یکی از بهترین کارهایی که میتوانید برای ارتقای سلامتی خودتان انجام بدهید، کاهش میزان استفاده از نمک است. برای اینکه این کار را به سرانجام برسانید، باید نمک را از غذاها و میانوعدهها کنار بگذارید تا خطر ابتلا به بیماری پُرفشاری خون و دیگر بیماریهای خطرناک را کاهش بدهید.
به گزارش بهداشت نیوز، یکی از بهترین راهکارها برای ارتقای سلامتی جایگزین کردن غذاهای سالم با مواد غذایی پرخطر است.
سبوس جو به جای آرد
آیا شما هم به پختن نان یا کیک در خانه علاقهمند هستید؟ برای این کار لزومی ندارد که حتما از آرد تصفیهشده استفاده کنید، چون استفاده از سبوس جو به جای آرد سفید هم کیک و نان شما را مغذیتر میکند و هم بافت بهتری به آن میدهد. سبوس جو سرشار از فیبر (حدود ۳.۶ گرم در هر یکچهارم فنجان) و پروتئین (۴ گرم در هر یکچهارم فنجان) است. پروتئین و فیبر موجود در سبوس جو به ایجاد احساس سیری کمک میکنند و همچنین سطح کلسترول خون را کاهش میدهند. علاوه بر اینها، سبوس جو به خوبی میتواند رطوبت کیک و نان را حفظ کند و مانع از خشک شدن آنها شود.
پوره موز به جای روغن یا کره
بخش زیادی از کالری شیرینیها و کیکهای خانگی به روغن استفاده شده برای پخت آنها برمیگردد. با این حال، شما میتوانید از پوره موز به جای روغن یا کره در پخت کیکها و شیرینیهای خانگی کمک بگیرید و این کالریها را تا حد زیادی کمتر کنید. برای این کار بهتر است که همیشه موزهای کاملا رسیده را انتخاب کنید. هر فنجان از کره حدودا ۱۶۰۰ کالری دارد و ۱۱۶ گرم چربی اشباع به بدن میرساند، درحالی که هر فنجان از پوره موز فقط حاوی ۲۰۰ کالری و کمتر از نیم گرم چربی اشباع است. علاوه بر اینها، موز سرشار از پتاسیم، فیبر و ویتامینهای B است.
آب مرکبات تازه به جای نمک
یکی از بهترین کارهایی که میتوانید برای ارتقای سلامتی خودتان انجام بدهید، کاهش دادن میزان استفاده از نمک است. اگر واقعا قصد دارید که این کار را به سرانجام برسانید، باید نمک را از غذاها و میانوعدهها کنار بگذارید تا خطر ابتلا به بیماری پُرفشاری خون و دیگر بیماریهای خطرناک را کاهش بدهید. خوشبختانه، استفاده از انواع آب مرکبات تازه مانند آب لیمو یا آب پرتقال میتواند جایگزین مناسبی برای نمک باشد و اتفاقا طعم جذابتری به غذاهای شما بدهد.
عصاره وانیل به جای قند و شکر
با توجه به اینکه امروزه بخش قابل توجهی از مردم جهان تمایل زیادی به مصرف قندها پیدا کردهاند، پزشکان بیش از پیش نسبت به مضرات این عادت نادرست هشدار میدهند. درحالی که بیشتر کیکها و شیرینیهای خانگی به مقدار زیادی از قندها نیاز دارند، ولی شما میتوانید نیمی از این قندها را حذف کنید و به جای آنها از عصاره وانیل کمک بگیرید. هر فنجان از قندها حاوی ۷۷۴ کالری است و رساندن آن به نصف فنجان، کالری دریافتی شما را حدود ۴۰۰ کالری کمتر میکند.
گوشت گوساله کاملا بدون چربی یا بوقلمون بهجای گوشتهای پُرچرب
بهطور کلی، کنترل کردن گوشت قرمز مصرفی برای محافظت از سلامت قلب ضرورت دارد، اما اگر شما عادت کردهاید که همواره از گوشتهای قرمز پُرچرب استفاده کنید، هرچه سریعتر باید این عادت را کنار بگذارید و گوشت گوساله کاملا بدون چربی یا بوقلمون بدون چربی را جایگزین آن کنید. هر ۱۰۰ گرم از گوشت قرمز ۹۵ درصد خالص حدودا ۱۱۶ کالری و ۴ گرم چربی اشباع به بدن میرساند، درحالی که هر ۱۰۰ گرم از گوشت قرمز پُرچرب تقریبا ۲۵۰ کالری و ۱۸.۵ گرم چربی اشباع دارد.
منبع: سلامتیسم
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.