title
کد خبر: 56099
00
خوشمزه‌ترین غذاهای پروتئینی بعد از ورزش

قطعاً تاکنون راه‌های بسیاری برای طبخ غذاهای پروتئینی مختلف انجام داده‌اید و حتما گاهی پیش آمده که به نتیجه مطلوب دست نیافته‌اید و هربار یا غذا بیش‌ازحد پخته یا اینکه به‌طور کامل پخته نشده است. در ادامه این مقاله، ما شما را با شیوه جدیدی از پخت غذاهای پروتئینی آشنا می‌کند که زندگی ورزشکاری‌تان را متحول خواهد کرد.

به گزارش بهداشت نیوز، قطعاً تاکنون راه‌های بسیاری برای طبخ غذاهای پروتئینی مختلف انجام داده‌اید و حتما گاهی پیش آمده که به نتیجه مطلوب دست نیافته‌اید و هربار یا غذا بیش‌ازحد پخته یا اینکه به‌طور کامل پخته نشده است. در ادامه این مقاله، ما شما را با شیوه جدیدی از پخت غذاهای پروتئینی آشنا می‌کند که زندگی ورزشکاری‌تان را متحول خواهد کرد.

تجربه شخصی از پخت به روش کیسه‌پزی

به یاد دارم که با دوستم داخل مترو نشسته بودم که ناگهان زنگ هشدار گوشی تلفن همراهم به صدا درآمد و این پیغام که پروتئین شما پخته (یک ساعتی بود که گوشت را گذاشته بودم تا بپزد) روی صفحه گوشی نقش بست. بلافاصله دوستم گفت که لابد باید به جای رفتن با مترو سریعاً با تاکسی به خانه برگردی و مرغ را از روی گاز برداری؟! گفتم نه مشکلی نیست؛ من دارم مرغ را به روش کیسه‌ای می‌پزم. همیشه خوشمزه و آب‌دارترین غذاهای پروتئینی را با این روش تهیه می‌کنم.

کیسه‌پزی چیست؟

شیوه پخت کیسه‌پزی، فرانسوی بوده و به معنی «پخت غذا در خلأ» است. این شیوه پخت در اوایل سال ۱۹۷۰ تا سال ۱۹۸۰ با تولید پلاستیک‌های باکیفیت، تبدیل به یکی از شیوه‌های پخت‌وپز مرسوم در سراسر دنیا شد و معروف‌ترین رستوران‌های جهان برای درست‌کردن گوشت و مواد پروتئینی‌شان از این شیوه طبخ استفاده می‌کردند. به مرور زمان این شیوه طبخ، جای خود را در تمامی هتل‌ها و کترینگ‌های تولید غذا برای هواپیماها باز کرد. اکنون حتی در منازل هم این شیوه طبخ استثنایی را به‌کار می‌برند.

البته کیسه‌پزی فقط برای طبخ گوشت و مواد پروتئینی نیست، بلکه می‌توانید از این شیوه برای پخت سبزیجات و حتی کیک نیز استفاده کنید. به احتمال زیاد، الان نگران این هستید که چگونه باید هوای داخل پلاستیک را خالی کنید؟! جای نگرانی نیست؛ هیچ نیازی به دستگاه‌های گران‌قیمت و عجیب ندارید.

آموزش کیسه‌پزی!

برای انجام کیسه‌پزی نیاز به یک آشپز، یک قابلمه پر از آب و یک پلاستیک زیپ‌دار، گیره کاغذ و یک ساعت و پریز برق دارید.

نمونه پخت: برای پخت سینه مرغ ابتدا قابلمه را پر از آب کرده و پلاستیک زیپ‌دار را با گیره به لبه قابلمه محکم کنید. آب قابلمه را تا دمای ۱۵۰ درجه فارنهایت بالا برده و در قدم بعدی نمک، فلفل و سینه مرغ را داخل پلاستیک قرار دهید و زیپ پلاستیک را ببندید. دقت کنید که قبل از اینکه در پلاستیک را ببندید، تاجایی‌که می‌توانید هوای داخل آن را خالی کنید. حالا پلاستیک را داخل قابلمه انداخته و به لبه ظرف محکم کنید. دقت داشته باشید که پلاستیک باید کاملاً داخل آب غوطه‌ور شود.

اگر هنوز قسمتی از مرغ روی آب مانده، نشان‌دهنده این است که هنوز هم هوا داخل پلاستیک است و باید هوای بیشتری را خالی کنید. به‌عنوان راهکار آخر برای اینکه هوا را کاملاً خالی کنید، لبه پلاستیک را باز کرده و یک نی داخل پلاستیک قرار دهید؛ سپس به وسیله آن، هوای باقی‌مانده داخل پلاستیک را خارج کنید.

بعد از گذشت یک ساعت (در صورتی‌که مرغ یخ‌زده بوده، این زمان را دو ساعت در نظر بگیرید)، مرغ آب‌دار با طعم و مزه استثنایی آماده میل‌کردن است؛ البته اگر حس کردید که هنوز مزه آن مطابق میل شما نیست، ادویه بیشتری به مرغ اضافه کرده و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر آن را داخل آب بگذارید.

نکته مهم: اگر قصد تهیه یک استیک بسیار خوشمزه را دارید، می‌توانید ماهی‌تابه را بردارید و به‌عنوان مرحله آخر، پروتئین پخته‌شده به روش کیسه‌پزی را با روغن یا کره تفت دهید تا روی آن طلایی شود. برای پخت ماهی مثل سالمون بهترین راه اضافه‌کردن نمک، شوید تازه یا خشک‌شده و آب لیمو است.

در روش کیسه‌پزی غذا بیش‌ازحد پخته می‌شود؟

در روش کیسه‌پزی، پختِ بیش‌ازحد تقریباً بی‌معنی است؛‌ اما در شیوه‌هایی مثل کباب‌کردن یا پخت داخل فر، مرغ با سرعت زیاد در دمای بالا شروع به پختن می‌کند و غذا به اندازه منبع گرما داغ شده و از بین خواهد رفت. در روش کیسه‌پزی، دمای غذا نمی‌تواند از دمای آب بالاتر برود، بنابراین اگر دمای آب را ثابت نگه‌دارید، غذا خوشمزه و آب‌دار خواهد شد. حتی به مدت شش ساعت هم می‌توانید مواد غذایی پروتئینی را داخل آب بگذارید تا بپزد، اما بهترین زمان پخت، دو تا سه ساعت است.

آیا روش کیسه‌پزی خطرناک است؟!

قطعاً شما هم شنیده‌اید که باکتری غذا در دمای ۴۰ تا ۱۴۰ درجه فارنهایت شروع به رشد می‌کند یا شاید شنیده باشید که حتماً باید مرغ را در دمای ۱۶۵ درجه فارنهایت و بوقلمون را در دمای ۱۶۰ درجه فارنهایت بپزید. بله این گفته‌ها کاملاً درست است، اما تهیه غذا فقط به دما بستگی ندارد، بلکه ترکیبی از زمان و دمای مناسب برای پخت است؛ مثلاً دمای داخلی مرغ در مراحل زیر را بررسی می‌کنیم:

  • ۱۳۶ درجه فارنهایت، پخت به میزان ۶۸٫۴ دقیقه؛
  • ۱۴۰ درجه فارنهایت، پخت به میزان ۲۷٫۵ دقیقه؛
  • ۱۴۵ درجه فارنهایت، پخت به میزان ۹٫۲ دقیقه؛
  • ۱۵۰ درجه فارنهایت، پخت به میزان ۲٫۸ دقیقه؛
  • ۱۵۵ درجه فارنهایت، پخت به میزان ۴۷٫۷ ثانیه؛
  • ۱۶۵ درجه فارنهایت، بلافاصله مرغ، آماده میل‌کردن است (هیچ خطری وجود نخواهد داشت).

به محض اینکه دمای داخلی مرغ به ۱۶۵ درجه فارنهایت رسید، یعنی تمام میکروب‌های داخل مرغ کشته شده و حالا می‌توانید این غذای خوشمزه را نوش جان کنید. حتی می‌توانید مرغ را با دمای ۱۳۶ درجه فارنهایت برای مدت زمان مشخصی بپزید و بازهم همه باکتری‌های داخل مرغ را کشته باشید. همان‌‌گونه که در لیست مشخص است، به محض اینکه دما در شیوه کیسه‌پزی به ۱۵۰ درجه فارنهایت می‌رسد، در ۲٫۸ دقیقه همه باکتری‌ها کشته خواهند شد.

فواید کیسه‌پزی

۱ شیوه ساده پخت

می‌توانید دور تا دور قابلمه، پلاستیک‌های حاوی مواد غذایی پروتئینی را آویزان کرده و در وقت خود صرفه‌جویی کنید. فقط حتما تایمر را تنظیم کنید و پلاستیک‌ها را داخل آب بگذارید و هنگام آماده‌شدن غذا به‌سراغ آن بیایید.

۲ استفاده بهینه از هزینه‌ پخت

با این شیوه پخت، خوشمزه‌ترین نوع مواد غذایی پروتئینی بعد از تمرین را آماده خواهید کرد. با خوردن گوشت آبدار، از تمام خواص و آب گوشت بهره خواهید برد.

۳ کنترل کامل روی پخت‌وپز

با تغییر دمای پخت، به‌راحتی می‌توانید استیک و گوشت‌ها را با بافتی که دوست دارید آماده کنید.

۴ قابلمه‌های تمیز

بعد از آشپزی به سبک کیسه‌پزی، هیچ ظرف کثیفی وجود نخواهد داشت. فقط آب داخل قابلمه را خالی کنید و از خوردن غذای پروتئینیِ بعد از تمرینات ورزشی لذت ببرید. نوش جان!

 

منبع: فیتامین

 


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز