title
کد خبر: 40935
00
ظروفی که خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش می دهد

کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی مرکز بهداشت شهدای والفجرشیراز گفت: با پیشرفت تکنولوژی و زندگی ماشینی استفاده از پلیمرها و مواد پلاستیکی روز به روز افزایش می یابد که مشکلات و خطرهای زیست محیطی بسیاری به جا می گذارد، بنابراین ضروری است همه مردم با خطرات این مواد آشنا شوند.

به گزارش بهداشت نیوز، "جمیله جعفری" مسوول واحد جلب مشارکت های مردمی مرکز بهداشت شهدای والفجرشیراز گفت: با پیشرفت تکنولوژی و زندگی ماشینی استفاده از  پلیمرها و مواد پلاستیکی روز به روز افزایش می یابد که مشکلات و خطرهای زیست محیطی بسیاری به جا می گذارد، بنابراین ضروری است همه مردم با خطرات این مواد آشنا شوند.

کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی مرکز بهداشت شهدای والفجر نیز، با ارایه توضیحات لازم در زمینه انواع پلاستیک ها، مزایا و معایب این مواد را برشمرد و گفت: ظروف پلیمری دارای مزایا و معایبی است که از مزایای آن می توانیم به صرف انرژی کمتر برای تولید و طرح ریزی و قابلیت شکل پذیری بالای آن و از معایب آن علاوه بر مخاطرات طبیعی، به انتقال مواد زیان آور به غذا در شرایط خاص، اشاره کنیم.

دکتر "سید جمال الدین ذاکرین" افزود: ظروف یک بار مصرف برای یک بار استفاده ساخته شده‌اند، زیرا در صورت تکرار استفاده، شیارهای بسیار کوچکی که قابل رویت هم نیستند در آنها به وجود می‌آید که علاوه بر مستعد کردن شخص به عفونت‌های دستگاه گوارش به علت آزاد کردن مولکول‌های آلی و صنعتی به داخل آب یا غذا، انسان را در معرض انواع بیماری ها و سرطان قرار می‌دهند.

او اضافه کرد: استفاده درازمدت از این ظروف باعث مشکلات گوارشی، خستگی و ناراحتی اعصاب می شود؛ استفاده از ظروف یک بار مصرف خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش می‌دهد، این ظروف علاوه بر سمی بودن، به دلیل آزاد کردن ماده "مونومر استایرن" باعث ایجاد سرطان کبد می‌شوند، همچنین در ظروف پلاستیکی یک بار مصرف، ماده‌ای سمی به نام "دیوکسین" آزاد می‌شود که خطر بروز سرطان به خصوص سرطان سینه را در بانوان افزایش می‌دهد.

این کارشناس صنایع غذایی، ادامه داد: تمامى پلیمرها از نوع دست یکم تا آنهایى که بازیافتى بوده و همچنین ظروف پلاستیکى، باید پیش از استفاده در صنعت غذایى تحت آزمون "Food grade" ، آزمون استانداردهاى اتحادیه اروپا(EEC) و آمریکایی(FDA)  انجام مى شود؛ با انجام آزمون هایى که در اداره کل آزمایشگاه هاى کنترل غذا و دارو نیز قابل اجرا هستند، میزان مهاجرت مواد سازنده پلیمرها به سمت مواد غذایى سنجیده مى شود، در واقع وزارت بهداشت مقاومت و میزان مهاجرت مواد سازنده پلیمرها را در حلال ها یا محلول هاى مشابه مواد غذایى مى سنجد؛ استاندارد ظروف یک بار مصرف اجباری نیست، واحدهای تولیدی می‌توانند بدون مجوز به تولید اقدام کنند، در این زمینه باید تقاضای اجباری شدن استاندارد ظروف یک بار مصرف به موسسه ارایه شود تا در این مورد تصمیم‌گیری شود، اما تاکنون اقدامی نشده است.

دکتر ذاکرین، در پایان با معرفی استانداردهای ظروف پلیمری، گفت: در حال حاضر بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای اروپایی با به کار بستن روش های جانشین، سعی کرده اند استفاده از ظروف یک بار مصرف را به کمترین اندازه برسانند؛ کاربرد پلیمرهای گیاهی برای تولید ظروف یک بار مصرف و به کارگیری کیسه های پارچه ای به جای کیسه های نایلونی در هنگام خرید، نمونه ای از این روش ها است.

 


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز