از بدن وظایف دیگری مثل خون و استخوان سازی، تنظیم فشار خون و آب و نمک به عهده دارد.

 

این متخصص داخلی گفت: دیالیز، فقط می تواند مواد سمی را از بدن خارج کند، اما وظایف دیگر کلیه با درمان های دارویی و تزریق انجام می شود که ازجمله می توان به تزریق آمپول های خون سازی بعد از دیالیز و تجویز موادی مثل کلسیم و استخوان سازها اشاره کرد.

 

ارگانی اظهار کرد: بنابراین، فرد دیالیزی حتما باید زمان مناسبی را در دیالیز طی کند تا فرصت خروج مواد سمی از بدن داده و مواد دیگری هم که کلیه نمی تواند بسازد با دستور پزشک به بدن بیمار رسانده شود.


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز