title
کد خبر: 62029
00
ساخت مدل سه بعدی بافت قلبی در حال تکوین انسان

قلب اولین اندامی است که در جنین انسان تکوین می یابد و اولین عاملی است که نگرانی هایی را برای بسیاری از والدین ایجاد می کند....

 

به گزارش بهداشت نیوز، قلب اولین اندامی است که در جنین انسان تکوین می یابد و اولین عاملی است که نگرانی هایی را برای بسیاری از والدین ایجاد می کند. برای مادرانی که باردار هستند، استرس و اضطراب ناشی از بارداری گاهی با مصرف داروهایی تسکین دهنده اضطراب رفع می شود اما پزشکان و والدین مجبورند که سلامت مادر و خطرات جانبی مصرف دارو بر روی نوزاد را نیز مد نظر قرار دهند.

 

 

سازمان غذا و داروی آمریکا، داروهای خاصی که مصرف آن ها در حین بارداری می تواند خطرزا باشند را مشخص ساخته است. برخی از این داروها حتی در تست های پیش بالینی نیز اثرات خطرناک خود بر روی فرایند بارداری را نشان داده اند.

 

محققان در دانشگاه Syracuse به سرپرستی Zhen Ma در مطالعه ای با استفاده  از سلول های بنیادی پرتوان القایی انسانی به بررسی فرایند بازسازی بافتی و پزشکی بازساختی پرداخته اند. آن ها از فرایندی استفاده کردند که در آن از داربست های مبتنی بر زیست مواد و تکنولوژی سلول های بنیادی برای ساخت یک مدل بافتی سه بعدی که می تواند مراحل اولیه تکوین قلب انسان را شبیه سازی کند، بهره بردند.

 

 آن ها کف ظروف کشت بافت را با لایه ای از یک پلیمر پوشاندند و با ایجاد شکاف های کوچکی بر روی این پلیمر، سلول ها را قادر ساختند تا بر روی این پلیمر رشد کنند. از آن جایی که سلول های بنیادی به پلیمر نمی چسبند، آن ها درون منافذ رشد کرده و در نهایت به ساختار سه بعدی تبدیل می شوند که نوع بافت متفاوتی دارد.

 

این فرایند روی تولید بافت قلبی تمرکز داشته است اما می توان از چنین روشی برای تولید سایر بافت ها و حتی اندام های بدن استفاده کرد. بافتی که طی این فرایند تمایزی شکل می گیرد، لایه های بیشتری داشته و نحوه تکوین طبیعی بافت یا اندام انسانی را به طور صحیح تری شبیه سازی می کند.


مرتبط ها
ارسال نظر
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد .
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
اینستاگرام بهداشت نیوز