title
کد خبر: 39791
00
جای خالی معاونت پرستاری وزیر در ارکان سیاستگذاری سلامت

کامران سیفی پور با اشاره به این که تشکیل ستاد پرستاری برنامه گسترش مراقبت های اولیه سلامت برای پوشش همگانی سلامت (پزشک خانواده) در معاونت پرستاری ضروری است ، گفت: جای خالی معاونت پرستاری وزیر در ارکان سیاستگذاری و هماهنگی برنامه تحول بهداشت و سلامت همگانی به عینه قابل رویت است .

به گزارش بهداشت نیوز، کامران سیفی پور با اشاره به این که تشکیل ستاد پرستاری برنامه گسترش مراقبت های اولیه سلامت برای پوشش همگانی سلامت (پزشک خانواده) در معاونت پرستاری ضروری است ، گفت: جای خالی معاونت پرستاری وزیر در ارکان سیاستگذاری و هماهنگی برنامه تحول بهداشت و سلامت همگانی به عینه قابل رویت است .

وی اظهار داشت: حضور پرستاری حرفه ای جامعه نگر در سطح جامعه ومنزل در برنامه ششم توسعه کشور نگاهی تحول گرایانه به سلامت همگانی است و این به معنی اهمیت مراقبت های پرستاری در سطح جامعه به شمار می رود.

عضو شورای عالی نظام پرستاری با بیان این که پرستاری امروزه از نقش و گرایش های حرفه ای تری برخوردار است  و در حوزه سلامت همگانی نگاهی تخصصی به سلامت جامعه دارد، ادامه داد: زمانی که  بحث درمان و سلامت باشد پای ثابت مراقبت های پرستاری هم وجود دارد و بدون خدمات پرستاری این سلامت جامعه ناقص خواهد بود. در حوزه بهداشت نیز نمی توان این بخش را نادیده گرفت و پرستاری را باید در قالب خدمات دیگری تعریف کرد و یا توسط افراد غیر حرفه ای انجام داد که موجب تهدید سلامت جامعه می شود .

سیفی پور با اشاره به این که مطالعه ساختار و هرم جمعیتی کشور در سالهای اخیر نشان می دهد که  کشور در سال های آتی با بحران سالمندی مواجهه خواهد شد و اولین آسیب خود را در حوزه های بیمه و سلامت نشان خواهد داد ، افزود: بنابرمطالعات انجام شده پرستاری در این حوزه تخصصی شده و پیش بینی های لازم در حال انجام است. همچنین در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی بیش از 90 درصد ارایه خدمات توسط جامعه پرستاری انجام می شود.

وی یادآور شد: نظام شبکه در شهرهای پر جمعیت و حاشیه شهرها در دسترس همگان نیست و چابکی لازم را جهت استقرار در مراکز بهداشتی درمانی ندارد، بنابراین  جامعه پرستاری می تواند با اخذ مجوز ایجاد دفاتر کار این خلا را پر کرده و نقش مدیریتی خود را اعمال نماید.

عضو شورای عالی نظام پرستاری خاطر نشان کرد: در بررسی پیش نویس برنامه، 15 عنوان برای برنامه ملی تحول بهداشت مطرح شده که در اکثر آنها پرستاری حضور داشته و اثر گذار است و در برنامه های خدماتی و مراقبت های اولیه درمانی نوین سلامت، استقرار نظام ارجاع ،آموزش ملی و توسعه و ترویج خودمراقبتی ،مدیریت نهادینه سازی و همکاری بین بخشی و پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد، پرستاری عضو اصلی به شمار می رود به همین دلایل جای معاونت پرستای در ارکان سیاستگذاری و هماهنگی برنامه تحول بهداشت و سلامت همگانی خالی است.

وی با اشاره به دستورالعمل پزشک خانواده علارغم نگاه همه جانبه به تحول سلامت همگانی با کاستی شدیدی در حوزه پرستاری حرفه ای مواجهه است احتمالا در این برنامه ، خدمات پرستاری در مراکز بهداشتی و درمانی و مراکز جامع خدمات جامع سلامت  برای مردم الزام آور نیست یا توسط افراد غیر حرفه ای انجام شده که به عنوان مداخله غیر مجاز محسوب می گردد و نهاد های نظارتی و بازرسی رسیدگی خواهند کرد .

سیفی پور در پایان تاکید کرد: تشکیل ستاد پرستاری نظام جامع همگانی سلامت در حوزه جامعه و بهداشت و آسیب شناسی دستورالعمل صادره ،ضروری و الزام آور است.


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز